Daca nu se baga bete in roate, arata ceea ce gandesc oameni, nu realitatea subiectului in sine.
Nu te poti astepta la o gandirea reala in domeniul stiintei de exemplu, cand populatia Romaniei e peste 50% analfabeta in stiinte si alte domenii, 90% din populatie fiind religioasa, multi dintre ei la un nivel de evul mediu.
Atâta timp cât nu se menționează pe câți locuitori și de unde provin ai unei țări s-a făcut sondajul, nu. refuz să se zică despre românia că citim în procentul x având în vedere că doar eu știu o grămadă de oameni care citesc foarte mult și nu suntem puși la sondajul respectiv pentru că efectiv nu ni s-a dat șansa să participăm. de ce nu se impun sondajele de genul la nivelul întregii țări?
Sondajele de opinie sunt un tip de cercetare sociologica, deci urmaresc niste metode si tehnici stiintifice. Daca sunt facute cu profesionalism, da, sondajele de opinie reflecta corect realitatea.
Reflecta mai mult sau mai putin, in functie de metodologie, numarul de subiecti din sondaj, daca firma este neutra sau angajata politic, etc.
Nu știu ce sa zic, dar cu cât sunt mai multe persoane intervievate, cu atât reflecta mai mult. În general de la 5000 de oameni în sus se reflecta aproape obiectiv
Chiar și activitatea și toate informațiile de aici de pe TpU sunt folosite pentru a cunoaște felul de a gândi al tinerilor mai ales că ei frecventează acest site.
anonim_4396 întreabă: