| Anonima2023 a întrebat:

Cine e acest Ceaușescu si de ce se vorbește atata despre el? Ce e așa wow la el? Ca tot aud vorbind batrani despre el.

Răspuns Câştigător
| Hyperion7 a răspuns:

Ceaușescu a fost un Iohannis mai timpuriu.
Da,nu neg că el a făcut ce-a făcut, însă nici nu trebuie idolatrizat.N-a fost așa perfect precum zic bătrânii.
Securitatea, muncă silnică, violența excesiva, ura, promovarea cultului personalității (adică ăsta era peste tot) in detrimentul credinței în Dumnezeu, au fost printre cele mai întâlnite practici.
Oamenii îl vedeau bun, fiindcă erau spălați pe creier de propagandahappy

91 răspunsuri:
| PrinceCharming a răspuns (pentru Anonima2023):

Cine iti da tie 1000 de lei? Puturosule!

| Hyperion7 a răspuns (pentru PrinceCharming):

Nu știu cât de deformată e,cat mai degrabă e mai aproape de adevăr.
Adică repet, nu zic nu, a făcut ce-a făcut, însă faptul că și-a neglijat populația pentru o datorie, arata că nu prea i-a pasat atat de tare de oameni.Adica ok,a vrut să fie corect și să achite datoria,dar de ce cu prețul acesta? In fine,e o întreagă polemica pe acest subiect, nu stau sa intru in amănunte, știți mai bine.
Legat de unde locuiesc, eu locuiesc la tara, nu la oraș.
Cât despre bunurile de atunci, mă îndoiesc că mai sunt și viabile.

| PrinceCharming a răspuns (pentru Hyperion7):

Citeste istorie, informeaza-te si dupa aia vorbim. Da?

| Violleta2022 a răspuns:

Citeste ca scrie in cartea ta de istorie, ori intreaba-ti parintii ori bunicii, ca iti pot explica pe indelete.

| darrio2007 a răspuns (pentru Anonima2023):

Deci a avut dreptate Catrice.

| Anonima2023 explică (pentru suntserios):

Sunt clasa a 12 a.

| Anonima2023 explică (pentru Catrice):

Vrei să-ți spun ceva? Vecinul meu are la 22 de ani casa lui are 12 clase+bacul luat si e patron.Are o firma de lemne.Si nu e la facultate.

Nu sunt invidioasa pe nimeni.Doamne.Ce mod de gândire ai.

| Anonima2023 explică (pentru PrinceCharming):

Sunt fata si nu sunt puturoasa.Nu am de gând sa muncesc in Romania pe salariile alea mici.De ce pleacă tineretul din tara fara motiv?

| Anonima2023 explică (pentru darrio2007):

Cu ce?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Anonima2023):

Si mai rusine mi-ar fi.

| Anonima2023 explică (pentru darrio2007):

A arătat la televizor un reportaj cum ca a scăzut natalitatea.De ce? Si de ce unii nu isi găsesc loc de munca in domeniul in care vor sa aplice?

Nu inteleg.Cu ce să-ți fie rusine?

suntserios

Mi-ar fi rusine sa fiu in clasa a12a si sa nu stiu acesta parte a istoriei tarii mele, a continentului si chiar a omenirii.

Tie da mie nu.Omul cat traieste invata. Nici tu nu le știi pe toate. Am pus o intrebare normală nu una deplasata.

suntserios

"Nici tu nu le știi pe toate."

Absolut, dar niste chestii atat de importanta sa fim seriosi.
Mergi pe strada si vezi blocurile alea urate si gri... te intrebi de ce sunt acolo.
In clasa a12a te intrebi si tu de ce Romania e asa in urma fata de restul Europei...
Etc etc etc

Blocurile au fost construite.Romania e in urma cu multe pentru ca guvernanții nu fac nimic.Romania,un STAT ESUAT.

suntserios

Cata ignoranta pe tine... Lasa asa, o sa iti fie viata mai usoara.

Nu sunt ignoranta.Si de ce se face mare tam tam pe intrebarea pe care am pus-o? Daca taceati filosofi rămâneați.

suntserios

Mare ignoranta.
La varsta ta in clasa a12a sa nu stii cine e Ceausescu si partea cea mai importanta a istoriei recente a Romaniei care iti influenteaza in mod direct viata de azi... ignoranta se numeste.

Omul ala e mort. Eminescu știe in ce an m-am născut? De ce m-ar interesa?

suntserios

Ti am explicat, dar vad ca nu intelegi. Spre ca nu intelegi pentru ca nu vrei, nu ca nu poti.

"are iti influenteaza in mod direct viata de azi"

Uite de aia te-ar interesa.

Bine

suntserios

Vezi... ingoranta. Sigur in capul tau acum zici ceva de genul "oare ce vrea si prostul asta de la mine cu istoria lui de prost, ce imi pasa mie de istorie, mama ei de istorie ca eu tu tiktoake si instagrame nu cu istorie si economie"

Pleaca de prosti. In Norvegia salariul este de aproximativ 6000 euro- echivalent din coroane.
O bicicleta e 5000 euro (una de serie), chiriile pleaca de la 3000 euro/luna pentru gars sau 2 camere.
Daca nu te stabilesti acolo pleci degeaba. Cu 6000 euro/luna nu poti pune ban pe ban. In Romania cu 3600 lei /luna poti strange cate ceva si poti sa dai si avans de casa. In afara sunt salarii mari dar si preturi pe masura.
Muncile oferite sunt d-alea de rahat pe care nu le vrea nimeni.
Prostii nu pricep asta.

Citezi din Johannis. E esuat pentru ca nu am pus mana pe maciuca si sa-l vizitam la Cotroceni amintindu-i ca primul lui mandat a avut ca proiect autoimpus Romania lucrului bine facut.
Daca era Ceausescu presedinte iar Joha premier, dupa rezultatele lui o sfarsea in fata plutonului de executie. Si nu singur.
Pe timpul ala nimeni nu-si permitea subminarea statului sau economiei Romaniei.
Voi astia tineri va veti bucura de ceea ce construiti azi adica in cel mai bun caz de mizerii daca nu si mai rau.
Cum veti merge pe trotinete prin zapada si ploaie, nebunilor? Ca nu veti avea masini ca sunteti verzi?

Vecinul meu a muncit in Austria si e patron la 22 de ani.

Nu am înțeles intrebarea.

| Catrice a răspuns (pentru Anonima2023):

Bravo lui ca a avut părinți să-i dea bani să-și facă afacere. Ar trebui sa iei exemplu.

Sa stii ca parintii lui nu s-au ocupat de el. Tatăl lui e bețiv mama lui e așa cum e.Nimeni nu i-a dat bani.El a muncit.Si are la amenzi.

Întrebări similare