| borsec a întrebat:

Ce ai face daca ai fi primul-ministru al Romaniei? Ce ai schimba?

430 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intregul, popor

| lille a răspuns:

As impune ziua de 2 mai-Ziua Tineretul zi libera pentru elevi si studenti, as incerca sa discut cu tot cabinetul de ministrii pentru a crea cat mai multe locuri de munca pentru studenti in regim part-time pentru a se putea intretine in timpul facultatii.

| numaieu a răspuns:

Poi. as creea parcuri, locuri de munca, apartamete pentru toti oamenii, locuri de joaca pentru copii, terene de sport, si multe altelebig grin

| mirel23 a răspuns:

Daca as fi primul-ministru al Romaniei nu as face nimic, asta ca sa nu stric traditia prim-ministrilor precedenti...

| blanytza a răspuns:

Pai in primul rand daca as fi prim-ministru in Romania, m-as gandi mai mult la tara pe care teoretic si practic o conduc, si mai putin la buzunarele mele... care oricum nu cred ca ar fi goale! in al doilea rand m-as implica mai mult in proiecte de viitor, nu in treburi personale politice de genu : "uite ce face deputatul/parlamentarul/ministrul X si Y si eu uite ce fac". Proiecte de viitor, ma refer la educatie in primul rand, ca e praf... (sunt cl. a 12-a la cel mai bun liceu din Timis si stiu ce zic), la educarea populatiei... ca degeaba lucrii la efecte daca nu extermini cauza! [Romania e asa cum e datorita noua, poporului si pe urma a celor sus-pusi] Si poate nu in ultimul rand as investi in ecologie... in tot ce implica asta. si in agricultura care la noi tine tot de educatia oamenilor! Iar daca ar fi sa schimb ceva, as dori sa schimb mentalitatea oamenilor, in special a celor tineri!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tara

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As inlocui toti parlamentarii trecuti de prima tinerete

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu daca as fi pirm-ministru as organiza mai multe concursuri in care sa existe cate un premiu pentru fiecare copil si nu in ultimu rand as creste alocatiile, pensiile si salarile

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca as fi primul-ministru al Romaniei as schimba sa nu se mai faca mall in locul parcului ca mai avem nevoie de parc pentru un aer curat si liniste! si as construi un camin unde toti batrani de pe strada care au ramas fara casa sa stea in camin ingrijiti multumiti! asa mai reduce din aurolaci care ne fura prin buzunare!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce as schimba? hmm asta cred ca orice roman o zice totul, mai ales toti politicienii care fura, toti batranii afara si lasti pe cei tineri ca voi sunte-ti trecuti de termen traim in romania ce vreti oameni buni? nu vedeti ca ei ne iau totul de ce ei au asa case mari? vile, piscine si alte si alte chestii Romania Trezeste-te! pai daca mi am lasat motocicleta in ziua mare in fata portzii 20 de min max si deja mi-au furat oglinzile pai ce mai vrei? de ce romanii merg in alte tzari? sa va zic pentru ca asta (ro)nu este un loc de trait pentru tot omul numai pentru cel hotzoman chiar asa am ajuns? sunt multe...pacat ca nu da nimeni atentzie la astea...Rusine!

| anna_7889 a răspuns:

Buna,
Cred ca m as ocupa mult mai mult de romanii plecati in afara la munka unde sufera foarte mult pentru ca tara lor e plina de persoane fara capacitate de a o conduce cum trebuie si fara seriozitate care conteaza cel mai mult.Ms

| CrucifiedCountess a răspuns:

As da invatamantului si agriculturii banii mult-meritati! Fara educatie nu poti reusi. Iar pentru ca tara sa prospere trebuie sa ne oprim din importat si sa incepem a exporta!

| tynauby a răspuns:

In primul rand cred ca ma-s ocupa de infractori pentru ca in tara noastra pedepsele nu sunt aplicate cum trebuie.Adica o persoana care fura o gaina are aceeasi sentinta ca a unui criminal si sincer nu este corect. In al doilea rand as face in asa fel incat taxele sa fie mai reduse pentru ca oamenilor sa le fie mai usor sa se intretina. Iar in al treilea rand m-as ocupa de spitale deoarece personalul nu isi face bine treaba, daca nu le bagi bani in buzunar nici nu te baga in seama...si cu asta cred ca am spus tot.

| tynauby a răspuns:

In primul rand cred ca ma-s ocupa de infractori pentru ca in tara noastra pedepsele nu sunt aplicate cum trebuie.Adica o persoana care fura o gaina are aceasi sentinta ca a unui criminal si sincer nu este corect .In al doilea rand as face in asa fel incat taxele sa fie mai reduse pentru ca oamenilor sa le fie mai usor sa se intretina.Iar in al treilea rand m-as ocupa de spitale deoarece personalul nu isi face bine treaba,daca nu le bagi bani in buzunar nici nu te baga in seama...si cu asta cred ca am spus tot.

| stardeea a răspuns:

Ce as face....primul lucru care l-as face as fi sincera cu alegatorii mei..si as face tot posibilul sa realizez ceva macar 5 lucruri bune.
Ce as schimba ...salariile celor din parlament...incepand cu al meu. Pe bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nicoleta Stanciu:Buna!
As face o lege speciala pentru tineri! Adk fiecare tanar care isi intemeiaza o familie ar primi din partea Statului Roman o locuinta cu chirie, cu drept de cumparare la 5 ani!
Alta lege ar fi cea legata de problema locuintelor sociale, acele familii ramase fara locuinta datorita retrocedarilor nationalizate dar nu numai, sa primeasca in cat mai scurt timp(maxim 6 luni) o locuinta de la Statul Roman cu chiria subventionata de Stat in functie de venitul familiei.
Cred ca aceste 2 legi ar putea schimba ceva in Romania si anume :tinerii nu ar mai pleca din tara in cautarea "binelui" si ar munci aici pentru dezvoltarea tarii, ar avea siguranta intemeierii unei familii prin asigurarea unei locuinte!
Alta lege care consider ca ar fi de folos romanilor ar fi trecerea la moneda Euro si echivalarea veniturilor de aici cu cele din Europa pentru ca oamenii sa nu-si mai doreasca sa plece sa munceasca afara in cautarea unui venit salarial mai mare!

| milosh a răspuns:

Daca as fi primul-ministru...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna intrebare daca as fi primar-ministru as schimba scolile

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As manca mai bine...

| 0000 a răspuns:

As schimba anumiti ministrii, as schimba anumite legi ( ordine si sihuranta publica, circulatie rutiera, a padurilor, a pensiilor, a impozitarii, a salariatilor ), etc. Daca as fi prim-ministru as fi putin,, nationalist,, adica as incuraja in primul rand taranii pentru agricultura ecolocica, nu as importa de la altii toate,, otravurile,, as dota si incuraja sistemul sanitar respectiv as plati bine medici, aici intra si profesorii. Avem un popor bolnav, batrani, femei, copii inclusiv barbatii. As plati bine oamenii cu diferite inventii, inventatorii, savantii nostri, in primul rand tinerii cu inteligenta mare. Nu este destul de elocvent ca poporul NU ARE CE SA MANANCE, CUM SA-SI PLATEASCA FACTURILE, FARA LOC DE MUNCA, FARA A SE ALIMENETA, CUM SA MAI GANDEASCA, CUM SA AIBA UN COMPORTAMENT CIVIC, MORAL CUM VRETI SA-I SPUNETI, CUM SE POATE ASA CEVA? Dar vorba romanului,, la intamplai nu ai ce sa le faci,,! Dar pana intr-o zi, cand romanul nu mai poate sa suporte. Am luptat in revolutie, nu am nici unavantaj, muncesc sa-mi intretin familia si sa-mi platesc darile doar atat. IN REST NE UITAM LA TV SI VEDEM CUM ALTII,, ISI TRAIESC VIATA CAT MAI BINE,,

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tara

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As schimba clsadirile vechi as face azile noi la batrani as face mega-hipermarketuri as face facultati mai multe as face scoli as planta copacii prin gradina blocului dar intreb oamenii intai as crea locuri de munca as mai scurta orele sa fie 35 de minute as mari alocatiile as m-ati salariile la muncitori soferi taximetristi tot la totio la pensionari le-as scade 1 milion pentru ca au mult ei

| florydfm a răspuns:

Daca as fi primul ministru as interzice claxoanele in trafic; eu nu am permis de conducere inca dar cu toate acestea din scaunul din spate tot se aude si inca destul de bine cand cineva isi uita degetul pe claxon si uita sa si-l mai ia.Nu stiu daca a mai raspuns cineva la fel dar sunt foarte multe raspunsuri si draga mea fetita nu o sa ma lase sa stau sa le citesc pe toate.Important este sa gandim toti la fel si sa vrem sa facem toti acelasi lucru.Cu drag Flory

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Guvernul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toti politaii corupti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Totul incepand de la educatie pana la finante.adica drumurile din romania si scoaterea taxei de prima inmatriculare.As creea conditii pentru copii deoarece in romania 98% dintre copii sunt obezi.

| anabela18 a răspuns:

Daca as fi primul-ministru al Romaniei as face anumite schimbari in cadrul invatamantului, caci a inceput sa fie un haos; as incerca sa initiezi cat mai multe activitati pentru a atrage tinerii din zilele noastre sa se intalneasca nu doar pentru a iesi seara intr-un club sau cu iubitii, caci ei sunt cei ce vor conduce lumea. Sunt multe de facut ca: siguranta cetatenilor pe strada, asigurarea unui loc de munca atat celor mai in varsta cat si tinerilor absolventi, as incerca sa mai reduc din coruptie(niciodata nu vom vedea o tara perfecta), pastrarea curateniei prin amenajarea de cosuri si impartirea gunoiului pe categorii pentru a putea fi reciclat. Ar fi multe, dar cam astea mi se par cele mai importante pentru ca si celelalte ce mai sunt sa poate fi facute.

| yoannah a răspuns:

Daca as fi rpim-ministru... pai cred ca as pune mai multi politisti pe strazilaughing, as face parcai subterane in bucuresti, as pune in valoare mai multe obiectivele turistice din romania, as face mai multe spatii verzi, as planta mai multi copaci, as interzice vanatoarea de placere, le-as da politistilor din Romania un test, iar cei care il pica sa faca din nou studiile necesare, as as face pauzele mai mari la scoala (eventual 20 de minutebig grin), as reface multe biserici si spitale (consider ca sunt cele mai importante institutii) si nu in ultimul rand, as participa la alegerile prezidentialelaughing

Desigur ca as mai pune si niste oameni sa mai mature mizeriile de pe strazi.

As obliga fiecare scoala si liceu sa aiba psiholog ( ca asta este motivul pentru care sunt atatia copii nebuni)

As creste salariul minim pe economie.

As face mai multe locuri de munca.

As face mai multe concursuri de talente pentru adolescenti.

si multe altelelaughing

Si cred ca as face atatea datorii la UE ca m-ar da astia afararolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As face un referendum cu titlul "Sunteti sau nu sunteti de acord cu un imprumut extern de 20mld E?"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As schimba tot as mari pensile si alcatiile copiilor in primul rand si as fake drumurile