| RoxTomlinson a întrebat:

Ce parere aveti? Se poate susține că toate sondajele de opinie reflectă corect realitatea investigată?

13 răspunsuri:
| rapandula a răspuns:

Daca nu se baga bete in roate, arata ceea ce gandesc oameni, nu realitatea subiectului in sine.
Nu te poti astepta la o gandirea reala in domeniul stiintei de exemplu, cand populatia Romaniei e peste 50% analfabeta in stiinte si alte domenii, 90% din populatie fiind religioasa, multi dintre ei la un nivel de evul mediu.

| Adry05 a răspuns:

Atâta timp cât nu se menționează pe câți locuitori și de unde provin ai unei țări s-a făcut sondajul, nu. refuz să se zică despre românia că citim în procentul x având în vedere că doar eu știu o grămadă de oameni care citesc foarte mult și nu suntem puși la sondajul respectiv pentru că efectiv nu ni s-a dat șansa să participăm. de ce nu se impun sondajele de genul la nivelul întregii țări?

| Dintrebare a răspuns:

Sondajele de opinie sunt un tip de cercetare sociologica, deci urmaresc niste metode si tehnici stiintifice. Daca sunt facute cu profesionalism, da, sondajele de opinie reflecta corect realitatea.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Reflecta mai mult sau mai putin, in functie de metodologie, numarul de subiecti din sondaj, daca firma este neutra sau angajata politic, etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E o vorba, "spune-mi ce vrei sa demonstrezi si voi face un sondaj sa o faca." se pot face sondaje sa demonstreze orice lucru vrei tu, chiar si doua chestii opuse in acelasi timp.

| raMLesS a răspuns (pentru rapandula):

"90% din populatie fiind religioasa" unde-s aia 90%? Eu vad atei la fiecare pas.

| gabicoo a răspuns:

Reflectă "realitatea" celui/celor care platesc sondajele!

| rapandula a răspuns (pentru raMLesS):

Atei prin actiuni dar eu pe toti ii vad cu "doamne ajuta", "doamne fereste", "doamne...", "Dumnezeu face aia", "sa ne ajute Dumnezooooooo"

| LittlePoppy a răspuns:

Nu.
Stiu persoane care raspund eronat doar pentru a se distra.

| DJLOTUS a răspuns:

Nu știu ce sa zic, dar cu cât sunt mai multe persoane intervievate, cu atât reflecta mai mult. În general de la 5000 de oameni în sus se reflecta aproape obiectiv

| raMLesS a răspuns (pentru rapandula):

Pai si eu sunt ateu su mai zic uneori doamne ajuta... Am asta in reflex.

| rapandula a răspuns (pentru raMLesS):

Si eu sunt dar incerc sa ma abtin. Reflexul asta, of of of.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Chiar și activitatea și toate informațiile de aici de pe TpU sunt folosite pentru a cunoaște felul de a gândi al tinerilor mai ales că ei frecventează acest site.