| HelloImJosephine a întrebat:

Ce se intampla daca nu-mi fac buletinul de 14 ani la timp? Eu stiu ca e termen de 15 zile, care deja au trecut. Ce se intampla daca il fac cu o saptamana mai tarziu?

16 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi la puscarie

| HelloImJosephine explică (pentru anonim_4396):

Am intrebat serios

| NLS a răspuns:

"Cei care împlinesc 14 ani, trebuie să se prezinte obligatoriu în termen de 15 zile, potrivit Ministerului de Interne, la serviciul comunitar de evidență a persoanelor la care sunt arondați cu domiciliul sau reședința, dacă vor să pună în legalitate un act de identitate. La fel cei cărora le expiră termenul de valabilitate a cărții de identitate.

Cei care nu respectă aceste prevederi vor atrage răspunderea contravențională și vor putea fi sancționați cu amendă cuprinsă între 40 și 150 de lei, fără să mai aibă posibilitatea achitării a jumătate din valoarea acesteia în termen de 48 de ore."

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

"Cei care nu respectă aceste prevederi vor atrage răspunderea contravențională și vor putea fi sancționați cu amendă cuprinsă între 40 și 150 de lei, fără să mai aibă posibilitatea achitării a jumătate din valoarea acesteia în termen de 48 de ore."

Sursa: https://playtech.ro/......gea-169884

| Anuket a răspuns (pentru HelloImJosephine):

Vine poliția dacă depășești prea mult termenul. Poate după 2 luni, 6 luni, nu știi.

| HelloImJosephine explică (pentru Anuket):

Nu atat, doar vreo 5 zile

Răspuns utilizator avertizat
| PrajituricuL1977 a răspuns:

Nu e obligatoriu sa fii amendat.De ex stiu prieteni care l au facut dupa 3 luni si nu s-a intamplat nimic.

| Mădă0611 a răspuns:

Nu stiu cum e acum, dar eu trebuia sa-l fac in noiembrie si l-am facut in februarie anul urmator. 2013. Al 2-lea tongue. Nu m-a batut nimeni.

| NotNamed a răspuns:

Nu patesti nimic. Eu am facut 18 ani pe 16 Dec si mici până acum nu m.am dus sa.l fac...

| Anuket a răspuns (pentru HelloImJosephine):

Bine, dacă la e doar atât. Eu ți-am zis ce se întâmplă la mine, dar nu exagera că nu se știe.

Răspuns utilizator avertizat
| romeo78 a răspuns:

15 zile lucrătoare. Calculează liberele oficiale de revelion, eventual Crăciun și probabil nu ai depășit cele 15 zile lucrătoare.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform OUG 97/2005, rep. in 2011, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 12
  (1) Începând cu vârsta de 14 ani, cetăţenilor români li se eliberează acte de identitate.
  (2) În termen de 15 zile de la împlinirea vârstei prevăzute la alin. (1), cetăţenii români sunt obligaţi să solicite eliberarea actului de identitate.
ART. 43. Constituie contravenţii şi se sancţionează după cum urmează:
b) nerespectarea dispoziţiilor art. 12 alin. (2),... cu amenda de la 40 lei la 80 lei;"
Poti fi sanctionat si cu avertisment, nu este obligatoriu sa fii amendat.
Fiind minor limitele minima si maxima se reduc la jumatate, respectiv amenda va fi de la 20 lei la 40 lei. De asemenea, daca platesti in maximum 15 zile, vei plati numai jumatate din minim, respectiv numai 10 lei.

| NoName75 a răspuns:

Nimic

| NoName75 a răspuns:

Alții au facut buletinul după 2 luni și nu a fost nimic