| Alin39fn a întrebat:

Ce se întâmplă dacă editez cnp-ul la buletinul meu cu cnp-ul al unei persoane majore ca să ma poată primi la aparate, vreau sa menționez ca am 17 ani și ca vreau să-l editez cu un cnp al unei persoane de 18 ani, vreau sa editez pe telefon și să-i arat doamnei de la aparate doar poza editata. Se poate sa afle cineva de chestia asta?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se intampla ca este infractiunea de fals privind identitatea si poti avea dosar penal.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Fals in declaratii egal puscărie, cei care au sala cu aparatele vad ca esti minor si i ti vor cere actele tale reale, cheama politia fac anchetă si descopera ca minti. Pretul platit este imens pentru a juca la cazinou, nu merită sa i ti risti libertatea pentru prostii.

| mi25 a răspuns:

Nu te lua dupa CristiDinBucuresti, deoarece nu cunoaste legea.
Daca te prinde poate sa anunte politia si sa te incadreze la doua fapte penale:
1. Falsificare de documente.
2. Uz de fals.

| Alin39fn explică (pentru mi25):

Am înțeles, dar cum poate să-și dea seama ca n-am 18 ani? Pana la urma ii arat poza cu buletinul pe care o sa scrie ca am 18 ani. Și eu în realitate am 17 adică nu este o diferență foarte mare, cum poate sa ma prindă doar nu este politie?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Alin39fn):

Te referi la sală de sport cu aparate?
Primești cel mult un șut în DOS de la cei care au sala și îți dau în cap cu buletinul modificat.
Nu se complică să cheme poliția.

| mi25 a răspuns (pentru Alin39fn):

Eu am spus ca se poate intampla daca te prinde. Am fost putin neatent si nu am retinut ca il editezi pe telefon. In acest caz poti sterge poza daca te prinde, iar cei de acolo te arunca afara. Nu esti primul si nici nu o sa fi ultimul care cauta sa-i insele. Dar pot si sa te retina si sa chemepolitia.
Nu subestima oamenii de acolo ca au experienta de a depista asemenea indivizi.

| RxTx a răspuns:

Fals si iz de fals
Substitute de identitate
Concurs de infracțiuni
Daca te mai ajuta cineva se cheama
Organizare de grup infracțional organizat in scopul comiterii de infracțiuni.
Manipularea datelor cu caracter personal fara acordul...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La sală cu aparate de celălalt tip tot la fel pățești.