anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce ar trebui sa faca multimea oamenilor nemultumiti de situatia lor financiara ca sa se schimbe modul cum sunt distribuite resursele financiare in tara?

53 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Sa nu mai voteze cu capul in traista! Presupun ca la fondurile publice te referi, pentru ca eu daca vreau sa imi fac punct de lucru undeva si sa platesc salariul y, asta nu e ceva ce poate fi influentat din scurt de catre forta de munca decat intr-o foarte mica masura.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Stai, ca pornesti de la o premisa comunista.
Statul nu e responsabil de castigurile noastre individuale. E democratie/capitalism.
Poti sa castigi 2000 de lei sau 200.000 de lei, statul doar iti retrage un (mare) procent, pentru strazi, politie, spitale, biserici, biserici, biserici, biserici, poponari BOR, biserici, catedrale, milioane de bugetari si lucrari de intretinere.
Oamenii normali lucreaza in sectorul privat, de care statul nu prea e responsabil. Ca lucrezi la o afacere prospera, si castigi mult, sau stagnezi la un SRL vai mortii lui pe salariul minim, nu e vinovat statul.
Nu suntem inainte de 1989, sa detina statul toate activitatile economice din tara, si sa plateasca populatia dupa anumite scheme. Economia se regleaza in functie de cerere si oferta. Esti util, primesti bani ok.
Nu esti util si cauti locuri in care sa freci menta, zi merci pentru minimul pe economie.

| EliLeli a răspuns:

Prin legi.

| Roger645 a răspuns:

Statul ti-a dat strada, scoala, liceu, spital, armata, politie, orfelinat etc. inainte ca tu sa ii dai ceva la schimb. Si unul nu zice merci. Eu ii zic merci. Acum vrei si spaga ca il onorezi cu prezenta?
Corul nemultumitilor apti de munca sa puna mana la treaba si sa lase telenovelele cu guvernul si presedintii. Ca e un guvern sau altul se schimba +-5% diverse.
Un om bazat gandeste asa:
Ask not what your country can do for you, but ask what you can do for your country. -John F. Kennedy-:

| mihai69 a răspuns:

Să voteze cu cap, nu să se lase în continuare îmbrobodiți de ticăloșii care îi mint mereu. Și să accepte că fără muncă, nu se va schimba nimic în bine, dimpotrivă.
"Statul" nu e pușculiță să tot scoată bani - și chiar de ar fi, mai trebuie să și pui, ca să ai de unde scoate.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Despre ce resurse financiare e vorba? despre banii din buget pe care ii primeste fiecare regiune? Atunci sa stii ca totul e politic si tine de cum s-a votat in ultimi 30 ani

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Să muncească mai mult ca să câștige patronii mai mulți bani și abia atunci le vor crește și lor salariile de patronii ăia.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Cum adica statul nu este responsabil de ceea ce se intampla in sectorul privat? Sectorul privat are obligatia de a se supune legilor statului.
Sunt tari in care chiar si cu salariul minim iti permiti multe lucruri.
Si daca iti cauti locuri in care sa freci menta ce? Romania face parte dintre tarile in care angajatii sunt munciti mult din cauza ca nu stiu sa spuna nu. Cunosc multe persoane care au lucrat cu strainii si au vazut ca este o diferenta foarte mare intre nivelul de pretentii pe care angajatorii il au de la romani fata de francezi, nemti, spanioli. Mai ales la francezi. Aia lucrau si de 6 ori mai putin decat romanii pe salarii de 3 ori mai mari. Lucrau pentru aceeasi companie, pe posturi similare.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonim_4396):

Legile Romaniei sunt mai nou pe format european, deci nu prea putem spune ca nu sunt ce trebuie, in conditiile in care tarile vestice au aceleasi principii.
Coruptia bugetarilor impreuna cu lenea si incultura populatiei ne tin pe noi in loc.
Avem o fauna impresionanta de crestini consumatori de propaganda URSS-ista, care au drept de vot si au turnat urmasi pe banda, deci viitorul tarii este incert.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Roger645):

Felicitari! Esti un cetatean model, adica un sclav ideal pentru societate. Obedienta ta fata de societate ar trebui sa fie un model pentru orice cetatean care isi pune intrebari si nu vrea sa fie luat de prost. Din pacate tara nu iti poate oferi nimic pentru atitudinea ta de sclav. Dar, dupa ce vei muri noi iti promitem ca vei mosteni imparatia cerurilor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Acum 20 de ani un om care lucra avea salariu cât să nu moară de foame vreo 7 zile.

| Roger645 a răspuns (pentru anonim_4396):

Merci de compliment si provocare. Andra, sclavi d-astia ca mine au l-au dat jos pe Ceausescu iar in poza de profil in 2018 l-am dat jos pe L. Dragnea. Sa furi mai e cum e, dar sa furi de la asisitenta sociala ( handicapati, batrani etc) depaseste toleranta mea. Un guvern/ ministru abia in 6 luni se prinde care e mersul lucrurilor, nimic mai rau decat sa il tot schimbi. E ca si cum tu iti schimbi serviciul din 6 in 6 luni, tot timpul o iei de la 0 si nu avansezi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Atunci de ce sunt multi care spun ca este mult mai greu sa pornesti o afacere in Romania decat in alte tari? Sunt mult mai multe taxe si ti se pun mult mai repede bete in roate.
Poate ca problemele legate de salarii si volumul de munca nu sunt legate doar de legi. Daca ar fi mai multi oameni cu pretentii salariale mai mari atunci si angajatorii s-ar simti nevoiti sa dea salarii mai ok. La fel, daca nu ar mai fi atat de multi angajati cu ambitii exagerate atunci si volumul de munca ar mai scadea.
Cunosc pe cineva care muncea foarte mult. Este inginer proiectant. In Romania i se cerea sa proiecteze vreo 6 piese pe zi. A fost la un moment dat trimis o perioada in Franta de firma. Acolo, i-au spus francezii s-o lase mai usor cu munca sa proecteze doar o piesa pe zi. I-au spus ca daca face mai multe nu va mai avea ce sa ponteze in celalalte zile.

| Roger645 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Unii apti de munca cred gresit ca statul e un soi de fundatie de acte caritate, care ar trebuie sa dea pomeni. De parca ar fi niste fotomodele de lux care onoram statul cu prezenta.
Daca dai un anunt ca dai covrigi/ 1 mititel de pomana se strang 1000 oameni / zi.
Daca dai anunt ca angajezi cu 200lei/ zi cred ca vin in trecere 2-3/ saptamana.
PS: Am avut o prietena care se duce regulat la ora 10 la servici, desi incepe la 9, ca nu se poate scula mai devreme. Si asta zi de zi.

Răspuns utilizator avertizat
| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonim_4396):

Coruptia romaneasca face fondurile accesibile doar pentru unii, de exemplu.
Iar politica de stanga jumuleste inclusiv societatile abia infiintate, pentru a aduce bani la buget.
Dar chiar crezi ca in alte tari, oricine isi porneste o afacere pocnind din degete?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Roger645):

Partidele de stanga fac acte de caritate pentru votantii lor, cu banii colectati din sectorul privat.
Urca salariul minim nejustificat, sporind inflatia cel putin la cota egala, iar prostu' le da votul in continuare, ca sa nu se intoarca "hotul de Boc", care a taiat din pensii (in plina criza mondiala).

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Macar in alte tari ai o sansa chiar daca este greu. Nu te jumuleste ca in Romania.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonim_4396):

In Romania deschizi o societate foarte repede, cu 200-300 de lei.
Sunt complicate doar autorizarile ulterioare, pentru activitati cu reglementari deosebite (alimentatie, transporturi, etc).

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Ma refeream la faptul ca daca iti merge bine iti cauta nod in papura ca sa te inchida.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Nu are treabă nimeni cu tine dacă faci o afacere și îți merge bine.

| Roger645 a răspuns (pentru anonim_4396):

Doamna patroana care ii merge bine si e corecta, vrei sa iti angajez eu avocat pentru exces de zel ale organelor? Contesti PV in 15 zile de la emitere si daca e asa cum zici se va anula la Tribunal.
PS: Mai trebuie sa aduci si tu o sticla de apa, niste biscuiti, un fursec..adica un minim protocol, buna crestere si fara sa fii tare in clanta. Ca atunci iti da 5000 in loc de 500..pt abateri d-astea minore. Sa vezi cand iti da amenda $10000 in SUA, vii inapoi in Romania instant.

| Roger645 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Birocratia si timpul de a deschide o firma in Romania in 2020 este 5% din ce era in 1996-2000. Adica nimic. Parca e corul bocitoarelor aici. Cu 500-1000lei ( adica bani de seminte la o firma) un avocat specializat o face in vreo 2 saptamani. Adica nimic. Problema e sa ai afacerea, nu ca dureaza 3 zile sau 2 saptamani. Apoi iti iei pe parcurs dupa caz: mediu, pompier, sanepid etc. La bloc de ex, iti trebuie acord vecini..asta e problema maxima. Daca vecinu e Gica contra, nu se face.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonim_4396):

Gresit, daca iti merge bine, deja te stii cu toti, esti adaptat legislatiei si mergi "tun" prin controale, bineinteles cu protocol si minimul pe societate sau pe PF, in numele responsabililor, ca sa fie si mai mica amenda.
La inceput e mai nasol, ca nu apuci sa indeplinesti absolut toate conditiile, aici referindu-ma la dotari, autorizari si angajati care sa raspunda de anumite chestii, incepand de la securitatea muncii.
Daca ai o firma ce necesita 20 de angajati, nu ai cum sa ii ai pe toti din prima, cu toate la zi.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru Roger645):

Am impresia ca se face foarte rapid inmatricularea, la biroul de comert. Oricum, pasul ala e neinsemnat.

| Mosotti a răspuns:

Oamenii ar trebui sa ceara un partid socialist (de stanga) pentru ca ar trebui sa stie ca doctrina de dreapta nu e niciodata pentru omul de rand, e doar pentru bogati, firme, bani, corporatii.
Dreapta inseamna userismul liberalismul, aur-ismul, psd-ismul, monarhia.
Nu avem partid socialist la noi de ales, nemtii au, se numeste "Die Linke".

Au avut ei grija sa nu avem, ca sa alegi tot aia orice ai alege.
Nu ma refer acum la ceausescu unde nu se gasea nimic si stateai in frig, ca ala nu era socialism, era dictatura.
Ma refer la socialismul corect aplicat.

Pana nu se face asta, o vom duce la infinit rau.
Si ce zic se verifica, uite-te in trecut si vezi ce a facut dreapta? Uite-te anii 1900-1945 la noi cum traia lumea, aveai monarhie cu parlament liberal.
Macar socialistii dupa aia pana in 77 (cand a venit dictatura cu lipsuri) au facut destule pentru oamenii de rand, intreaba parintii, bunicii sa vezi.

Si daca e sus cine trebuie, stiu ei cum sa distribuie resursele si ce sa faca sa fie bine.
Sau daca zice cineva ca dreapta face bine, sa zica ce au facut bun pentru oamenii de rand din 1990 incoace.

| Roger645 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Pentru mine nu are nici o semnificatie 1 zi sau 1 saptamana. Sa nu fie 1 luna. Sunt nu stiu ce taxe de urgenta cu 3-7 zile la avocatii cu pricina.
Ideea cu schimbatul guvernului/anarhie, cu razboiul la usa: nimic mai prost. Bucuria lu Putin. Daca aveam un presedinte ca Putin de pornea Romania la razboi cu Bulgaria si Ungaria, baga lumea si presa in puscarii, ce mai faceau?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să schimbe modul cum sunt distribuite resursele financiare in tara?
Ce sunt alea resurse financiare după tine? Cine le distribuie?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Roger645):

Omul bazat din SUA, da. Omul bazat din Romania fie pleaca in SUA, fie sta intr-o bula semi-ermetica.

| relian a răspuns:

Ce sa faca? Oamenii fac ce au fost invatati sa faca,iar daca vad ca ce fac cei alesi de ei sa faca,atunci se pling,devin nemultumiti,dar in continuare merg pe acelasi principiu.

Ce ar trebuie oamenii sa faca? Cei din RO nu mai au absolut nimic de facut,pentru ca nu mai poti fi salvati.
In RO cei de la putere nu au dat,nici no sa dea vreodata voie cuiva sa trezeasca oamenii.

Teoretic sa faca ceva,romanii ar trebuie sa schimbe sistemul,sa nu mai voteze nimeni,sa se dizolve tot de la presedinte la parlament si sa ceara adoptarea altui sistem de guvernamint,cam asta ar trebuie sa faca oamenii.

Chestia este ca romanii cei din tara cit si majoritatea celor de afara,nu se pricep,nu inteleg cum merg lucrurile in lumea asta,nici nu vine nimeni sa le arate, sa le explic e pe intelesul lor.

Daca cineva ar avea puterea sa apara la TV zi de zi si sa explice oamenilor toate sistemele de guvernare din lume, asa pe inteles, simplu, atunci oamenii ar vota acel sistem care lear fi mai apropiat.

Cum am spus RO este deja pierduta, de fapt asa a fost dintodeauna.Istoria arata ca si atunci cand au existat astfel de romani care au schimbat sistemul,populatia nu la ajutat deloc,nici nu i-a pasat,indiferent cate a facut acea persoana pentru ei,ia durut la palarie.
Un om indoctrinat,fanatic,nu mai poate fi salvat,asa va disparea,iar daca de astia is majoritatea,acea tara asa va fi mereu.

Nu ai cum sa schimbi ceva,atita timp cit majoritatea is fanatici,indoctrinati,au o mentalitate indusa,este pierdere de timp pentru oricine ar incerca sa faca ceva.

Cum s-ar putea schimba ceva in RO? Sa vina cineva cu forta,sai ia pe toti la rind, romanu nu se va face om de treaba cu vorba, trebuie sai impui, sal obligi.
Dar cine este ala sa vina, ori sa aiba acea putere sai rastoarne pe toti, sa infrunte tot oporu de la mic la mare?
Nu prea exista asa ceva.Inainte au fost pentru ca au fost numiti de cei care aveau putere,ori de cei care au urmarit anumite interese.

In ziua de azi nu mai are cine sa numeasca pe careva,apoi axcel careva sai rastoarne pe toti.
Ramine in amintirea unora Cuza, ala a fost singurul roman care a reusit sa-i faca pem toti, sa-i ajute pe aia multi si amariti, sa faca foarte multe pentru tara.
Dar se pare a fost asa ceva trecator, ca amarastenii aia cei ajutase el, cand a venit timpul sa-l ajute toti s-au ascuns.