Da-mi exemple de intrebari care n-au vreo legatura cu recensamanatul.
"Ne indreptam catre un regim totalitarism?" - Cam imposibil atat timp cat suntem in UE, NATO si sub alte tratative. Ar trebui sa vina cineva prea destept ca sa reuseasca sa treaca de aceste obstacole, si cred ca atunci ar merita sa vina la putere si sa faca ceva din RO.
Dupa mine este in regula, aproape toate intrebarile sunt legate de recensamant.
Singurele care nu fac parte din recensamant sunt cele referitoare la Covid-19 dar raspunsul la acestea nu este obligatoriu, desi nu vad de ce n-ar vrea cineva sa raspunda si la acestea.
Si nu stiu de unde ai scos ca raspunzand la recensamant ne indreptam spre totalitarism, se face recensamant de multi ani in tarile democratice.
Zi mai bine ca habar nu ai sa iti faci autorecenzarea.
Lasa totalitarismul, că nu are treabă cu asa ceva.
Asa e. De ex la intrebarea aia care vrea sa stie daca avem toaleta in casa sau in curte. Pai ce isi imagineaza ei, ca sunt romani cu toaleta in curte?
Tu ai facut autorecenzarea?
Zi-mi ce intrebari ai intalnit care nu au legatura cu recensamantul in sine. Eu nu le-am intalnit nici pe cele de covid de care zice Ioandelasal.
Ok. Dar trebuie sa declari si asa ceva, chiar daca pare amuzant. Spun asta pentru ca mi-am facut autorecenzarea, mie si familiei. Dar nu am wc in curte, locuiesc la bloc.
Spune o intrebarea, care tie personal ti s-a parut ca nu ar trebui sa fie acolo.
Apoi analizam.Eu nu stiu ce intrebari sunt acolo, pentru ca nu locuiesc in RO.
Dar is curios, mai alels daca tu spui car fi intrebari care nu ar fi trebuit sa fie acolo.
Daca este asa e magarie pe fata dar adu o intrebare macar sa o disecam
Nu sunt asemenea intrebari, dar sunt persoane care nu inteleg rolul recesamantului.
Asemenea lucruri se intampla in toate tarile si se faceau si la noi inainte, dar nu online, ca inca nu intrase internetul pe deplin.
Unii nu inteleg ca nu se poate conduce o tara si lua masurile necesare daca nu se cunoaste realitatea.
Poate omu are dreptate, in RO se intampla multe nedreptati.De exemplu,stiu ca pe vremea lui Ceausescu trebuia sa spui si ce animale ai acasa,sa te controleze ei sa nu tai animale,sau unele animale.
Este recensamint pentru oameni sau pentru lucruri? Deci daca are intrebari de genul ala, ce caine ai, ce animale ai bla bla, aia e magarie, sau mai stiu eu ce mai intreaba aia.
Ce legatura are luatu de masuri cu prefectura, cu recensamintu? Ala nu poate conduce tara daca nu stie ce anume? Sa fim seriosi.Sa ma intrebe daca am facut vaccin, sau daca am avut covid, daca intreaba asa ceva nici eu nu as face.
La ce raspunsuri vad in comentarii ne cam meritam soarta.
Daca vi se pare in regula sa spuneti in acel recesamant ABSOLUT TOT DESPRE VOI si cand va "cacati si cand va ***" eu nu am ce sa mai zic.
Mai era pe aici un "spalat cu burete" care spunea ca nu are treaba cu totalitarismul, eu nu stiu dar probabil aveti 20-25 de ani si inca nu sunteti copti la bibilica.
Mai era unul pe aici care zicea ca suntem in UE, NATO iar eu vreau sa-i spun, si ce daca suntem, se poate baga subtil ce vor ei.
Nu ma asteptam sa fim asa low ca nivel intelectual.
Muhaha, ce prost poți fi.
Fix așa o să te controleze statul, că știe unde de ca.ci.
Aproape un sfert din populatie
https://www.impact.ro/......09335.html
Sa stii ca si in prezent se face recesamantul animalelor si acest lucru se face in orice tara (sau aproape), deoarece ele aduc venituri si aceste venituri se impoziteaza pausal.
Pe mine nu m-a intrebat de caine. Pe mine m-a intrebat doar ce locuinte am si spatiul de locuit la acestea (doar camerele, fara baie, camara, dependinte etc.), daca exista baie si WC si unde (in Romania acest lucru este important), persoanele din aceiasi gospodarie, gradul de rudeni si casatorie, daca in aceiasi gospodarie traiesc mai multe familii.
Pe mine nu m-a intrebat de covid.
Da, trebuie cunoscute datele din tara pentru a fi elaborate politici economice, sociale, demografice, chiar si agricole. Orice tara face acest lucru.
Cand o sa stii sa citesti si sa intelegi atunci sa vii sa comentezi pana atunci stai linistit ca un puppy acolo ca stai bine.
Tu realizezi că atât întrebarea cât și răspunsurile tale sunt doar așa niste chestii abstracte, nimic real sau argumentat. Doar cuvinte aruncate sa pari inteligent. Well, ce sa vezi ai reușit doar sa pari prost.
Asa si ce legatura are locuinta cu prefectura, cu nr de oameni. Locuinta e deja trecuta la primarie, acolo este si act, asa cum ai tu acasa actul de la casa, mai sunt inca vreo 2, unu la primarie, altul nu mai stiu pe unde, la cadastru.
Deci nu vad ces cu intrebarile astea idioate
Spui in orice tara se face la fel? Ai locuit tu in alta tara si ai vazut ca la fel se face?
Uite eu locuiesc in state si nu se face deloc ce spui tu.Se face doara la persoane, nu te intreaba nimeni de ce casa ai, cate camere etc, astea le stie statu, le stie din actele ce sunt. Daca este baie ces cu rahaturile astea?
Dar e bun sa faca asta sa vada si UE ce au facut romanii cu banii dati de ei pentru a face canalizari, drumuri etc.
Daca apare case care nu au canalizare, atunci ar trebuie taxat statu, luat la rost de UE.
Normal ca exista baie, doara nu isi fac oamenii nevoiele pe strada.
Deci is intrebari aiurea.Sa elaboreze ce politici, ce rahaturi.Pai daca fac asta cum am zis se dau de gol citi bani au furat de la UE bani dati pentru infratsructura. Bine ca nor fi prosti sa le zica la aia la UE dar eu de as fi in locul alora as cere sa vad si eu rezultatele.
Dar tilharii or sa manareasca si informatiile astea, nu se tem ei de asa ceva.
Recensamintul animaleleor pentru ce anume? Aduc venituri cui? Daca eu am un animal, sa zicem il declar la recensamint anul asta da? Adica vine statu la anul sa ma puna sa platresc taxe pentru animalul respectiv?
Cu ce ocazie? Daca eu il tai si il maninc, aia inseamna ca mi-a adus venit?
Nu mai veniti cu rahaturi de astea, aia numa povesti va baga.Deci asculta ce zic eu,nu face orice tara ce crezi tu,sau credeti voi acolo.
In alte tari cand vinzi ceva platesti taxe,deci nu-i nevoie sa vie ala sa vada ce anumale ai tu acasa.
Daca animalul moare,ce fac platesc taxe pentru ce? Nu vedeti ce logica aiurea aveti.
Deci daca am un animal si il vind,atunci ar trebuie sa platesc taxe,asta daca statu ma poate obliga sa dau bon sau doar daca statu m-a ajutat sa cresc acel animal.
Ia vezi tu in alte tari, statu ajuta pe cei care cresc animnale si au ferme, ii subventioneaza, dar destul de consistent, de aia in tarile mai sus, maincarea este ieftina.
Deci eu am acasa un animal doua, sau mai multe, vine statu sa ce? Poate eu le tiu pentru mine, sa am eu ce minca.PT ce sa platesc taxe?
Deci asta este un recensamint de oameni, nu de veceuri, nu de bai si cate case, camere are cineva
Inainte de a raspunde la cateva intrebari puse, reiterez ca toate tarile civilizate fac asemenea recesaminte si inca mai amanuntit.
Din intrebarile puse reiese ca nu cunosti nimic despre administrare: centrala si locala.
De asemenea, ma mira faptul ca o persoana care traieste intr-o tara democratica cu un fisc deosebit de puternic, este impacientat de intrebari normale, care nu afecteaza cu nimic drepturile individuale.
Sa-ti raspund la cateva intrebari.
1. Recesamantul locuintelor este necesara pentru a vedea si conditiile de viata a cetatenilor. De la primarie nu reiese asa ceva. In plus se compara evidenta primariilor cu realitatea din teren.
2. Intrebarile nu sunt idioate, ele au un scop precis. Doar pentru cine nu le intelege sau nu intelege pentru ce sunt pusem sunt idioate.
3. Sa stii ca nici la noi nu se face in fiecare an, ci doar din 10 in 10 ani. Se face si in state, dar nu stii tu. Acolo este alt sistem de organizare si administrare.
4. Pai tocmai de aceea sunt intrebari cu baia, ca sa se intreprinda masuri in vederea eliminarii WC-urilor din curte.
5. Oamenii nu-si fac nevoile in baie, ci la WC-u. Una este baia, alta este WC-ul, la tara in special.
6. Stii ca sunt sate si comune care au canalizare facute de stat, dar oamenii nu s-au racordat la ele? Tot statul e vinovat? Sau vorba lui Conu' Leonida a lui Caragiale: " Sa faca statul, ca de aia e stat".
7. Cat priveste evidenta animalelor chiar esti pe dinafara: nu cunosti legislatia.
a) Fiecare detinator de animale din Romania de genul: bovine, cabaline, ovine, caprine, porcine etc. trebuie sa aplice cele prevazute in NORME METODOLOGICE din 2 octombrie 2008
de aplicare a Programului acţiunilor privind identificarea şi înregistrarea porcinelor, ovinelor şi caprinelor, precum şi a Programului acţiunilor privind identificarea şi înregistrarea bovinelor
EMITENT
AUTORITATEA NAŢIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR
Aceste norme sunt in conformitate cu prevederile UE.
b) Pe scurt: fiecare animal din aceasta categorie trebuie declarat la primarie, iar de la medicul veterinar primeste un crotal cu nr. de ordine.
c) fiindca esti nelamurit cu miscarea acestor animale, iti explic:
- proprietarul, daca taie un animal, duce la medicul veterinar crotalul si il scoate din evidenta; la fel se intampla daca animalul moare. Nu te intreaba nimeni de ce l-ai sacrificat;
- daca proprietarul vinde animalul, se face act de vanzare de medicul veterinar, luindu-se si masurile necesare pentru prevenirea raspandirii bolilor;
Rezulta de aici, ca, in conformitate cu legislatia in vigoare - daca o respecti - platesti impozit doar dupa animalele pe care le ai. Impzitul este mic, de ordinul a cativa lei.
De aceea te-as ruga sa nu faci afirmatii nefondate: ca am logica aiurea. Din fericire, eu cunosc legislatia, pe cand tu faci afirmatii din inchipuire.
Sa stii ca s
8. Daca un animal nu ar aduce un venit, s-ar mai creste aceste animale? Pentru unele familii, animalele din curte asigura hrana in mare proportie.
Si ca sa intelegi pe deplin, exista un nr. de animale si o suprafata de plantatii agricole pentru care nu se plateste impozit. Citeste aici. https://static.anaf.ro/......022021.pdf
9. Sa stii ca si in Romania sunt ajutoare (subventii de la stat) pentru fermele agricole si zootehnice. Ai auzit de ajutoarele APIA? Daca ai mai mult de trei bovine, 10 ovine si caprine, peste 10 porci, primesti subventie de la stat?
Este adevarat ca statul nu ajuta at ar trebui, dar asta este si dupa posibilitati.
Cu ultima afirmatie chiar ca ai dat cu bata-n balta. Un stat poate sa stabileasca la ce se face recesamantul. Deoarece locuintele sunt legate de proprietari si de cei care le locuiesc - deci de oameni - este neesar si recesamantul oamenilor.
Inainte de a iti da cu parerea, documenteaza-te, studiaza nitica administratie ca sa nu mai vii cu "asemenea rahaturi" (vorba ta).
Paranoia much?
Ți-au zis deja unii oameni de pe aici că nu e obligatoriu să răspunzi la absolut toate întrebările.
Cum de altfel poți alege și să nu îl faci deloc, iar dacă vine recenzorul la ușa ta, tot așa alegi la ce întrebări să îi răspunzi. Da, recensământul este obligatoriu, dar la fel de bine tu alegi ce răspunsuri să îi dai. Așa că mult succes la a transmite "Prefer să nu răspund la această întrebare" de câte ori e nevoie.
Tinfoil hat people getting weirder day by day.
Da-mi o sursa de incredere cum ca nu esti obligat sa raspunzi la toate intrebarile din recesamant sau esti din ala cu "trust me bro" ca stiu eu mai bine.
Eu nu par prost dar in schimb tu esti un martalog.
Daca nu-ti convine subiectul fa pasi si continuati viata de pupin...
Atât poți zice? Ceva logic, argument nu prea te duce căpșorul așa e? Mă rog, la ce ai scris pe aici era clar că nu te duce căpșorul.
Degeaba iti aduc argumente ca tu tot ba... in cap esti.
Cu un om oaie ca tine poti sa-i dai argumente peste argumente, el tot pe a lui o tine.
Repet, fa pasi daca consideri acest subiect stupid.
Nu e nici un "trust me bro". Au zis deja oamenii pe aici, am zis și eu: unele întrebări, cum sunt cele se religie, poți să alegi să nu le dai informația.
Dacă ești capsoman și o ții pe-a ta, n-ai decât. Oamenii te-au ajutat.
Tot ce ai spus este total pe linga si iti si arat de ce.O sa vezi si tu ca gindesti slab.
1-Sa compare evidenta primariilor cu realitatea din teren tu auzi ce spui? Deci primaria detine info cu case false, iar realitatea este aia din teren, adica ce declari tu e bun si asa rau.
Dar sa nu uiti primaria nu tine informatii false, primaria tine acte reale, deci aia este realitatea din teren, nu ce declari tu.Cin ai o casa ti se face cadastru, aia la fata locului, deci in teren, date reale, pe care primaria trebuie sa le valideze, le compara cu datele din satelit.
2-Nu este vinobvata primaria ca oamenii nu sau racordat la canalizare,asta spui tu,ori ai auzit la radio sant.
Ca idee primaria daca a facut canalizare poate si trebuie sa oblige omu sa se racordeze,asta daca nu stiai,este obligatia primariei sa forteze omu sa se racordeze,vine cu legea pentru mediu,deci nu sapi tu groapa in pamaint si faci wc sa deversezi in apele freatice rahaturi.
Deci primaria poate forta pe baza asta populatia sa se racordeze.Ei zic ca omu alege,fals,in cazul asta odata ce ai canal,esti obligat sa te racordezi.
Ca nu obliga statu in RO oamenii,aia este delasare, lipsa de respect pentru restul care sau racordat, lipsa de respect si lipsa de protectie a naturii, toate astea din partea statului.
Inteleg omu atit il duce capu, dar primamria de aia este acolo sai invete, iar care nu vrea sai oblige legal.
3- InRO se dau ajutoare pentru ferme si ce mai spui ai incercat sa iei tu acele ajutoare? Daca nu atunci nu mai comenta aiurea.Sa primesti bani, atentie nu de la stat, bani de la UE trebuie sa cotizezi in buzunarele celor responsabili a da aceste subventii. Vorbesti doara sa te afli in treaba, vorbesti din carti cum zic oamenii, realitatea este cu totul alta
Legislatia in RO este pistol cu apa.Mergi tu si ia bani sa faci nu stiu ce afacere sa vedem daca ti se da,asta fara ca tu sa dai spaga
Mai vrei sa iti arat exemple?
Deci asta este un recensamint al populatiei,pentru a vedea unde stai, pentru a vedea daca mai esti in tara, daca te mutasi in alt oras etc.
Statu are deja si evidenta populatiei , are tot inregistrat, doar ca incearca de fapt prin informatiile astea sa obtina alte date.
Cind se naste cineva este inregistrat corect? Cind moare la fel, deci se stie citi oameni sint.Recensamintele astea pentru ce or fi, probabil pentru a acumula si alte info, sau pentru ca asa s-a facut cindva si hai sa ne tinem de datin, sau de chestii vechi.
Realitatea din teren este aia inregistrata la primarie.Nu tine primaria acte si in teren nu-i nimic, cred ca nu te auzi ce spui.
Deci nu eu vin cu rahaturi, statu vine cu rahaturi
Am înțeles. Nu ai argumente. Probabil nici nu ai înțeles întrebările din recensământ.
Alexandra_Brindusa_1998 întreabă:
AlexDorinel întreabă:
Fabiii întreabă: