| Mindfulness a întrebat:

Ce naiba au unii cu mine că eu nu lucrez? Atât de comuniști sunt romanii in 2024? Unii au pensie de handicap și nu au nimeni nimic cu ei,alții fura,vând droguri,sunt interlopi,proxeneți și nimeni nu le zice nimic sau să facă aluzii de fata cu ei,sa ii atace subtil! Și cu mine nu știu ce au că sunt civilizat,sunt cuminte,nu fur,nu fac scandal,sunt prea cuminte pentru secolul asta! Da, într-adevăr m-am luat acum câteva zile de o vânzătoare fara sa vreau, i-am atras atenția să fie mai atentă și nu știu ce i-am mai zis la nervi tocmai că multă lume nu mă suporta,mă tot bârfește și denigrează,da cu hate și cred că eu am bani mulți sunt tâmpiți când eu de fapt sunt sărac ca duhul. Unii nu mai pot de invidie că eu nu lucrez și am mai mulți bani decât ei că i-am auzit când își vărsau frustrările! Eu nu sunt deloc bogat, sunt chiar necăjit că nu am bani dar lumea din zona crede că sunt bogat doar pe baza că am băgat eu acum 1 AN la păcănele câte 3000 de lei într-o zi, uneori și mai mult! Atunci aveam câteodată banii ăștia,dar rar și eu mă riscam sa joc sa fac mai mulți că nu puteam lucra din cauza anxietății prea severe! Și îmi ziceam ori la bal ori la spital când jucam,toți banii ii jucăm de multe ori stateam nemâncat! A fost greșeală mea,am devenit dependent,un prieten m-a învățat și influențat,el s-a lăsat eu am devenit mega dependent,sadic gen! Acum nu mai joc am interdectie peste tot! Eu sunt sarac mă ajută cineva cu bani din familie,nu fur nu jefuiesc nici măcar nu fumez,nu consum alcool sau sa mă droghez cum fac majoritatea tinerilor! Sunt foarte cuminte chiar daca fizicul meu e in antiteza cu ce susțin eu fiindcă arăt a Rrom,sunt mai creol,sunt mulatru!
De asta nici nu pot scăpa de anxietate și depresie din cauza unor specimene! De asta tot zic eu de români și îmi pierd contul din cauza rasismului că lumea nu mă suporta,nu știu ce au cu mine ca eu mă chinui sa scap de anxietate sa lucrez și nu prea pot,dar nu am nici cum daca atâția oameni mă urăsc! Ce naiba sunt cu românii ăștia? De asta nu mai pot dormi ei că nu lucrez eu? I-am traumatizat? E vorba de invidie? Ce au cu mine? De ce nu își vad de viață lor și de scumpirile alimentelor și a taxelor,de ce nu se mânie pe stat,parlamentari că scumpesc mâncarea de o să mănânce cu porție și își varsă frustrarea pe mine,care eu îmi văd de viață mea!? De unde până unde am eu bani? Că fac des cumpărături câteodată la mai multe magazine și le dau impresia ca sunt bogat? Că fac zilnic cumpărături aproape la magazin de lângă mine? Pai sunt obligat să merg la mai multe magazine că ce găsesc la un magazin nu găsesc la toate și nu are cine sa facă cumpărăturile că nu mai am părinți,sunt decedați și locuiesc singur! Ce naiba aveți oameni buni de aveți problemele astea,mentalitatea asta, că numai romanul e așa dușmănos, invidios! Dar pe ce? Că sunt sarac!
De când am anxietate sunt sensibil mă afectează atâta răutate gratuita.
Îmi dau ei sa mănânc,sa plătesc facturi? Unii ziceau că de unde am atâția bani și nu lucrez că sigur mă ocup cu ceva dubios,poftim cultura la oameni care se bat in piept că sunt creștini,oameni buni, sfinți.

11 răspunsuri:
| goguPatent a răspuns:

Si eu ma duc zilnic la magazinul de langa mine sa imi cumpar chestii ca imi place sa iau mancare putina si cat am nevoie in ziua aia. Si nu mi-a zis nimeni nimic niciodata... si nu ii pasa nimanui unde lucrez, sunt doar un client printre alti clienti si angajati. Asa ca drama din intrebarea ta are ea o samanta de ceva undeva, ca altfel nu cred ca te barfeste lumea doar ca mergi la cumparaturi.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca esti si este asa cum spui nici tu nu esti usa de biserica.
Nu-i baga in seama si nu o sa-ti mai faci atatea probleme, gura lumii numai pamantul o astupa. Si asta nu-i numai in Romania, peste tot se gasesc persoane care comenteaza situatia altora.
Vezi-ti de treaba ta, nu intra in controverse aiurea si te vor lasa in pace.

| Mindfulness explică (pentru Ioandelasal):

Da,dar vânzătoarea aia m-a barfit la toată zona și multi se uită ciudat și lung pe mine de când s-a întâmplat acest caz! Nu i-am zis ceva grav,nu am înjurat, i-am zis sa fie mai atentă! Eu mereu cântăresc punga cu ceapa sau cartofi și pun eticheta se vede eticheta pe punga că am cântărit,unele mă vedeau că cântăresc și tot mă provocau îmi ziceau: ai cântărit? Pai,e datoria lor sa se uite pe punga că e eticheta pusă nu sa mă întrebe pe mine daca am cântărit! Dar și dacă nu se întâmplă faza asta aceeași poveste era,adică am fost cuminte atâția amari de ani de zile și din cauza că nu lucrez eram denigrat și bârfit mereu! E greu sa nu bag in seama că am anxietate generalizata,anxietate sociala! Sunt sensibil de când am așa ceva,numai la ei mă gândesc într-una,îmi vine să mă mut din oraș!
Dar nu sunt bârfiți și denigrați interlopii și criminalii cum sunt eu care îmi văd de treabă,stau numai în casa,nici nu prea ies din casa! Mă văd mereu singur și de aia mă ataca,mă văd vulnerabil. Nu cred că sunt alții mai răi decât noi, am fost in multe tari și nu am văzut așa ceva! Se râdea de mine și când făceam atacuri de panica pe strada, crize de anxietate! Numai noi suntem așa de needucați din Europa. Cum sa razi de un om cu probleme? E normal? Am un mers ciudat de par anemic, dar de fapt e de la anxietate, și unele tâmpite râdeau! Mi se rupe că rade dar sa nu ne mai dăm mari la televizor și peste tot că suntem un popor creștin că suntem răi din calea afară, comuniști!

| Mindfulness explică (pentru goguPatent):

Am avut eu unele incidente în familie cu cineva înainte,dar nu e treabă lor asta! Pe mine nu mă interesează de viață lor sa bârfesc sa denigrez sa arat cu degetul! Nu i-am zis cine știe ce vânzătoarei,vad că am traumatizat-o! Mă bârfește întruna la clienți!
Și dacă nu se întâmplă asta tot aceeași poveste era,lumea mă ura! Că nu lucrez asta e chestia, și că am bani deși nu fac nimic asta e trauma lor! Dar în realitate sunt sarac nu sunt cum cred ei.
Nu am ce sa fac că stau numai în casa,nu fac scandal nu fur nu bat oameni! Dar o să încep sa devin al dracu că m-am saturat sa fiu mereu atacat și bârfit! O sa schimb foaia deja nu mai suport! Pe ei viața mea ii interesează nu că o să murim de foame din cauza scumpirilor și că politicienii ne subjuga cu taxe și scumpiri,eu sunt vad coșmarul lor principal! Până la urmă nu sunt obligat să lucrez,nici nu pot deocamdată că am agorafobie! Sunt ogramada care nu lucrează și sunt sănătoși tun și nu fac nimic și nimeni nu are nimic cu ei.
Am avut niste incidente în trecut cu cineva din familie,certuri dar nu e treabă lor asta,nu îmi dau ei sa mănânc, sa plătească ei facturi, sa mă îmbrace. Ce am avut eu cu acea persoana Dumnezeu sau karma mă pedepsește, plătesc scump pentru asta dar nu e treabă lor, pe mine nu mă interesează cu cine se cearta ei din familia lor sau cu vecinii lor.
Invidia asta cred eu că e problema!

| Mindfulness explică (pentru goguPatent):

Numai prietenii sau dușmanii mi-au făcut bucata pe la spate. Cuminte nu am fost nici eu înainte dar repet daca făceam rău îi făceam unui membru din familie,in societate când ieșeam mă comportam impecabil! Eu plătesc deja grav prin boli și singurătate că m-am comportat urat cu acel membru familiar,dar cu oamenii,vecinii nu am avut nimic niciodată,eram foarte liniștit!
De abia acum mai fac câte o gafă dar nu intenționat, sunt și provocat de unii, mi-au găsit punctul slab și tocmai acolo ataca sa mă enerveze! Tot ce trebuie sa fac e sa fiu mai indiferent la provocări, sa nu mai bag in seama oamenii răi! Dar e greu că îmi dă teroare anxietatea, eu trebuie sa lupt și cu anxietatea și depresia și cu multi dușmani care nu mă suporta, e imposibil așa ceva!
Cred că trebuie să mă mut in alta parte nu știu.

| mODIN a răspuns:

Intreb strict din curiozitate: cum poti sa nu lucrezi? Banuiesc ca locuiesti undeva la sat sau cu parintii, pentru ca nu-mi pot imagina pe cineva stand intr-un oras mare si neavand loc de munca. Mancare, chirie, facturi? Astea cu ce le platesti? Din nou, nu te judec, doar sunt curios cum functioneaza asta.

| Mindfulness explică (pentru mODIN):

Știi tu oameni cu agorafobie care muncesc? Ce părinți? Sunt decedați! Într-un oraș mare locuiesc!
Sunt ogramada ca mine care nu muncesc și sunt sănătoși tun, pe aia nimeni nu îi critica și bârfește!
Crezi că nu aș vrea să lucrez? După mintea ta? Tu realizezi cat e de gravă o agorafobie cronica?

| MihaitzaItza a răspuns (pentru Mindfulness):

Schimba dracului magazinul si iti rezolvi 50% din probleme. Wow.

| Mindfulness explică (pentru MihaitzaItza):

E aproape de mine,eu având agorafobie mi greu sa merg la alte magazine câteodată,și e mai ieftin decat la alte magazine. Nu știu ce o apucat-o pe baba aia nesimțită sa mă bârfesca la oamenii din zona,la clienți nu i-am zis ceva ieșit din comun sa o traumatizez in halul asta! Din cauza ei anxietatea acum mi s-a agravat mai rău,că mă gândesc că mulți mă urăsc că m-am luat de ea,că lumea tine cu ea nu cu mine,ea lucreaza e văzută bine de oamenii din zona,eu eram văzut rău oricum și dacă nu se întâmplă acest incident. Trebuia să îmi cer scuze imediat acum după atâtea zile e ciudat sa ii cer scuze,și nu o să le accepte,vad că e nervoasa de când i-am atras atenția,zici că i-am furat toți banii ce ii avea în banca! Uneori și ele mă provoacă nu sunt sfinte nici ele,sunt frustrare unele femei care trec de vârsta a doua! Femeia asta era ok, dar unele de la alt magazin mă provoacă mereu, sunt traumatizate că eu nu lucrez și am bani asta e problema lor, preocuparea lor să mă bârfesca la clienți, babe comuniste!

| Mindfulness explică (pentru mODIN):

Daca as avea iubita as putea sa depășesc aceasta problema, dar fiind singur, lupul singuratic e foarte complicat după ce nu mai am părinți și sprijin din partea nimănui.

| Mindfulness explică (pentru Ioandelasal):

Au trecut câteva zile bune, dumneavoastră ce spuneți sa îmi cer scuze față de acea casiera? Mie îmi pare rău de gestul meu, tot am vrut sa ii spun dar erau mulți oameni la rand. Sunt însă dezamăgit că m-a barfit la toți clienții și 50% nu îmi vine să îmi cer scuze.