As incepe prin a face o mai buna organizare a desfasurarii lucrurilor, a stabili prioritatiile, a schimba imaginea acestei tari. As veni cu propuneri noi, atragatoare, pentru a stimula cetatenii.
Despre acest subiect ar fi multe de spus deoarece sugestii ar fi multe pe diferite domenii: de exemplu in domeniul educatiei ar trebui ca in programele scolare sa fie mai putine informatii dar si mai interesante; mai multe programe de informare, de promovare a lucrurilot pe care ne intereseaza cu totii. in domeniul muncii ar trebui sa fie cat mai multe locuri de munca in special pentru cei tineri care vor sa se afirme..as educa societatea..mai mult respect
si as face ca lucrurile sa fie mai simple (de exemplu sa nu fie asa multe proceduri pentru adoptarea unui copil) Si nu in ultimul rand as face un registru medical pentru donatii in care daca cineva are nevoie urgenta de un transplant sa nu fie necesar sa treaca ani pentru a-si gasi un donator sau din pacate sa moara stiind ca putea fi salvat
In concluzie as merge pe principiul : orice decizie as lua m-as pune in locul persoanelor respective sa vad daca e bine sau e rau; as vrea sa creed o legatura intre om si societate, pentru ca daca omul e multumit, el poate da un mai bun randament in activitatile pe care le desfasoara.
As face ca omul sa fie fericit in tara lui! Dorinta lui sa fie si a noastra.
(ar parea ca un discurs politic, plin de promisiuni in vant, dar cel putin mie mi-ar pasa si totusi acesta e un bun inceput)
Daca as fi prim ministru as crea locuri de munca pentru romanii din tara si strainatate si as readuce agricultura la viata, sa nu mai importam atatea produse "bolnave". Pacat de pamantul pe care il avem la dispozitie, Romania fiind invidiata de foarte multe tari din Comunitatea Europeana pentru aceasta.
Sincer...as mai micsora din salariile si primele parlamentarilor si diferenta as imparti-o pentru a acoperii lipsurile romaniei
As incerca sa fac mai multe case pentru copii, institutii, si mai ales sa ajut batranii bolnavi.In al doilea rand as ajuta oamenii saraci dandu-le bani sa-si faca case, sa duca o viata normala. Ce as schimba:as schimba comportamentul elevilor fata de profesori si viceversa.Scolile sa arate cat mai bine, sa aiba cantina, sali de dus, sa avem tot ce ne trebuie. Cei de la stat sa imparta mancare celor saraci pe strada, salariatii sa fie multumiti de castigul lor, minimul fiind de cel putin 15-20 milioane pe luna.
A-si incerca sa fac lumea sa zambeasca.sa nu mai simta grija greutatilor, bineinteles printr-un salar mai bun si nu a-si permite oricui sa-si deschida oricine firme la noi in tara sa-si bata joc de noi
Daca as fi prim-ministru as incerca pe cat posibilul ca peste vreo cativa ani sa devin presedinte.
Daca as fi prim-ministrul Romaniei as crea mai multe spatii unde tinerii isi pot petrece timpul liber, as dona o suma acceptabila unor fundatii pentru copiii orfani sau bolnavi si pentru batrani. Nu m-as uita la banii care imi raman.
As investi in turism...stiind ca Romania este o tara cu foarte multe locuri frumoase de vizitat... dar ...straini nu prea vin sa o viziteze din cauza ca nu exista reclama pentru alte castele in afara de Bran alte cetati deoarece sunt foarte multe si in ultimul rand din cauza hotilor deoarece Romania este famata din aceasta cauza...
Stiind ca straini sunt foarte interesati de lucrui medievale castelele si cetatile ar fi ceva minunat...si ingrijirea castelelor si cetatilor ar trebui sa fie facute mai des...
Succes la voturi...
1 Pana sa ajung sa am aceasta functie, de prim-ministru am fost si copil. Si stiu ce a insemnat pentru mine si pentru parintii mei o alocatie de 40RON. Desi ambii parinti erau salariati! Adesea ma gandesc la cei care sunt nevoiti sa supravietuiasca o luna intreaga dintr-o astfel de suma, la cei ai caror parinti nu au nici un venit...si ajung la concluzia ca, ceva trebuie facut URGENT!
2 I-as indemna pe cetateni: Consumati produse 'made' in Romania! De ce sa cumparam mere turcesti? Pomul numit mar este intalnit si pe meleagurile noastre! Si chiar exista foarte multe soiuri si aici la noi. Acesta este doar un exemplu! Deci sa mai spunem nu importurilor de acest gen!
3 Candva, agricultura, era cea care ne situa printre primele locuri, la capitoloul "Tarile europene cu cel mai mare potential agricol''. Acum, insa, mii de hectare de pamant sunt lasate in paragina, sectorul agricol fiind din ce in ce mai putin exploatat! Ma gandesc, ca niste prime, un ajutor, anual alocat ''taranului roman'', l-ar face pe acesta sa gandeasca de doua ori inainte de a-si raspunde la intrebarea: ''Mai merita sa fie muncite pamanturile?''
4 Coruptia este omniprezenta si in floare! Imi este dat sa vad, aproape zilnic, cum indivizi care gratie traficului de carne vie au ''faima'', bani si masini pretentioase, oameni ce ''scot'' bani din afaceri ilegale, sunt salutati respectuos de asa-zisii ''oameni ai legii''. Oamenii de rand ce ar putea face, decat sa ii evite pe acesti oameni si sa isi doreasca ca intr-o buna zi sa fie facuta dreptate? La noi permisele-s pe bani..., in schimbul unui minut de atentie din partea domnului doctor trebuie sa oferi o atentie! Aproape tot, in Romania, fiind un fel de ''exchange''. Daca as putea as strecura cumva in mintea romanilor ideea de ''claustrohotie''!
Iata! Acestea ar reprezenta cam 20% din multitudinea de probleme, carora as incerca din rasputeri sa le gasesc o solutie corecta, intr-un timp convenabil!
Sincer, daca as fi primul ministru al romaniei as schimba aproape tot: as face ceva pentru ca aceasta criza economica sa nu mai existe la nimeni, miturile si incidentele neplacute sau dezastruase sa nu se mai practice in romania(aici incluzand si furtul, crimele, violurile etc), as face ceva in legatura cu viitorul adolescentilor si nu numai, as convinge oamenii sa fie mai uniti, si as mai convinge profesorii sa nu mai fie atat de duri si as mai reduce din materii, pentru ca e drept ca si copiii, adolescentii si ceilalti sa aiba timp si pentru distractie(dar nu exagerat).
Nici eu nu-s prea mare, dar la scoala facem cultura civica. Daca as fi prim-ministru as scoate din programa scolara limba franceza, cultura civica, tehnologia, deci in educatie as schimba cate ceva. Eu as marii salariile, pensiile si as face multe parcuri, as face mai multe spitale si mai multe fast food-uri-, pizzerii, cluburi pentru ca nu prea avem prin Braila...si daca as fi prim-ministru as fi bogata si daca as fi bogata as fi in stare sa imi cumpar din banii mei un iPod Nano.si nu as mai da raspuns la intrebarea asta
1 As lua o masura vis-a-vis de alocatii! Sunt copil si stiu ce inseamna pentru mine si pentru familia mea, o alocatie de 52 ron! Desi ambii parinti sunt salariati! Adesea ma gandesc la cei ce trebuie sa supravietuiasca o luna intreaga dintr-o astfel de suma, la cei ai caror parinti nu au nici un venit...si ajung la concluzia ca, ceva trebuie facut urgent!
2 Coruptia este omniprezenta si in floare! Vad zilnic infractori, indivizi carora traficul de carne vie le aduce faima, bani, masini pretentioase, oameni dubiosi cu afaceri ilegale, cunoscuti de catre toata lumea drept periculosi (cel putin in orasul meu), dar care sunt salutati respectuos de catre ''oamenii legii"! La noi permisele-s pe bani, un minut de atentie din partea unui doctor in schimbul unei atentii si totul in romania este un "exchange"! ''Claustrohotia'' lipseste cu desavarsire! Daca mi-ar sta in putinta as interveni si prin aceasta zona putin!
3 As pune problema, mai ales acum pe timp de criza, asupra consumului de produse made in ROMANIA. Agricultura, care altadata ne situa pe primele locuri in EUROPA, la tarile cu cea mai buna dezvoltare agricola, acum lasa de dorit. Mii de hectare de pamant sunt lasate in paragina, oamenii indepartandu-se de explorarea acestui sector. Poate ca niste preme alocate anual, l-ar face pe taranul roman, sa se mai gandeasca odata inainte de a raspunde la intrebarea: Mai merita sa fie muncite pamanturile?
Acestea ar fi doar trei dintre multitudinea de probleme, cu care se confrunta tara noastra la ora actuala, pentru care as incerca sa gasesc o solutie.
Un set de masuri zic eu de bun simt:
1. a-s face o verificare prin corpul de control al primului minstru a tuturor oamenilor politici, afaceristi.
2. a-s propune modificarea codurilor astfel:cei prinsi cu ocaua mica li se vor confisca averile si in plus vor face puscarie intre 15-20 ani;
3. daca respectivul a avut o functie publica va fi condamnat de la 25 de ani in sus;
4. a-s aduce inapoi trupele plecate pe fronturi straine;
5. a-s coopta in guvernul meu doar oameni de o profesionalitate ireprosabila;
6.si nu in ultimul rand cred ca a-s uita tot ceea ce am promis mai devreme, iar pe toti prietenii mei i-as face ministri.
A-si redirestiona transportul cu tir-le de pe strazile noastre, foarte subrede, de altfel si care se strica de la o zi la alta, pe calea ferata. asa se eficientizeaza si transportul cfr, scapam de mastodontii de pe strazi, se vor reduce si nr accidentelor de circulatie si nu se vor mai strica nici drumurile(cele bine facute)
As reface cateva legi, poate cele mai importante, in momentul actual romania trece printr-o criza existentiala si are nevoie de tineri cu o gandire constructiva, doar voi, tinerii, mai puteti schimba ceva in romania.am sa expun doar cateva dintre schimbarile pe care eu le-a face.
-un pachet de legi privind femeile si barbatii maltratati psihic si fizic
lege pentru protectia copiilor si a mamelor singure
fonduri speciale pentru categoriile de mai sus, schimbari radicale privind asigurarile medicale, gratuitate absoluta elevilor si adolescentilor pana in 18 ani, studentilor, persoanelor cu handicap fizic si psihic si a celor cu boli cronice si pensionarilor
burse speciale pentru elevii si studentii cu talente
introducerea eticii, ca materie de studiu
schimbari radicale in ordine si paza(politie, jandarmerie...)
legi stricte pentru corupti si coruptori.pentru o sustinere echilibrata a punctelor de mai sus este nevoie de finantare, care se poate face cu sprijinul fondurilor europene
cam atat, restul vine de la sine, datorita schimbarilor de mai sus.de fapt as schimba foarte multe, dar cele de mai sus mi se par cele mai importante in contextul actual.
Daca as fi eu prim-ministru as creia multe locuri de munca, bani mai multi, drumuri europene netede, sistemul scolar l-as imbunatati, si multe altele e ceva de facut oricum
AvalohAlyn întreabă: