| AlexDorinel a întrebat:

Ce parere aveti despre Uniunea Europeana?
Eu am o parere foarte proasta.
Ne fura resurse aiurea, dupa ce ca au resurse la greu ni le vor si pe ale noastre... Europa asta e pe ducã si imi pare foarte bine.
Cel mai prost si naspa continent

28 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Pai ce mai cauti aici? De ce nu ceri azil in Coreea de Nord, unde-ti place atat de mult si totul este lapte si miere?

| Anuket a răspuns:

Avantaje și dezavantaje. Nimic nu e pe gratis.

| LanguageMaster a răspuns (pentru Anuket):

La ce dezavantaje te referi?

| gabicoo a răspuns:

Nu confunda continentul Europa cu UE!

| Anuket a răspuns (pentru LanguageMaster):

Exact ce ai zis și tu, și cu exporturile dar nu numai de lemn.

| NotNamed a răspuns:

Ce prost gandesti. Esti total dezinformat. Noroc cu UE ca altfel eram ultimii saraci, mai saraci decat Rep. Moldova... Ce treaba are UE cu faptul ca se fura resurse? Resursele sunt ale noastre si noi decidem ce vindem, cum vindem, cui vindem, cu cat vindem. Uniunea Europeana ne ajuta cu bani, cu deplasarea in tarile partenere, cu securitatea si multe altele. Noi am intrat in UE in 2007 dar cererea fusese facuta cu mult inainte dar se tot amana pentru ca anumiti oameni din conducerea României intarziau intentionat aderarea pentru ca, cu UE pe cap este mai greu sa furi.
Uite aici avantajele mai in detaliu:
• Pace și securitate
Europa Centrală și de Vest nu au trăit nicicând o perioadă atât de îndelungată fără război. UE este cel mai reușit proiect de pace din istoria omenirii. Nu degeaba a primit Premiul Nobel pentru Pace! Suntem strâns legați economic și cultural și împărtășim aceleași valori democratice.
• Piața unică
Piața unică este cea mai dezvoltată și deschisă piață din lume. Având la bază 4 libertăți importante, ea ne permite:
- să locuim sau să lucrăm în orice țară din UE
- să transferăm bani
- să vindem produse fără restricții
- să prestăm servicii fără restricții.
• Standarde ridicate de siguranță alimentară și de protecție a mediului
Datorită cooperării strânse dintre țările din UE, alimentele pe care le consumăm și mediul în care trăim sunt protejate prin cele mai ridicate standarde de calitate din lume. Firmele răuvoitoare sau neglijente sunt sancționate dacă poluează apele și terenurile sau dacă vând alimente contaminate.
• Protecția consumatorilor
În Europa, avem acum garanția că ne putem recupera banii dacă returnăm la timp produsele cumpărate. Dacă o călătorie cu avionul sau cu trenul întârzie prea mult sau este anulată, putem cere banii înapoi. Iar standardele de calitate și siguranță pe care trebuie să le respecte produsele vândute în magazinele din UE sunt printre cele mai stricte din lume.
• Drepturile omului
UE protejează toate minoritățile și grupurile vulnerabile și le ia apărarea celor asupriți. Pentru că avem cu toții dreptul să fim tratați la fel, indiferent de cetățenie, gen, limbă, cultură, profesie, stare de sănătate sau orientare sexuală.
• O putere mondială
Unde-s mulți puterea crește! Împreună, țările din UE 27 au o influență mult mai mare pe scena internațională decât oricare dintre țările membre, dacă acestea ar acționa individual. Prezența noastră politică are greutate. În ceea ce privește comerțul, standardele noastre de reglementare și cele privind produsele sunt adoptate ca normă la nivel mondial.

Alte beneficii pe care ni le aduce UE:
• Ne putem folosi telefonul și serviciile online (de exemplu, video sau muzică în streaming) oriunde în UE, fără costuri suplimentare. Pe internet, legislația UE ne protejează datele cu caracter personal mai mult decât oriunde în lume.
• Drepturile pasagerilor: indiferent de mijlocul de transport ales – avion, tren, navă sau autocar – avem dreptul la un tratament echitabil în caz de întârzieri sau anulări.
• Posibilități de formare și servicii de sprijin pentru carieră și afaceri: putem apela la programul Erasmus+ pentru a ne îmbunătăți competențele și avansa în carieră. • Întreprinderile noastre se pot dezvolta cu sprijinul UE, care acordă sau facilitează finanțarea, susține programele de îndrumare, rețelele de întreprinderi și programele de schimb de experiență între antreprenori.
• La locul de muncă, suntem protejați de tratamentele inechitabile datorită Cartei drepturilor fundamentale a UE. Aceasta interzice discriminarea, inclusiv în domeniul remunerării și al concedierilor.
• Datorită sprijinului pe care UE îl acordă micilor întreprinderi și al normelor care obligă marile companii să plătească impozite echitabile, efectele globalizării sunt mai reduse în Europa.

| Catrice a răspuns:

Mama,cat am mai ras la partea "Standarde ridicate de siguranță alimentară și de protecție a mediului" laughing d-aia alimentele importate au calitate inferioară celor originale. Si in caz ca nu știi, a fost și proces pe chestia asta.

| NotNamed a răspuns (pentru Catrice):

Alimentele alea sunt transportate ilegal si nimeni nu ii denunta pentru ca e o intreaga mafie. Anual se confisca sute de mii de tone de alimente care nu sunt preparate dupa standardele impuse de UE. Deci UE ne asigura atat cat poate. Oricum este vorba de ce crede baiatul ala care a trait sub o piatra si habar nu are cu cel ajuta UE. Nici nu s-a obosit sa de-a un search... distrusii ca el isi fac o idee si despre falsul covid si vaccinele cu cipuri fara sa se fi documentat. Oamenii astia merita tot ce e mai rau.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Adica pe scurt tie nu iti place Europa ca nu ne lasa sa omoram oameni?
cata minte sa ai?

suntserios
| suntserios a răspuns:

Mergi in Republica Moldova.
Ai sa ai acolo o imagine perfecta a ce insemna Romania fara UE.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu ai ideea ce ar insemna pentru Romania sa iasa din UE?
Asa o mica idee, ca e clar ca ideea de ansamblu nu poti sa o ai e clar.

| InOrOut a răspuns:

Frate bucurate ca faci parte din Europa. Profetia spune ca acum urmeaza caderea Babilonului misterios (adica SUA) si nasterea imperiului European. Se va uni Europa intr-un singur stat. Chiar sunt si eu curios daca se intampla asta. Vad deja ca SUA nu sta prea bine la integritate. Cica cel mai mare imperiu va fi asta European. De curios unde voiai sa mergi? pe ce continent?
ai zis "Europa asta e pe ducã si imi pare foarte bine." - profetia spune exact invers cu referire la vremurile astea din care facem parte. Stiai ca A.I. va fi adus in Romania? centrul cibernetic va fi la noi. Romania e naspa nu Europa.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns (pentru AlexDorinel):

Si ce, crezi ca daca iesim din UE nu mai pleaca lumea la munca? loool, aveti unii niste idei...

| InOrOut a răspuns (pentru AlexDorinel):

Nu cred ca mai exista patrioti. Tara asta e deja vanduta.

| Catrice a răspuns (pentru NotNamed):

Ilegal zici...
Mă, ia o ciocolata Milka din supermarket de la noi si una din Germania și ai să vezi diferența. Exemple sunt multe, asta îmi vine in minte pentru că asta am observat prima data cu ani în urmă.

| NotNamed a răspuns (pentru AlexDorinel):

Bai baiatule, tu te auzi ce prostii scoti pe gura? Tu macar ai o idee elementara de ce romanii se duc sa muncească în străinătate si multi dintre ei sa se stabilească acolo? Pai hai ca iti spun eu ca văd ca tu nu poti.
In ultimii 30 de ani aproximativ 20% din populația tarii a emigrat in străinătate. Deci, aproape toti au plecat după caderea comunismului in '89 pentru că înainte de acest an era cam imposibil sa iesi din tara asta daca nu cumva erai delegat de către conducere sa poti iesi pentru diferite afaceri de.ale ministerului sau sa reprezinti tara la competiții. Au existat mai multe etape de emigrarea. Primul val a fost cea de prin anii '90 deoarece dupa caderea comunismului, s-a creat un nou partid care acesta era format din fosti comunisti. Deci practic nu se rezolvarse mai nimic dupa comunist iar din cauza asta foarte multe creiere ale României au decis sa plece in străinătate din cauza neîncrederii in autoritati ca ceva se va schimba. In valul al doilea, val de emigrare ce a inceput prin anii 2000, deoarece situația economica a tarii era dezastru, intr.un ultim hal, tarile vestice ale Europei aveau fix opusul, un bum economic, iar asta a fost din nou un motiv de a pleca in străinătate, din cauza castigului putin si a situației proaste a tarii. Al treilea val s-a produs dupa 2007 deoarece Romania a aderat intr.un final la UE si practic asta le.a permis Romanilor sa se descurce mult mai bine im strainatate. Puteau calatorii cand voiau ei, cu ce voiau, si cum voiau fara prea multe acte dupa ei. Sper ca acum ai inteles.

| NotNamed a răspuns (pentru Catrice):

Una e o calitate superioara in tarile mai dezvoltate si alta e sa ai intr-o tara o ciocolata sanatoasa si in alta plina cu mucegai, elemente chimice si autori necunoscuți. Are si Romania alimente care pot fi consumate fara sa mori. In asta constă reglementarea UE...Ce e greu asa de inteles.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Amice, esti din alt film. Era suficient sa te uiti citi bani dam si citi primim de la UE ca sa nu vii cu elucubratiile de mai sus...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Catrice):

Da, da, si marmota. Da-ne linkuri daca afirmi astfel de povesti.

| Catrice a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu știi să cauți pe net la vârsta asta? Trist.
Erau reportaje la tv, văzusem știre și pe un post străin, dar nu-mi mai amintesc pe care.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Catrice):

Nu am chef sa caut. Eu daca afirm treburi indoielnice, fac eu cautarea si bag link. Tu vii cu fantasmagorii si zici ca ar trebui sa caut eu. Mdah...

| Catrice a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Da,așa e, am visat asta seara și m-am gândit să o scriu sa nu o uit...te simți mai bine acum?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Catrice):

Ma simt un pic mai bine, ca zilele trecute am avut 38.5 si niste dureri de cap si oase/muschi monumentale. Azi sunt sub 37, in vreo doua zile o sa fiu in parametri normali. Legat de ce ai fi visat tu... nu. tongue

| Catrice a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Valeu,covid! Bye-bye!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Catrice):

Neaah, n-am eu norocul ala. Mirosul si gustul sunt la locul lor.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-ti fura nimeni nimic!
Nu te baga in politica sau acolo unde nu ai habar, ca resursele sunt vandute, nu furate.
In ce priveste "furatul fortei de munca" iarasi vorbesti fara sa gandesti, fiindca este decizia fiecarei persoane daca vrea sa munceasca in europa sau in tara lui, nu te ia nimeni cu japca si te duce la ocna prin europa, ci tu singur decizi unde vrei sa muncesti.