anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce verificări îți face politia înainte să îți da avizul pentru ordinul de servici pentru a purta arma pentru paza? De ce trebuie sa aștepți așa mult?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Politia verifica daca indeplinesti conditiile prevazute de lege pentru a purta o arma letala, conform L.295/2004, rep. in 2014, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 14.Condiţii de acordare a autorizaţiei de procurare a armelor letale  
(1) Autorizaţia de procurare a armelor letale se acordă persoanelor prevăzute la art. 13 alin. (2)-(5), dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:
a) au împlinit vârsta de 18 ani;  
b) deţin calitatea impusă de lege, atestată prin prezentarea documentelor stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi, în funcţie de destinaţia armelor;
c) nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu executare, pentru infracţiuni comise cu intenţie;
d) nu sunt inculpate în cauze penale pentru fapte săvârşite cu intenţie;  
e) sunt apte din punct de vedere psihologic şi medical pentru a deţine şi folosi arme, componente esenţiale şi muniţii;
f) nu prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranţa naţională, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor;  
g) au absolvit un curs de instruire teoretică şi practică, organizat de o persoană juridică autorizată pentru această activitate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei legi;
h) nu le-a fost anulat în ultimii 2 ani dreptul de procurare, deţinere sau, după caz, port şi folosire a armelor letale ori a armelor neletale supuse autorizării, cu excepţia situaţiilor în care măsura anulării s-a dispus ca urmare a pierderii calităţii prevăzute la art. 13 alin. (2)-(5);
i) nu au pierdut sau nu le-au fost sustrase în ultimii 5 ani arme letale sau arme neletale supuse autorizării, din motive imputabile lor, procurate în condiţiile prezentei legi."

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Ioandelasal):

Și unde lucrez eu de ce am primit o sa completez și semnez o declarație pentru prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestora din legea 677/2001 de ce ar vrea serviciul meu asta? Pe langa foaia care am completat pentru a-mi da ordinul de servici? aceasta lege îmi afectează intimitatea mea? Mulțumesc

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru anonim_4396):

Se vede ca te angajezi de prima data si nu stii ca la angajare se dau toate datele personale, studii, etc, de aceea te-a pus sa semnezi acea declaratie.