| imihaistoian a întrebat:

Ce poti face daca sotia te bate, tipa, te jigneste, vine politia cand suni la 112, constata si nu iti da oordin de protectie iar dupa ce pleaca continua sa te loveasca si sa scuipe spunand sa suni din nou?

42 răspunsuri:
| All9754 a răspuns:

Politia e obligata sa emita ordin de protectie provizoriu la solicitarea ta prin care sotia sa nu se mai apropie la o anumita distanta de tine, sa paraseasca locuinta comuna etc...se da pe o perioada de 5 zile, timp in care o sa se stabileasca data unui proces la judecatorie pentru emiterea unui ordin de protectie.
Insa trebuie sa ai si ceva probe pentru a se confirma ordinul de protectie provizoriu si apoi ordinul de protectie( martori, inregistrari audio-video, semne ale violentei, distrugeri prin casa etc.)
Deci chiar daca reiese ca nu exista risc iminent, la solicitarea ta se poate emite opp de catre politie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie mi se par hilare chestiile astea, ca barbat trebuie sa impui respect altfel esti luat de papagal. Am o cunostinta care nu-mi raspunde la telefon cand e nevasta-sa in preajma de frica ei. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pleci din casa aia.

| doctorandus a răspuns:

Pleci de acolo. Dormi la prieteni.

| imihaistoian explică (pentru anonim_4396):

Sa zicem că sunt doi copii mici, agresitatea asta vine de la alcool şi nu poti sa pleci si sa lasi copii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru imihaistoian):

Poliția când vine la ușă știe cine e proprietar și cine locuiește acolo.

| imihaistoian explică (pentru doctorandus):

Ordin de protectie nu se poate obtine, in casa ei face ce vrea?

| Drimmero a răspuns:

Stiu ca sunt rare cazurile astea si se intampla dar efectiv ma ia rasul, stiu ca invers sunt mult mai dramatice cazurile dar tu ca barbat sa-ti iei bataie de la sotie si sa te calce in picioare e efectiv cartoon network. E clar ca aia nu te vada barbat daca iti face astea, chiar asa greu e sa o imobilizezi, sa o pui la respect? O pui la pamant si ii zici sa se potoleasca, nu stiu cum poti accepta sa te umileasca, eu unul n-as putea accepta/

| imihaistoian explică (pentru Drimmero):

Si la divort are dovezi de violenta casnica, i se da custodie exclusiva ei, pierzi toate drepturile ca tata. Nu cred ca le faci asta mamei lor si iti incredibteaza tie, esti in casa lui masa. Culmea este ca si baut sa faci asa sa nu te protejeze nimic ca tata. Plangere penala ceva...

| Milja a răspuns:

"Cui cu cui se scoate"
Pune piciorul in prag

| doctorandus a răspuns (pentru imihaistoian):

In viata trebuie sa stii cum sa pierzi cu stil. Despartiti-va de comun acord, fara certuri si va fi mai bine pentru tine.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Te-ai legat la cap c-o femeie nebună. Acum suporți consecințele.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu te indemn s-o faci, tu stii mai bine daca mai este viabila casatoria, dar daca nu exista alte solutii cel mai bine este sa divortezi, de comun acord sau pe baza de motive.

| sierra1 a răspuns:

"Ce poti face daca sotia te bate"

mi-e cam greu să imi imaginez asta, cinstit!

| Drimmero a răspuns (pentru imihaistoian):

Stiu ca la proces tu vei iesi ala vinovat si nenorocit...e aiurea situatia. Tu oricum in tot cazul nu trebuie sa-i mai permiti d-astea, sa o pui la respect, o fi ea femeie dar e clar ca daca face d-astea e o femeie de toata jena si merita scuturata putin, acum nu-ti zic sa-i dai 2 bucati de ii dai dintii jos, dar macar sa-ti folosesti forta putin cat sa inalturi violenta ei, pana mea...or fi legi anti-violenta domestica dar cand te ataca cineva ripostezi, doar nu stai ca prostul chit ca e femeie, daca baga cutitul in tine la bautura ce te faci? ce faci tu e doar legitima aparare, tu esti cel agresat, deci in consecinta reactionezi la violenta ei, iti zic eu ca daca te-ai impune putin, ridici tonul la ea, o impingi sau chiar o pui jos o vei potoli, a 2-a oara stie ca nu e indicat sa mai ridice mana la tine, nu o lasa sa profite de faptul ca e femeie si are voie sa te loveasca ca asta e prostie, it asumi faptele si repercusiunile indiferent de sex, adica daca tu ca femeie il ataci pe unul si inclusiv ii pui viata in pericol nu te astepta ca ala sa stea sa se uite la tine.

| imihaistoian explică (pentru sierra1):

Uite ca se poate intampla, este casa mamei ei, băută cu tata alcoolic in familie, cum demonstrrezi alcoolism-ul, cine vine martor?

Răspuns utilizator avertizat
| imihaistoian explică (pentru OptsprezeceUnsprezecedouamiidouazecisidoi):

Nu boss, ai bani de casa dar acum sunt impartiti la doi, vrea si ce ai strans tu pentru casă. Nici ea nu are, eram tineri a zis te muti la mine si am muscat-o, a fost bine o perioada. M-am trezit acum dar cum scot banii ca tot ce este pe numele meu se imparte la doi.

| Mosotti a răspuns:

Pai tu esti barbat sau ce? Cum sa te bata o femeie? Pai daca stai in baza politiei nu rezolvi nimic, pe langa ca aia cand pleaca de la tine rad cu draci de lesina.
Rezolva problema tu, pune-o la respect.

Daca ii permiti, de aia isi bate joc de tine.
Cum sa chemi politia pentru asta? Cheama femeile ca alea n-au ce face, dar tu?

Divorteaza sau fa-o sa nu mai faca a doua oara ce face. Adica 99 % din barbati stiu sa faca asta si tu nu?
Ca asta e solutia sa stii, nu politia, fi barbat, nu presul ei.
Ca nici femeile batute nu prea rezolva cu politia mare lucru.

| Mosotti a răspuns (pentru All9754):

Ai mai omule ca e simplu, sa rezolve el treaba ca doar e barbat.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai daca-s pampalai, de aia nu-ti raspunde de frica ei, in ziua de azi femeile conduc barbatii, dar nu in sens pozitiv.
Ia sa-mi faca mie una asa, sa vezi ce se intampla, pe langa ca divortez instant, ii dau si o corectie ca plata pentru ce imi face, pentru ce incearca sa faca mai exact.
Cand zici "Ca barbat", pai cine e barbat.

Cunosc si eu din astia.

| Mosotti a răspuns (pentru Drimmero):

Ai ma Drimmero, nu are cum iesi el vinovat la proces daca el e cel agresat si are dovezi, ca prost sa fi sa nu pui ascuns telul sa filmeze ce face ea.

Dar e penibil ca barbat sa ajunga asa, ce naiba, ce barbat e ala care se lasa batut de una, e chiar comic rau.
Si politia rade de rupe cand pleaca de acolo, lesina nu alta.

| All9754 a răspuns (pentru Mosotti):

Eu am dat raspunsul legal...nu l-am sfatuit sa se manifeste agresiv...

| Drimmero a răspuns (pentru Mosotti):

Evident ca e foarte penibil ce se intampla, sa te faca femeia pres si sa iti dea bataie iar tu sa suni la politie, sa nu ai pic de barbatie sa ripostezi. Si da, stiu ca politia rade si cu k00rul de situatiile astea, dupa ce dai declaratiile astea, pe buna dreptate iti vine sa faci pe tine de ras cand auzi. Daca nu te impui putin ca barbat atunci esti facut pres de catre partenera, acum nu zic sa iti bati femeia dar trebuie sa te respecte si sa isi stie locul.

| Mosotti a răspuns (pentru All9754):

Pai raspunsul tau este legal corect, dar nu il ajuta, eu ii zic ceva care sa-l ajute. Intentia ta e buna dar aia e.
Pai sa se impuna intai verbal, daca nu, trecem si la mici corectii, unii oameni nu stiu de altceva, si apoi sa plece sau sa o dea afara, depinde de situatie.
Ca nu mai poti sta cu asa ceva.
Dar daca vrea sa stea cu cineva care nu da doi bani pe el, sa actioneze.

Are trei solutii:

1 - Se despart si gata, si asta e cel mai intelept.
2 - Se despart dar inainte ii da o corectie ca plata pentru ce a facut pana acum, dar corectie atenta sa nu fie penala.
3 - Daca vrea sa stea cu ea asa, trebuie sa o puna la respect cum ar fi.
Deci la 3 se necesita impunerea.
A patra solutie nu exista.

Noi trebuie sa-l ajutam sa rez problema, stim si noi ca legea nu face mare lucru, nu face nici pentru femei unde nu au ce face la agresiune, damite la barbati?!
De multe ori special nu se solutioneaza cazu, ca politistii nu vad bine un barbat asa si neglijeaza, adica au deja o antimaptie chiar daca legal nu ar trebui.

Si se duc ca-s obligati sa se duca, dar dupa ce s-au dus odata zic "hai baieti, la distractie, sa vedem ce mai face ala" cand sunt solicitati a doua oara.
Politia si asa vrea sa nu faca nimic, adica ce facem? Tu ii chemi degeaba? De ce sa se deplaseze ei pentru ceva ce nu e cazul, cand tu poti rezolva asta singur, fie si ca pleci doar sau te desparti.
La femeie te bagi ca aia nu are aparare, este altceva, nu poate rezolva singura treaba, si daca pleaca, unii se iau de ele pe unde le vad.

Iar legea stii ca la noi nu se respecta, eu zic o realitate, altii zic cum ar trebui sa fie, ultima nu ajuta.
Din cele 3 puncte, isi alege unul.
La o adica poate sa-i dea si amenda daca ii tot cheama asa aiurea, atat timp cat el poate rezolva oricand problema.
Au cazuri mai serioase ei care chiar necesita politie.
Ei nu fac mare lucru nici pentru femei cand sunt in cauza, damite pentru cazul asta.

| haileewatson a răspuns:

Iei copiii si pleci

| Kaonashii a răspuns (pentru Drimmero):

Sa te impui? Dar ce, esti tacsu?

| Kaonashii a răspuns:

Pleci si divortezi.

| Kaonashii a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu poti sa te impui cand stai in casa ei, si nu ai de ce sa te impui intr-o relatie normala. Nu inteleg de ce vi se pare hilar, barbatii romani sunt foarte pitici si pricajiti supti de viata

| Drimmero a răspuns (pentru Kaonashii):

Daca nu te impui patesti ce a patit tipul care a pus intrebarea.