| Cristiancarp a întrebat:

Ce pot face dacă am împrumutat cuiva 600 de lei și persoana respectivă nu îmi mai răspunde

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

1 te resemnezi
2 daca ai o minimă dovada plângere la poliție.

| gabicoo a răspuns:

Nimic! Privește partea plină: Ai învățat o lecție! În concluzie: nu mai da bani cu împrumut!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nimic.

| Cristiancarp explică (pentru suntserios):

Eu am ca și dovadă mesajele, persoana respectivă să făcut că mi-a trimis pe card nu a confirmat tranzacția, eu nu am băgat în seamă, asta fiindcă e și de la o bancă care nu am folosit-o, și după când tot i-am spus că nu îmi intră bani a luat-o pe ăia că am făcut eu ceva cu ei, și după a început să nu îmi mai răspundă

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Il poti da in judecata, pe cale civila, daca ai dovezi ca l-ai imprumutat si ca nu ti-a restituit imprumutul.
Politia nu are atributii in asemenea cazuri si nu se va implica.

| Holiday a răspuns (pentru suntserios):

"2 daca ai o minimă dovada plângere la poliție."

Nu politia se ocupa cu recuperarea datoriilor.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu poti sa faci nimic, daca nu ai o chitanta care sa dovedeasca ca i-ai dat acei bani si promisiunea lui ca-i inapoiaza pana la o anumita data.
Poti sa incerci sa-l dai in judecata, dar te va consta mai mult deschiderea unui asemenea proces si nu-ti garanteaza nimeni nimic, odata ce nu ai cum demonstra ca i-ai dat banii.

| Simpatic a răspuns:

Daca e vorba o inselaciune te poti adresa politiei, daca ai dat tu cu buna stiinta nu stiu ce poti face.
Evident ca ai nevoie de dovezi.
Poti sa mergi la orice sectie de politie si sa ii rogi sa te lamureasca daca exista o procedura in cazul tau.