| borsec a întrebat:

Ce ai face daca ai fi primul-ministru al Romaniei? Ce ai schimba?

430 răspunsuri:
| LuS[z] a răspuns:

As face ceva in educatie si in economie.as chema cei mai mari experti in aceste domenii si as sta de vorba cu ei le-as cere parerea.deasemenea asa face ceva pentru elevi si as mari alocatiile si bursele elevilor.si as construi drumuri poduri si as restaura unele muzee.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand as oferi mai multe locuri d emunca si as ridica salariile, i-as ajuta pe tinerii care au un talent inascut si i-as ajuta sa-si arate talentul, i-as ajuta pe batrani care raman fara locuinta.Astefel cu mai multe schimbari poate Romania nu ar mai fi o tara care este aratata cu degetul de rau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai, daca asi fi primul-ministru prima oara asi rezolva problema cu poluarea, asi creia mai multe locuri de munca pentru ca Romania sa nu mai fie in criza, si asi avea mai multa grija cu defisarae padurilor si inlocuiea lor pentru a nu mai polua atmosfera.

| mada123 a răspuns:

Sincer eu daca asi fi prim-ministru nu asi lasa lucrurile sa mearga asa de capul lor. in primul rand asi cauta si asi incerca sa dau un loc de munca tuturor sa asi incerca sa aiba toata lumea un loc de munca bine platin(sa va spun daca ar avea toata lumea loc de munca nu ar mai fi crime si spargeri si hoti) asi face tot posibilul ca in familii sa nu mai existe certuri, asi organiza tara in functie de normele europene. NU ASI LASA PE NUMENI, DAR NUMENI SA AIBE SI PENSIE SI SALAR. la 70 barbatii si 65 femeile la pensie nu... si pensie si salar. Asta asi face eu daca asi daca asi fi ale ca prim-ministru.:d:d

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As mari salarile mucitorilor si as da mare mare alocatia si pensiabig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tarinceanu popescu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As schimba tot

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tot

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand as crea o lege in care sa se reduca politicienii din romania, sunt prea multi. In orice tara s-ar putea sa nu gasesti atatia ca si la noi. Sunt multi care ar trebui sa intre la pensie si nu o fac. Cum ar putea un tanar care a terminat facultatea de economie sa aiba sanse sa intre in politica si sa schimbe ceva, daca cei "batrani" sunt mai mereu la putere. In Romania nu pot sa vad o schimbare atunci cand copii saraci sunt inca pe drumuri, atunci cand nu avem inca o baza de colectare a grupelor de sange asa cum au alte tarii. Ti-se rupe inima atunci cand vezi ca multi ar vrea sa mearga la scoala si nu pot si sunt multi care nu au nici drumuri la tara si nici macar un autocar de 8 persoane.
In al doilea rand daca as fi prim-ministru as schimba tot ce am scris mai sus si nu numai, as incerca sa schimb mentalitati, pentru ca sunt multi care inca gandesc ca si pe vrea lui Ceausescu, sunt niste comunisti dar in sensul rau al cuvantului, adica fiecare fura cat poate dar au uitat cati oamenii sau sacrificat in revolutia din 89' pentru ca noi sa ne bucuram acum de libertate. Macar pe vremea lui Ceausescu chiar daca era totul la ratie puteai sa te bucuri ca ai un servici. Romania pe atunci era o tara bogata si nu una desfranata. Sunt prea multe de schimbat pe care nici un prim-ministru nu cred ca ar putea atunci cand sunt atatia pe "umerii lui" in cat si daca ar avea un suflet de om ar fi tras in jos de ceilalti politicienii.
IN concluzie daca as fi prim-ministru as reduce din politicienii si as reduce si din salarile lor.Sunt atatea de schimbat ca nu cred ca as putea sa le enumer pe toate in aceasta zi. "Din pacate traim in romania si asta ne ocupa tot timpul".

| wangue a răspuns:

Mi-as da demisia. Intr-o tara plina de hoti si chinuita de foarte multe interese personale ale unor personaje politice, a fi prim-ministru este echivalent cu a fi sinucigas ( adica te omori cu mana ta). Nici un prim-ministru nu poate schimba nimic, pana nu se vor extermina HOTII!

| MagicHead a răspuns:

Salut pai ar fi asa, as face mai multe spectacole de teatru, as interzice manelele, as face o romanie curata, ca toti traim in jeg, as interziice golania, si alte chestii ce tin de smardoiala pe strada, multe parcuri pentru copii, mai multe biblioteci, mai multe camine pentru cei navesti si vor sa invete, mai mult ajutor celor care chiar merita si nu au ajutor decat 800 de mii straight face si multe alte chestii, dar nu merge sa faci toate astea daca esti pri-ministru se supune la vot si alte cele oricum I love romania asa cum e aaaaaa Si as interzice manipularea in masa din tv-uri, Gen OTV, si alte postrui cu elodia, Naomi bleah nikita, Si as cauta sa fie adusi pe sticla tinere talente, O zii buna

| Elly4all a răspuns:

Buna. mai intai as intrazni sa va zic ca daca eu as fi primul ministru as construi mai multe adaposturi de animale pentru ca deja sunt prea multe si unii oameni pentru a scapade bietele fiinte recurg la gesturi necugetate si lipsite de orice judecata.asa ca asta as face prima data.

Răspuns utilizator avertizat
| liviupaun a răspuns:

In primul rand asfaltarea drumurilor din sate, autostrazi.interzicerea fast-fodului in romania, in scoli sa se organizeze mai multe concursuri pentru a descoperi copii talentati, crearea de mai multe sali de forta, curatenia in orase, legi ex:cei care tai copaci sa fie bagati la puscarie, plantarea mai multor copaci, mai multe zone verzi, dezvoltarea turismului, si multe multe altele

| SimpleSergio a răspuns:

Sunt muuulte de facut happy.mai ales in Romaniawinking...in primul rand. mi-as indrepta atentia spre o tara .care ma atrage din p d v d al dezvoltarii...si a multor factori happy si as incerca...sa "fur" cate ceva de acolo...de ex : nu va intrebati.cum de autostrazile de dincolo chiar si strazile happy normal...rezista muuulti ani? .calitatea isi spune cuvantulwinking... dupa aia mi se pare normal ca la 16 ani... un copil.sa aiba posibilitatea la un part time job happy. iar eu ca ministru as face ceva in privinta astawinking.bineinteles m-as ajuta si de alti oameni happy care tac si facwinking...primarul timisoarei parca...am vazut ca e un om foarte apreciat happy la tv o singura data l-am vazut. iar atunci povestea despre cat de multe a facut happy.ca primarwinking...deci nu basescu...si becali...sau multi altii care ii vezi doar atunci cand vine vb de alegeri happy...desi becali pare un om de inima buna happy.ar putea fi folosit laughing)) dar nu pus in functii prea mariwinking...asta e opinia mea! Va multumesc. o zi buna!

Janina
| Janina a răspuns:

Asaaa, prima data am omis sa vorbesc despre bogatia turistica atat naturala cat si monumentele din tara, carora daca as fi prim-ministru le-as acorda o mai mare importanta. turmismul nu se dezvolta asa cum rb ca nu avem sosele, suntem codasii europei la acest capitol.

| irynna a răspuns:

As crea cat mai multe posibilitati pe promovare pentru tinerii absolventi de facultate dar si pentru studenti, pentru ca romania are un nivel de economie scazut in comparatie cu alte tari din UE, as crea programe prin care oamenii sa isi valorifice aptitudinile, as veni in ajutorul civilazarii si emanciparii lor...sunt multe lucruri de facut ca prim ministru insa nu se trateaza cu suficienta seriozitate si interes aceasta problema a dezvoltarii, si a economiei tarii.dezvoltarea din punct de vedere economic este un proces de durata, cere rabdare, noi nu avem mult timp de cand suntem in UE, si din aceasta cauza suntem si mai putin ''dezvoltati''.deci va mai dura ceva timp pana vom iesi la suprafata.

| vladimir23 a răspuns:

Uite am facut o poezie in legatura cu ceva de genu, e o poezie despre daca as fi presedinte :

De-ai fi sa de-as fi presedinte
Motto
,, hotia e un lucru mic, dar cinstea e un lucru mare."

Am scris pentru politicienii de ani, de ani ce vor veni
Sa fure pentru ei si gandindu-se ca n-ar fi oameni.

De te-as alege presedinte,
Ce-ai face pentru mine?
Mi-ai da painea si (sau)sarea?
Sau m-ai lasa sa mor de foame?

De-ai fi tu presedinte
Gandeste-te, gandeste-te,
Sa faci ceva bun pentru popor
Si nu uita de folclor.

De-as fi eu presedinte,
N-as promite, n-as promite
Marea cu sarea
Dar as face, bine pentru tara mea.

De-as fi eu presedinte
La lume n-as promite,
C-am sa maresc salariile,
Deoarece nu-s ministru de finante.

De-as fi presedinte doar patru ani
m-as umple zi de zi cu bani
Asa-i in Romania si-n alte tari
Se fura bani de parca se fura flori.

De-as fi presedinte as balbai politica
Si n-as sti ce-i senatul si politica
De-as fi presedinte as fura cat se poate?
C-asa-i romanul cand se invata cu de toate.

Azi am sa mor
Oare de un dor
Sau vine moartea, ori
Am fost presedinte de multe ori?

(Ai alege pe altul daca ar fi mai bun
Dar nu este mai bun asa ca ma alegi pe mine
Decat sa furi numai tu
Mai bine as fura eu.)

De-as fi presedinte
N-as sti cei politica
Dar se fura ca la piata
Si as fura si de la ei si de la tine.

sincer sa fiu nu stiu ce as putea sa fac daca as fi priministru acum depinde daca as fi ales prim-ministru trebuie sa reglementez in bine ceea ce a gresit cei care au fost inaintea mea apoi sa pot face un bine oamenilor(poporului) si ar fi mai multe de facut in tara.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

As avea bun simt inainte de toate.
Iar ca plan pe termen lung as crea un model de societate in conformitate cu mentalitatea si civilizatia romaneasca. Si evident as alege si strategia si modul de implantare.

| alexxx_3182 a răspuns:

Nu as schimba nimic, pentru ca ne meritam soarta pe care o traim in romania... e normal daca suntem un popor de ''masokisti'' in care hotzia e primul lucru in viata cu care ne indeletnicim...

| Beatrice_6624 a răspuns:

As schimba totul.

| karina_6403 a răspuns:

Doamna prim-ministru suna frumos, dar lasand gluma la o parte cred ca in primul rand as pune mai mult accent pe educatie si sanatate. Daca tot s-a mers pe idea cu cornul si laptele acum cativa ani, ar trebui poate incercat acelasi lucru si cu cartea. As permite elevilor si studentilor sa isi procure lunar cate o carte in limita a cateva zeci de lei din banii alocati de guvern. Orice fel de carte. Cred in ideea unui electorat mai responsabil si mai inteligent in cativa ani, care ar putea lua decizii pertinente. Aaa, si as interzice cu desavarsire porcariile de la TV! Dar asta doar daca as putea fi ceva mai mult decat prim-ministru. Altfel nu as avea nici o sansa! Si poate ar fi elegant si de domeniul viitorului indepartat in Romania un loc special amenajat pentru pensionarii si copiii fara un venit minim in care cei mari sa ii invete pe cei mici pentru ca simt ca aceste 2 varste sunt cam neglijate in Romania si poate ca s-ar putea completa si ajuta reciproc.
In domeniul sanatatii as facilita investitiile strainilor si as incuraja realizarea clinicilor private. Cu cat mai multe, cu atat mai bine vor reusi sa stabileasca o concurenta loiala fata de alte clinici si sa ofere servicii mai de calitate pacientilor. Sunt ferm convinsa ca toti am sti ce sa facem daca am ajunge acolo. Dar putini s-ar incumeta la asa ceva! Va doresc numai sanatate!

| TipulVerde a răspuns:

Daca as fi ministru nu cred ca as putea sa fac tot ce-mi doresc, dar cu siguranta voi incerca si as schimba multe, daca nu totul.
As schimba total invatamantul. As pune accentul pe elev, mai putina teorie, mai multa practica. Fara teme pentru acasa si in clasa se va discuta. Si incepand cu liceul studiul sa fie axat doar pe cateva obiecte, necesare viitoarei cariere a studentului. As termina cu tot fiasco-ul care se numeste acum Ministerul Educatiei. Fara teze, cu capacitate si BAC. Sportul la BAC il voi face mai greu de trecut cu 10 (cum fac aproape toti) dar oralul va ramane scos. As baga multi bani in scoli. In liceul meu (de prestigiu national!) profesorii sunt obligati sa-si aduca singuri materiale, laptopurile de acasa, hartie, tus si sa-si plateasca singuri abonamentele la internet pentru ca guvernul nu are lovele. Sincer mi se pare trist. Vreau sa intaresc relatia profesor-elev si sa-l ajut sa vada in colectivul de profesori si colegi o a doua familie.
Vreau sa fac lumea sa citeasca mai mult. Este absolut minunat sa ti se dezvaluie atat de multe fara sa abandonezi confortul fotoliului tau. Si mai ales pe copii. Televizorul nu e bun deloc si nici internetul. Internetul e ca o padure plina de fructe cand esti infometat, daca nu stii ce fructe sunt otravitoare si te infrupti din toate, mai mult rau iti faci.
Vreau sa promovez talentele si sa sustin tinerii sa-si urmeze visele. Nimeni nu te poate obliga sa nu faci ceea ce iti place. Destinul tau se afla doar in propriile-ti maini si tu esti singurul stapan al acestuia.
Vreau sa desfiintez toate prejudecatile cu privire la SAM-uri. Din cate am auzit zilele trecute ANOFM-ul pune la bataie 1300 locuri de munca pentru muncitori(nu stiu cum altfel sa le spun, adica cei care au o meserie, zidari, cizmari, tamplari) si doar vreo 200 pentru intelectuali(asta e termenul? Iar am hazardez in necunoscut).
Vreau sa pot sa tin oamenii in tara, aratandu-le ca Romania va creste doar cu ajutorul lor si doar lucrand impreuna putem face din tarisoara asta un loc mai bun pentru copiii nostri.
Si nu pretuiesc nimic mai mult decat adevarul. "Dragostea e adevar", nu mai stiu unde am citit asta, dar numai daca ne iubim pe noi insine si pe cei de langa noi reusim ceva. Impreuna.
Vreau sa schimb total spitalele. Vreau sa fie curate, ingrijite, mereu aprovizionate. Cand, bolnav fiind, te duci sa fii ajutat, vreau sa fii intampinat cu bratele deschise si primit cu dragoste si caldura, nu cu scarba si sictir, cu ochii dupa punga de cafea. Vreau sa promovez programele de donare de sange si organe. Este minunat sa poti ajuta sau chiar darui viata. Vreau sa ajut mamele tinere sau care au facut copii care nu sunt doriti (de ele sau de familie) si vreau pur si simplu sa zdrobesc orice mit si frica generala de spitale. Vreau sa fac sa dispara mirosul… Ii stiti mirosul greu, inchis. Este mirosul unui sfarsit de drum, a descumpanirii, a apatiei, a mortii….
Vreau sa conving lumea sa se lase de fumat si de baut. Ilegale nu le pot face (inca e democratie) dar vreau cat mai multa educatie sanitara. Si cat mai multa planificare familiala. E bine sa stii. Si vreau sa conving oamenii ca nu e ceva rau sa consulti un psiholog, sau daca ai tulburari (am facut un test si eu am tulburari schizoide si de personalitate, dar numai cate un pic.), mariile genii au fosti majoritatea minti unice (popular "nebuni")
Vreau sa promovez adoptia. Mii si mii de copii cresc singuri, fara nici un strop de afectiune prin orfelinate si ajung anti sociali pentru cred ca restul lumii le-au intors spatele. Vreau ca Protectia Copilului sa aiba mai multa activitate…
Vreau sa infiintez camine pentru copii si batrani. E pur si simplu sfasietor sa vezi oameni trecuti, cu fetele sterse, mergand prin parc, si chinuindu-se sa culeaga doua-trei flori pentru a mai aduce un strop ce prospetime in camerele lor, adevarate masini ale timpului, pline de amintiri si povestiri captivante, dar de altfel uitate de toti, copii, nepoti, care nu au vazut in ele decat o povara. Si nici macar nu-i apara nimeni in mod special cand altii vor sa profite de slabiciunile lor. Adeseori ma gandesc cum au ajuns unii asa si ce voi face eu in ultimii ani ai vietii mele, notand tot ce am realizat de-a lungul anilor. Pur si simplu imi vine sa plang.
As face curat pe strazi, as planta copaci si as pune amenzi usturatoare(extrem de usturatoare) celor care nu-si respecta deloc tara si locul in care traieste si mai are pretentii la curatenie in jurul lui. E o vorba "Nu te c*aci unde mananci", dar romanul daca nu arunca pungi, hartii, PET-uri si chistoace pe jos la o iarba verde, la un gratarel nu mai e roman. Exact asta vreau sa schimb. Democratia inseamna ca puterea e la ei. Chiar daca tot Parlamentul vrea si voteaza legi pro-mediu nimic nu va merge daca nu ne mobilizam noi insine de la ultimul pana la primul roman.
Vreau sa fac strazi mai bune, vreau sa fac in asa fel incat orice sofer sa se simta in siguranta pe strazile noastre. Vreau sa inaspresc Codul Rutier si pedepsele aferente incalcarii acestuia. Oamenii mor si prea putini platesc. Vreau sa conving oamenii sa mearga pe bicicleta, desi eu nici acum nu stiu (nu gasesc pe nimeni care sa ma invete T_T). E mai sanatos si nu polueaza deloc. In plus dispare traficul. Vreau sa reciclam, sa refolosim, si sa economisim. Nu numai ca lasi si generatiilor viitoare, dar economisind mai mult iti si permiti mai mult. Vreau sa dispara dorinta romanului pentru o opulenta cat mai ostentativa. Nu-mi place si stiu sigur ca nu ajuta la nimic.
Vreau sa dispara coruptia. Nu mai vreau la conducere burtosi incapabili in orice domeniu, exceptand somnul. Vreau sa dispara mita, vreau sa se pedepseasca astfel de actiuni. Vreau sa nu mai existe certuri intre lideri si sa ajunga cu totii la un consens pentru binele norodului. Vreau sa promovam Romania, si sa atragem turisti. Vreau politete, ospitalitate si iubire fata de munca. Vreau sa nu mai existe saraci si bogati. Vreau ca cei saraci sa fie ajutati cat mai mult iar cei bogati sa plateasca cat mai multe taxe, sau daca nu taxe sa-si redirectioneze o parte din profit spre caritate. Niciodata nu m-au preocupat banii. Am avut, am avut, n-am avut, n-am avut. Nu-i inteleg pe cei care au milioane de euro si traiesc intr-un lux fabulos in timp ce in jurul lor oamenii mor de foame.
Vreau sa-i ajut pe tineri sa-si gaseasca un loc de munca si sa-si intemeieze o familie. Si vreau sa-i ajut pe toti sa-si iubeasca tara.
Si mai ales vreau sa schimb oamenii si sa-i fac pe toti sa traiasca in pace si sa se ajute reciproc. Vreau sa se inteleaga bogatii cu saracii si sa se salute cu prietenie si respect reciproc cand se intalnesc pe strada. Vreau ca un director de banca si un maturator pe srada sa stea la acelasi rand la alimentara si sa primeasca acelasi tratament in spital. Vreau ca un manelist si un rocker sa rada la aceleasi glume si sa lase astfel de chestii minore cum ar fi o diferenta de gusturi muzicale sa le stea in calea prieteniei lor. Vreau un tanar si un batran sa stea la discutii in parc, la un joc de sah, in timp ce-si povestesc unul altuia despre Al Doilea Razboi Mondial sau despre Google. Vreau unui taran si unui orasean sa i se explice la fel cum trebuie sa-si completeze actele si sa nu fie primiti cu antipatie pe la ghisee. Vreau ca un roman si un tigan sa primeasca aceeasi amenda pentru ca au furat o gaina si sa fie iertati in acelasi mod pentru ca in 99% din cazuri o fac din foame.
La o astfel de Romanie visez eu si chiar daca nu voi ajunge prim-ministru, cu siguranta voi face tot ce pot sa o schimb.
Vreau la sfarsitul zilei sa vad in parc, sub florile rozalii ale copacilor, in mirosul dulceag al primaverii, plimbandu-se agale un baiat si o fata, tinandu-se strans de mana si sa aiba in suflet doar grija iubirii lor stiind ca viitorul lor este unul frumos…

| karina_6403 a răspuns:

Doamna prim-ministru suna frumos, dar lasand gluma la o parte cred ca in primul rand as pune mai mult accent pe educatie si sanatate. Daca tot s-a mers pe idea cu cornul si laptele acum cativa ani, ar trebui poate incercat acelasi lucru si cu cartea. As permite elevilor si studentilor sa isi procure lunar cate o carte in limita a cateva zeci de lei din banii alocati de guvern. Orice fel de carte. Cred in ideea unui electorat mai responsabil si mai inteligent in cativa ani, care ar putea lua decizii pertinente. Aaa, si as interzice cu desavarsire porcariile de la TV! Dar asta doar daca as putea fi ceva mai mult decat prim-ministru. Altfel nu as avea nici o sansa! Si poate ar fi elegant si de domeniul viitorului indepartat in Romania un loc special amenajat pentru pensionarii si copiii cu venituri limitate in care cele doua tipuri de varste sa coopereze reciproc.
In domeniul sanatatii as facilita investitiile strainilor si as incuraja realizarea clinicilor private. Cu cat mai multe, cu atat mai bine vor reusi sa stabileasca o concurenta loiala fata de alte clinici si sa ofere servicii mai de calitate pacientilor. Sunt ferm convinsa ca toti am sti ce sa facem daca am ajunge acolo. Dar putini s-ar incumeta la asa ceva! Va doresc numai sanatate!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai primulele 3 lucruri foarte importante smug... 1- as faace un adapost pentru oamenii abandonatzi... si unul pentru animalele vagaboante...2- as ieftini mancarea si bastilele iar 3- as marii alocatziile copiilor si a batraniilor asta cred euwinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As face un adapost pentru oamenii saraci si unul pentru animale... si as ieftini mancarea si pastilele... si as marii aloctziile pentru copii, batrani... mai is multe ce as face dar asta ar fi primule lucruri care leas facewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rand as schimba locurile de munk... legile mai trebuie modificate ...ink nu stiu nu m am gandit, dar nici nu mi as dori sa fiu intr-o astfel de situatiewinking

| gabi_6390 a răspuns:

As schimba multe!

| Medeea09 a răspuns:

In primul Rand as da o lege ca salariile si pensiile Parlamentarilor sa fie de cel mult 1.000lei noi si as mari salariile Bugetarilor. As incerca sa fac un proiect mare de Reciclare si Protectie a Mediului inconjurator; as face in asa fel incat Italienii sa inteleaga DIFERENTA intre ROMANI SI ROMMI; as face in asa fel incat sa se afle mai multe lucruri Bune despre tara noastra; as face un proiect pentru reabilitarea drumurilor; as ajuta familiile care nu au un loc de munca sa isi gaseasca unul (numai buna vointa sa fie); Coruptia as face in asa fel in cat sa o diminuez prin pedepse nu cum sunt cele din ziua de azi cu 10 ani inchisoare (in cazul celor cu bani care scapa usor)sau doar cu o Atentie ci cu munca in folosul comunitatii si 30 de ani inchisoare si nu la domiciliu; as mai face concursuri pentru adevaratele talente ale tarii. Desi am doar 15 ani stiu ce mi-as dori de la tara aceasta daca as fi Prim-ministra acestei tarihappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

As emigra sau m-as duce la pascut, sa scap tara de un profitor (toti cei de acolo devin asa, din pacate). trist.