anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti de legimitatea confiscarii / inghetarii averilor unor persoane de catre statele occidentale care zic despre aceste persoane ca sunt sustinatori ai regimului Putin si ca au decis inghetarea averilor ca o sanctiune adusa Rusiei?

Ma refer ca totul s-a petrecut foarte repede, persoanele respective nu au avut parte de un proces, nu au fost judecate.

Cat de democratica este aceasta actiune?
Acest comportament ridica un precedent periculos si anume ca democratia este relativa, si, la nevoie, autoritatile pot face abuz.
Statele astgel pot decide peste noapte ca esti sarac si esti un nimeni, persoana non grata.

Da sunt persoane despre care stim clar ca sunt pro- Putin dar chiar si asa, cat de corect este?

Nu doresc sa discutam ca acele sanctiuni sunt bune au intentii bune si morale si urmaresc un scop nobil ci strict din punct de vedere democratic, legal, constitutional

27 răspunsuri:
| goguPatent a răspuns:

Nu știu cât de corect e.
Întreabă i pe civilii ucraineni omorâți legați la mâini și ochi.

Intreaba femeile violate și copii rămași orfani.
Intreaba pe cei câteva sute de oameni care au trăit în teroare în Muriupol intr-un subsol 2 luni.

Întreabă pe cei 5 milioane de refugiați care și-au lăsat toată viața în urma și au fugi cu doar o mana de haine după ei.

Ce sa mai, poți să îi întrebi și pe cei 20.000 soldați ruși care au murit pentru a împlini visul unui imbecil bolnav psihic.

Intreaba-i pe ei zic, să îți explice ei cum e cu democrația.

| Hammurabi a răspuns:

"Acest comportament ridica un precedent periculos si anume ca democratia este relativa, si, la nevoie, autoritatile pot face abuz."

Pe bune? Câți ani ai?
Doar acum, cu ocazia asta, ți-a venit în cap afirmația asta?
Oricum, felicitări că te-ai trezit la realitate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru goguPatent):

Nu ai citit intrebarea.

Tocmai asta am zis ca nu doresc sa discutam utilitatea acestor masuri ci cat de legale si democratice sunt.

E o diferenta mare.

| Hammurabi a răspuns (pentru goguPatent):

De ce să-i întrebe pe ei?
E războiul unui nebun? Sau a tuturor care au avut "neșansa" să se nască ruși?
Pentru tine e ok, dacă va face Johanis vreo tâmpenie, să-ți confiște americanii averea?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Hammurabi):

Out of topic

| goguPatent a răspuns (pentru Hammurabi):

Pai ce eu sunt persoana influenta pe lângă Iohannis? Deloc. Deci nu îmi va confisca nimeni nimic. Cum nici rușilor de rând nu le-a confiscat nimeni nimic.

| goguPatent a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e nicio diferență. Suntem într-un război. Uită de democrație. Nici în starea de urgență din motive de covid nu a mai fost democrație.

Am scris și atunci, in democrație drepturile tale se termina când îi pui pe alții în pericol. Simplu.

Dacă n-ai observat, nu e vorba doar de persoane influente pe lângă Putin.
Au fost înghețate averile unor ruși bogați care nici nu mai locuiesc demult în Rusia și nu mai au nici o treabă cu regimul rusesc.
Au furat-o doar pentru că s-au născut ruși.

Dar cine îi poate deosebi pe unii de alții?
Că doar nu scrie pe ei că sunt pro Putin sau anti Putin.

| goguPatent a răspuns (pentru Hammurabi):

Am observat perfect. Au înghețat banii celor care au legături directe cu Puțin și celor care s-au îmbogățit făcând afaceri cu statul rus în regimul Puțin și primind avantaje directe.

Oricât încerci tu sa împingi ideea, sancțiunile s-au aplicat cu dedicație nu la întâmplare și în turmă.

Și d'ohhhh, logic că toți trăiesc în afara. Cine cu bani și-ar dori sa trăiască în mizeria rusească?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca ai chef sa faci pe avocatul, citeste legile aplicate in cazul lor.
Rusia a incalcat destule legi invadand Ucraina, drept urmare, majoritatea statelor si-au suspendat relatiile diplomatice cu ea.
Aceste suspendari afecteaza cetatenii care au relatii internationale.
Blocarea conturilor poate fi considerata una dintre aceste consecinte.
Si Rusia a raspuns cu masuri de incetare a relatiilor cu diferite tari "neprietenoase".

| Drimmero a răspuns:

Foarte bine si mi se pare corect si de bun simt ca oligarhii au saracit, banii aia mai mult ca sigur sunt facuti din sange nevinovat varsat, tot ce are legatura cu putin nu are cum sa fie 'curat', aia nu sunt bani cinstiti, toti sustinatorii criminalului ar trebui sa fie lasati in koorul gol si sa boschetareasca toata viata lor cat mai au de trait.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Drimmero):

Repet nu discut de faptul ca i-au sanctionat, ci ca peste noapte le-au fost confiscate averile fara macar o aparenta de respectare a drepturilor, de respectare a unor proceduri legale.

Daca serviciile secrete te vor declara oligarh pe tine si te vor lasa fara bani? Nu isi vor justifica motivele pentru ca e secret,

Vreau doar sa subliniez ca ar trebui sa vedem derapajele si cand atunci ne sunt favorabile. Da ne convine ca i-au sanctionat. Dar la. felul cum au facut-o, poate sa o faca oricui.

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Mon ami, rusii au invadat o tara suverana, au omorat civili, au produs pagube mari materiale, au distrus infrastructura, au distrus vieti, au violat femei si tu vii sa intrebi daca e legal si moral ceea ce au patit oligarhii? Fiti fara grija ca se stie de foarte mult ca oligarhii aia sunt apropiatii lui putin si cel mai probabil razboiul a fost finantat si din banii lor, nu au fost saracii bogati pedepsiti asa peste noapte fara sa faca nimic nevinovatii...ce mila imi e de ei, sper sa duca o viata umilitoare de acum.

anonim_4396

Nu ai inteles intrebarea.
Am zis clar ca Nu e vorba despre daca o meritau sau nu.

E vorba daca e legal, democratic ca un stat sa faca asta unui cetatean de al lui, si daca da in baza caror legi?
E sau nu un abuz? S au respectat procedurile?

Stiu ca ne convine ce au facut pentru ca suntem de partea dreptatii, dar trebuie sa fim atenti cu incalcarea legii chiar si atunci cand ne favorizeaza sau este intr-un scop nobil, umanitat etc.
Despre asta e vorba

Prietene. Nu s au trezit americanii și europenii peste noapte sa confiște cum li se scoală. Rusia a încălcat o groaza de reguli și tratate. Toate sancțiunile au venit că răspuns la încălcarea unor reguli internaționale. Nu te mai agita atât

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru goguPatent):

Asta nu e un argument. Daca cineva uincalca legile nu ti da dreptul sa le incalci si tu sau sa nu le mai respecti.

Tu sigur nu citesti printre randuri? Ti-am raspuns deja ca e foarte normal, legal si etic ca s-au aplicat sanctiunile astea, adica aia au facut ravagii, au incalcat orice tratat, orice lege, ori urma de bun simt si trebuiau lasati in pace? Pana la chestiile legislative e vorba de umanitate, dar sunt acoperiti si legislativ, orice actiune are si consecinte. Tu te astepti la raspunsuri de genul "nu e legal ce au facut, aia nu au nicio vina" de la toti idiotii pro-rusia?

anonim_4396

Vad ca reiterezi caracterul umanitar.

Nu ma astept la un raspuns de acel gen nu am rapunsuri, de asta si intreb.

Daca nu e legal, trebuie sa fim constienti ca nu e legal, si ca in scopuri umanitare, suspendam anumite legi fundamentale in anumite conditii. Ar trebui sa existe transparenta

Ba eu cel mai bun argument.
Nu încalcă nimeni legi. UE are destule legi care stipulează dreptul de a confisca averile celor care încalcă legi internaționale. Nu încalcă nimeni legi. Ba mai mult fiecare membru UE care a impus sancțiuni au făcut-o după ce parlamentul țării a votat noi legi în caz că era nevoie. Sancțiunile sunt făcut sub acoperire legală.

| oglindasultanului a răspuns:

Oamenii fac ce vor ei din cine vor ei, intamplarile importante (in care sunt implicate vedete/politicieni)sunt folosite ca un camuflaj pentru a controla opinia celor care nu cunosc situatia. De asemenea se arunca cu scuze/motive pentru a bloca cercetarea situatiei.

| marniii a răspuns:

''Totul s-a petrecut foarte repede, persoanele respective nu au avut parte de un proces, nu au fost judecate.''

Si invazia la fel. Nu i-a intrebat nimeni pe oameni daca vor un razboi. Au tabarat peste ei.
Este foarte normal cand incalci legi sa fii sanctionat. Crezi ca sunt prosti si nu stiau ce au sustinut si ce au riscat cand s-au asociat cu Putin? Atunci prostia se plateste.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru marniii):

Nu asta e intrebarea. Dar poti zice ce vrei

Ca sa nu o mai lungim, esti aurist? doar aia pot gandi asa, sau psd-ist ca e cam aceeasi natie.

anonim_4396

Comentariu pe langa intrebare.

Prea usor de depistat, acum totul se explica fara alte cuvinte aditionale.

anonim_4396

Nu am timp sa ma angajez in polemici inutile. Nu facem un dialog al surzilor.

Am pus o intrebare. Daca nu ai un raspuns, nu te baga in seama, ca toti ceilalti care au citit intrebarea, nu au considerat ca au sau ca vor sa dea un raspuns si asadar nici nu au raspuns.

Incercand sa cauti motive pentru a te eschiva de la intrebare ( desi nu te a obligat nimeni sa raspunzi ), ne ducem in alta directie total off topic