| PringAloe a întrebat:

Ce parere aveti despre impozitarea masinilor in Romania?
Iti cumperi o masina din banii pe care ii muncesti din greu ca sa fii obligat sa platesti la ea pe an, sa nu mai vorbim de motorizarile peste 2000cmc.
In America nu exista asa ceva, de ce?

16 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Hmmm, taxa aia e prezenta in 26 din 50 de state dei este si la ei. Pentru ca masina nu e o necesitate, e un lux.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Exista suficiente taxe si in America stai linistit.

Pe orice bun apropae oriunde in lumea asta se plateste impozit, pentru ca asa functioneaza o societate. Altfel de unde ai vrea sa existe bani in bugetele unei tari.

Si sa fim seriosi impozitul pe masina in Romania e o gluma.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Fiindcă din impozite funcționează statul în care trăiești.

| sdws77 a răspuns:

Criteriul de impozitare este stupid. Înțeleg că un 4.0 poluează mai mult ca un 2.0, dar chiar și așa este exagerat de mare. Deseori, impozitul nostru este chiar mai mare ca în Germania la mașinile cu motoare peste 3 litrii...

De asemenea, capacitatea cilindrica nu este un criteriu bun pentru a determina dacă o mașină este "de fițe" sau nu, și prin urmare merită suprataxată - o Mazda nouă de 2.5 are impozit de 5 ori mai mare ca un seria 5 de 2.0, deși este mult mai ieftină și poluează cam la fel.

Așadar, viva Bulgaria!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Impozitul pe masini este unul corect si aproape toate tarile din lume impoziteaza mijloacele de transport.
Nu mai vorbesc ca la noi este destul de mic.
Si in SUA exista acest impozit sau unele similare, am vazut aceasta pe un site in urma cu cateva luni.

| sdws77 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Un prieten (Neamț) îmi spunea că vecinul lui plătește impozit 600 euro pe an la un E63 cu motor de 6.2...

La noi e 2200 euro impozitul. Ți se pare normal? Mie unul nu.

| mi25 a răspuns:

Impozitul pe proprietate si pe venituri este in fiecare tara. Iti recomand sa citesti piesa "Conu' Leonida fata cu reactiunea" a lui Caragiale sa vezi daca nu te asemeni cu el.

| Simpatic a răspuns:

Nici eu nu-s de acord cu impozitul anual si el nu ar trebui la cilindree ci sa se gaseasca alte formule.
Eu vreau sa fie impozitate in tara mea basinile diesel inmatriculate pe UK sau Bulgaria!
Nu e normal ca cetatenii din tara asta sa plateasca degeaba rovineta!

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru sdws77):

De ce sa nu fie corect?
o masina cu un motor de 6.2 costa mult, daca ai bani sa o detii ai si bani de impozit.

| PringAloe explică (pentru sdws77):

Cei mai tari sunt aia care isi permit un hybrid, daca e sa luam ca exemplu Bmw X6 hybrid model nou 2019+ care are un motor de 3.0 diesel platesti la el doar 10% din impozit, adica? undeva la +/- 250lei, este un hybrid care totusi are un motor de 3000 si cu toate astea platesti doar 10% pentru ca are si un motor electric, un motor electric care aproape ca nu face nimic... vorbim de un motor de nici 10kw dar mna. are motoras electric si nu mai polueaza ca un non hybrid, nu zic ca nu e misti ba din contra e super misto, daca mi-as permite o masina ca asta clar as alege masini de 3000cmc hybrid decat alea non hybrid happy

| johnnny123 a răspuns:

Du-te tu si plateste toate taxele din SUA, mai ales prin California, si mai vorbim apoi...

Bula
| Bula a răspuns:

Daca calculezi, statul iti ia (direct sau indirect) peste 90% din salarul pentru care muncesti.
Unul este taxa pe masina.

TVA-ul, accizele, taxele de tot felul, cuprinse on pretul marfurilor si serviciilor formeaza bugetul statului.

| sdws77 a răspuns (pentru suntserios):

Păi nu este corect - pentru că ar trebui luați în calcul și alți factori, precum valoarea de piață a mașinii, norma de poluare etc etc

Sunt de acord să plătești impozit mare pe un 6.2, dar de ce să plătești de aproape 4 ori mai mult ca in Germania, în condițiile în care nu avem aceleași salarii și aceleași condiții?

| Simpatic a răspuns (pentru PringAloe):

Da,dar in ziua de azi sa iti iei masina diesel fie ea si hibrida e ca si cum ti-ai cumpara role si ai zice ca sunt acum la moda! E o prostie sa iti iei diesel nou si sa dai o multime de bani cand Europa partea dezvoltata le arunca cu nimic toata.
Gata tatut moda diesel s-a cam dus in europa, acum benzina hibrid si electricele sunt la moda, pana vine hidrogenul happy
Bineinteles ca la noi in tara precum si Albania sau Bulgaria vor domni mult si bine dieselurile, deoarece romanul e meltean cu figuri de tartan, el face orice compromis sa isi cumpere ceva...nu degeaba sunt o multime care-si dau nevestele la produs dar au masini "jmechere"

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru sdws77):

Mută-te acolo.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

La ce mizerie de stat avem, nici cu TVA-ul nu sunt de acord.
Nu merita nici un ban, mai mult ne incurca decat ne ajuta.