Foarte tare. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul! Asta e clar, ca la noi la nimeni. Bafta!
Plagiatul lui Ponta e evident, nu mai poate nimeni acoperi asta. Nu trebuie sa se pronunte un for, trebuie sa pui doar mana pe cele doua carti (care se gasesc pe net, la dispozitia oricui) si, orice om care a scris o lucrare de licenta, poate sa aprecieze asta (ceilalti sa se abtina, nu au niciun drept sa se pronunte). Sunt doctori si doctoranzi din Romania care, desi Basescu le-a taiat bursele, desi voteaza impotriva lui Basescu la referendum, semneaza in clipa asta petitii pentru retragerea doctoratului lui Ponta. Din pacate, mizeria politica, obscuritatea gandirii care ne-a fost impusa de politicieni, ne impiedica sa expunem un adevar obiectiv, pe care toata lumea sa il poate recunoaste (asa cum acum toata lumea poate recunoaste ca alegerile din '46 au fost fraudate). Avem nevoie fie de un arbitru strain (in cazul de fata, Europa, si nu cred ca Europa se va lasa prostita de justificarile Comisiei de Etica), ca la meciurile de liga 1, fie de rabdare, ca sa asteptam posteritatea sa dea ea verdictul in cazul lui Ponta: plagiat!
Ahm... Mie nu îmi pasă dacă e plagiat ceva sau nu. Poate fi plagiat totul sau poate să nu fie nimic plagiat. Chiar nu mă interesează. Pe mine chiar mă amuză faptul că de vreo 2 săptămâni toată prostimea discută doar despre tâmpenia asta. Şi-mi place că se dau verdicte doar în cazul Ponta, în cazul lui Kovesi sau cum o cheamă pe aia, sau în cazul broscoiului Oltean, care sunt şi ei acuzaţi de plagiat, nimeni nu se sesizează şi nimeni nu dă vreun verdict.
Ca să asemănăm ceva, dacă vrei, şi n-ai cum să negi, plagiatul lui Ponta e la fel de evident ca şi faptul că băsescu e un demagog care behăie aceleaşi minciuni în fiecare campanie electorală.
Alegeri fraudate zici Şi chiar crezi că dacă " toată " lumea le recunoaşte doar pe alea, înseamnă că au fost singurele? În istoria noastră recentă au fost cel puţin 2 alegeri fraudate, fiecare câte puţin. Şi dacă la primele nu era aşa mare nevoie, pentru că oricum ar fi ieşit cine trebuia, la celelalte, n-ar fi ieşit, doar că a fost diaspora foarte dornică de vot în anumite intervale de timp.
Şi de ce dracu' să fim atât de dependenţi de UE? Chiar atât de jalnici suntem, încât să chemăm pe cineva să-şi dea cu părerea în legătură cu prostia asta de plagiat?
Aici sunt de acord. Nu conteaza ce demnitar esti atat timp cat ai plagiat. Iti dai demisia, ca esti Ponta, Kovesi sau altcineva. Ai dreptate si cu demagogia lui Basescu, care, din nefericire, e inca un fenomen general in Romania, indiferent de partid si de oamenii politici.
Despre alegeri nu am zis ca au fost doar alea, ci am dat un exemplu. Toata perioada monarhiei a fost presarata cu alegeri fraudate, pentru ca partidul desemnat de rege sa ia puterea organiza alegerile si avea grija ca votul poporului sa corespunda cu dorinta regelui. Despre alegerile recente, ca si despre revolutie sau mineriade, mai trebuie sa treaca timp pana sa iasa toata povestea la lumina si sa devina un fapt acceptat ce s-a intamplat atunci.
De Ue suntem dependenti prin simplu fapt ca suntem in UE. Nu va trebui sa chema oricum pe nimeni, opinia internationala se formeaza fara a primi invitatii.
Opinia internaţională se formează în urma declaraţiilor interne care ajung şi prin presa străină. Pentru că prea puţin îi interesează pe liderii europeni ce se întâmplă la noi în ţară, pentru ei tot ce contează este să aibă pe cineva prin care să poată să obţină tot ce vor din România. În rest, ai dreptate.
E un plagiat ordinar. Probabil pentru plagiatul lui Ponta este de vină Traian Băsescu.
qAnimee întreabă: