anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce se intampla daca presedintele unei tari scandeaza impotriva altor partide/politicieni?

6 răspunsuri:
| st3amgam3r a răspuns:

In cazul lui Ponta-Iohannis, daca ar iesi mai multi tineri in strada, poate ar scoate ceva din asta. Dar cum niciunul nu a facut ce a promis, cei care au iesit aseara in strada au cerut ca nicio ramura politica sa nu intervina, nici macar presedintele, care asteapta momentul oportun sa-l demita pe Ponta. Poate vom ajunge la revolutie.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

La noi, nimic. Intr-o tara normala ar trebui sa-si dea demisia deoarece in Constitutie scrie ca este presedintele tuturor cetatenilor nu al unui partid.

| Radu284 a răspuns (pentru Salontanul):

Unde scrie ca e presedintele tuturor cetatenilor?

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Radu284):

Din faptul ca este presedintele Romaniei nu al unui partid. Mai mult, art. 84 alin. 1 din Constitutie specifica: "În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată." El nu poate fi membru al unui partid tocmai pentru ca trebuie sa fie presedintele tuturor romanilor.
Mai rezulta si din faptul ca trebuie sa medieze in stat: "Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate."

| Radu284 a răspuns (pentru Salontanul):

Eu te-am intrebat unde scrie in constitutie ca este presedintele tuturor romanilor. Si tu imi raspunzi cu totul altceva. ghici ce: Nu scrie asta in constitutie.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Radu284):

Daca nu pricepi eu sunt de vina? Se deduce din ce ti-am scris mai sus. Dar e greu cand n-ai cultura politica.