Orice infractiune trebuie dovedita, fara dovezi nu se poate lua nici o masura impotriva faptuitorului.
Poti fi acuzat de infractiunea de distrugere, conform Codului penal, citez:
"ART. 253. Distrugerea
(1)Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."
Dar dacă nu poate dovedi ca am fost eu, nu prea are ce sa imi faca?
"(1) Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum și înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."
Daca sunt la prima abatere scap ușor? In caz că mă prinde
O merita ' si vreau sa ii rămân datorate
Ochii pentru ochii și dinte pentru dinte
Da, ai putea sa scapi numai cu amenda penala sau chiar sa nu fii pedepsit, cu exceptia faptului ca o sa fii obligat la plata reparatiei masinii.
E treaba ta ce faci, dar după părerea mea, răzbunarea nu aduce nimic bun.
Pe cel ce ti-a facut rau il va pedepsi Dumnezeu. Dar tu ramai cu constiinta impacata si nu te razbuna. Dormi linistita, pentru ca intr-o buna zi, cat de mult doresti rabunarea acum, o sa le plangi de mila pentru situatia in care vor ajunge.
Indeparteaza razbunarea din inima ta, si nu o lasa sa iti distruga linistea. Lasa-L pe Dumnezeu se te razbune; pentru ca in ziua razbunarii Lui te vei bucura ca ti-ai infranat acum mana de la a face rau. Dumnezeu pedepseste oamenii, indiferent ca ei sunt credinciosi sau nu.
Vorbește tu cu Dumnezeu în locul meu și spune-i sa îl trăsnească cu fulgerul
De ce i-ai zgaria masina? in fond... nu stiu, mi se pare aiurea, sa nu se razbune si el la randu lui si uite asa va faceti unu la altul paguba of
Pai ce rău ți-a făcut mașina? Mai bine zgârie-l pe proprietar dacă ai ceva de împărțit cu el.
Ce poți păți?
-Oase rupte;
-Organe interne vătămate
-Cap spart
-Șuturi în fund
-Dinți sparți
Care dintre acestea ți se par mai convenabile? Gândește-te dacă merită riscul sau nu
De ce naiba ai face asta? Cu siguranta exista si alte metode prin care te poti descarca, ce ai zice de o ceasca de ceai + Netflix&chill?
Daca sunt dovezi ca tu ai facut-o, te poate da in judecata si sa te puna sa platesti pagubele si cheltuielile de judecata.
king5151 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: