Ceaușescu a fost un Iohannis mai timpuriu.
Da,nu neg că el a făcut ce-a făcut, însă nici nu trebuie idolatrizat.N-a fost așa perfect precum zic bătrânii.
Securitatea, muncă silnică, violența excesiva, ura, promovarea cultului personalității (adică ăsta era peste tot) in detrimentul credinței în Dumnezeu, au fost printre cele mai întâlnite practici.
Oamenii îl vedeau bun, fiindcă erau spălați pe creier de propaganda
Inteleg eu ca te-ai nascut dupa "89 dar cum dracu sa pui o astfel de intrebare? Unde ai trait pana acum? Si cum dracu sa ti-l descrie cineva in cateva cuvinte? Pai sunt o gramada de documentare pe YouTube despre el si despre era comunista, mai bine te-ai documenta de acolo! Eu doar atat iti pot spune: era un tiran! Scurt!
Ce legătură are scoala cu intrebarea pe care am pus-o? Daca nu ești in stare sa raspunzi frumos si ești ironica doar pentru niste amarate de puncte mai bine te-ai abține.Ca nu cred ca ai vrea sa fii intr-o situație si sa te ia cineva peste picior.Crede-ma.
Ce răspuns.Si site de ****.Ori suntem toți pentru unu ori ne batem joc unii de alții.
Citește raspunsul lui Hiperion7.Ți-a fost greu sa raspunzi? Ca de luat lumea la misto stii s-o iei.
Raspunsul meu nu e bataie de joc! Ti-am zis unde sa cauti sa te documentezi! Doar n-ai vrea sa-ti scriu aici un roman intreg si tot nu ar fi de ajuns sa-ti spun cine era ceausescu... daca nu ai fi locuit in Romania te-as mai intelege, dar ce dracu, esti si tu romanca pana la urma, cum sa nu auzi despre ceausescu si era comunista?
Si pana sa ajungi la varsta asta, nu te-a ros putin curiozitatea sa cauti pe net/Youtube sa afli mai multe despre cele intamplate? Foarte trist ca de aici vrei sa afli cine era ceausescu... eu am trait in acea vreme si stiu cum era si totusi ma mai uit la documentare despre el, dar na, asta-s eu, nu suntem toti la fel.
Nu m-a interesat atunci.De ce m-ar interesa de o persoana daca nici pe ea nu o interesează de mine? Pe Iohannis il interesează de mine? Nu.Atunci? Nu vad ce e de ras.
Un taran cu 4 clase care a reusit sa dezvolte Romania, sa tina in foame romanii cu mancare rationalizata si apa curent gaz ca la sclavi, dupa ucis pentru ca s-au saturat penalii din guvern de el
Intreaba mai multi oameni, pe parintii tai, profesori, tineri adulti, plus batranii si vei afla.Doar pentru ca cei din urma au o varsta nu poti nega realitatea lor, in detrimentul a ce zic toti azi, ca era tiran mizerabil, inclusiv cei care nu au trait in comunism. Daca arunci un ochi la teorie inainte sa cada in extrem, lucrurile nu suna asa rau.Dar asa se intampla cand ti se urca puterea la cap.
Uau puncte gratis yaaay...a stai nu cautam puncte.
Are treaba ca înveți de cel puțin 3 ori despre el în 12 ani de școală da se vede ca nu îți place cartea.
Am avut media 8, 63 si sunt la filologie.Nu dau mai departe la facultate din motive personale.Nici nu stiu de ce iti dau tie explicații.
Si de ce sa ma omor cu învățatul daca la mine la școală profesorii sunt slabi iar ceea ce invatam nu ne ajuta cu nimic in viață? Anul viitor termin liceul.Cu ce ma ajuta pe mine teorema lui Pitagora? Dar latina?
Dar uite că te ar ajuta să știi cine e Ceaușescu. Mie mi-ar fi fost rușine să fiu în clasa a11a și să nu știu o parte atât de importantă din istoria țării. Rușine mi-ar fi.
Https://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Ceau%C8%99escu
Aici și în engleză: https://en.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Ceau%C8%99escu
Ai dreptate, pentru cules căpșuni și OF nu ajuta școală deloc
Mai bine muncești in străinătate pe 2000 de € decât sa muncesc in Romania pe 1000 si ceva de lei.
O intrebare? De ce fac 3 materii cu un profesor? Duc lipsa de personal? Eu stare ca fiecare profesor preda o singura materii nu 10.
Sunt profesori care s-au specializat pe 2 sau 3 materii. Te roade invidia cumva? Si da învățământul romanesc dintotdeauna duce lipsa de personal
Foarte deformata imaginea pe care o proiectezi. Nu cumva locuiesti intr-un apartament construit atunci? Daca da de ce nu te muti in alea capitaliste care nu exista.
Si azi se vand bunuri facute atunci. Noii si bunii democrati ce au facut? 150 miliarde dolari datorie cand noi aveam 0 datorii in 89?
Presedintele Romaniei din 1965 si pana 1989 timp in care s-a construit aceasta tara!
Ho cu tata! Pana in 1980 era abundenta. Din 80 am inceput sa platim datoria de la FMI si de aceea a fost rau.
Adi1987 întreabă: