| sopranaCadaverica a întrebat:

Ce parere aveti de legea autonomiei Tinutului Secuiesc?

18 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Oau, iar transpira lumea. O respinge sentatul si noapte buna. E genial cum se aprinde patriotismul in romani degeaba.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Un mare rahat

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Deocamdata nu este nici o lege, este doar un proiect de lege, supus adoptarii Parlamentului. In Camera Deputatilor este considerat adoptat, fiindca s-a depasit termenul de la sesizare dar urmeaza astazi votul in Senat, care este camera decizionala. Proiectul va fi respins de Senat, astfel ca nu va exista nici o asemenea lege.

| L1m80 a răspuns:

Cati ani ai?
Cati ani au parintii tai?
Intreba-ti bunicii despre "Regiunea autonoma maghiara". Asa era denumita unitatea administrativa pe atunci regiune, azi judetul Mures (aproximativ). Si, ce s-a intamplat?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Numai la tine putea să prindă vrăjeala asta

| mihai69 a răspuns:

Niciuna, e doar un proiect care a trecut tacit de camera inferioară a Parlamentului. Fie va cădea la votul în Senat, fie va fi declarată neconstituțională de CCR.
Așadar, despre ce lege vorbim?!?

| Dorotheea21 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Am citit proiectul, sunt curioasa, nu cumva vor sa faca ceva cu pielea ursului din padure, 'autoadministrare' cu banii Bucurestiului?
Credeam ca Harghita Covasna este una dintre cele mai oropsite financiar zone din Romania, si ca daca este decuplata de la banii capitalei, zona aceea moare.
Nu sunt figurat spus, putin farisei, sa plateasca in continuare altii, pentru ca sa se autoadministreze ei?
Sau asta urmaresc pe termen lung, incapacitate, si apoi sa intre banii Ungariei?

| RAY a răspuns:

O manipulare din partea celor care vor sa profite, ce ar castiga cei de acolo? nimic, acelasi salari, acelasi trai, dar politicieni manipuleaza mereu prin tot felul de metode, din ura asta prosteasca profita unele partide maghiare si romanesti

| Drimmero a răspuns:

Stati linistiti ca ungurii nu vor avea nimic, asta e doar o manevra de moment, daca ajung ungurii sa faca legea in Romania,, atunci romanii chiar isi merita soarta.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Dorotheea21):

Este o prostie si nu merita bagata in seama. Daca era bagata in seama de conducerea Camerei Deputatilor nu ajungeam sa discutam acum. UDMR incearca doar sa faca valuri, cum au mai facut de multe ori, erau siguri ca nu va fi adoptata aceasta lege.
P.S. Deja Senatul a respins aceasta lege, au fost doar 9 voturi pentru (ale UDMR) si 126 voturi impotriva (toti ceilalti senatori care au votat). Nu a votat un singur senator.

| AC4S4 a răspuns:

Un astfel de proiect de lege nu are cum sa fie pus in aplicare asa usor. Nu e doar decizia parlamentului, pentru acordarea autonomiei tinutului secuiesc, este nevoie de modificarea constitutiei, care include un referendum. Nu-si imagineaza nimeni, momentan, ca romanii ar vota pentru o astfel de modificare.

Se stie ca UDMR s-a departat in ultimul timp de PSD. Prin astfel de mici gesturi, PSD vrea sa tina UDMR aproape pentru ca nu vor mai avea 45% in urmatoarea legislatura. La 45% poti usor sa gasesti sprijin pentru un guvern. Ei incearca tot ce e posibil, sa tina aproape UDMR, ALDE si PRO, poate-poate or face de o majoritate anul viitor.

Acest proiect de lege este o rutina a UDMR-ului, le dau din inertie deja, adoptarea tacita este un mesaj de la PSD spre UDMR ca inca sunt "prieteni".

Ori sunt niste ipocriti (toata ziua reproseaza PNL-ului ca nu-si face treaba, in timp ce PSD nu stie ce le trece prin parlamentul condus de ei), ori a fost o intelege PSD-UDMR.

| minrest a răspuns (pentru L1m80):

Tara era impartita in regiuni, cum e acum in judete, iar RAM, trei judete actuale, nu diferea decat prin denumire, caci nu exista o lege privind autonomia, asa ca analogia pe care o faci este gresita.

| minrest a răspuns:

Este un proiecte de lege care a fost aprobat de Camera Deputatilor, nu conteaza exact modalitatea, asa ca are deja o anumita legitimitate. De asta vad ca nu isi dau multi seama. E ca si cum te inpotmolesti la lucrarea de licenta, si nu iti dai licenta, asa ca iti lipseste licenta, si examenul de stat. In consecinta, nu ai studii universitare. DAR. Trei ani de facultate trecuti cu bine ii poti documenta oricand, ai ceva in plus decat unul cu bac-ul; in multe situatii ii poti fi preferat lui. Asa si autonomistii, au facut un pas inainte.

| minrest a răspuns (pentru Drimmero):

Stiu ca nu vor ajunge prea usor sa aiba autonomie, dar e tarziu sa spui ca nu vor avea nimic. Au deja proiectul trecut prin Camera o data, e mai mult decat ce aveau pana acum. In istoricul proiectului conteaza fiecare legitimare.

| Drimmero a răspuns (pentru minrest):

Intre timp respins in Senat. Bwhahahaha

Nu inteleg cu cat tupeu vin ungurii sa ceara autonomie in Romania? Asa ceva nu este legal si deloc constitutional, cum adica sa ceri ceva ce nu e al tau? Sa-si ia adio si sa se multumeasca cu ce au, sa zica mersi ca sunt tolerati in tara cat de cat, dupa faza asta sigur le vor veni multora sa-i scuipe intre ochi.

| minrest a răspuns (pentru Drimmero):

Era respins cand am postat, am impresia ca nu ai citit raspunsul meu. Deja e un proiect care a trecut o data de Camera, da? Nu orice proiect de lege trece o data de Camera, ca sa dea asta UDMR, PSD a primit ceva la schimb, caci nu exista pranz gratis.

| Drimmero a răspuns (pentru minrest):

Psd mereu a fost o curba, vine si vremea lor cand vor da socoteala. Degeaba a trecut de Camera daca e anulat, e nul, nu mai exista.

| minrest a răspuns (pentru Drimmero):

Ai dreptate cu PSD-UL; in ce priveste proiectul de lege, nu este atat de usor sa treci peste umbra unui fapt. Din istoricul proiectului face acum parte o aprobare in Camera Deputatilor.