| 94Lucifer94 a întrebat:

Cineva pe care cunosc, a primit un sfat prost de a achizitiona mai întâi un detector de metale si apoi sa meargă cu el să il înregistreze. A achiziționat un detector de metale de pe un site străin cu care a mers 10 zile mai târziu cu detectorul si hârtiile primite, să il înregistreze. A declarat că nu l-a folosit ci doar a verificat integritatea acestuia(deși agentul respectiv i-a zis că are urme de uzură). I-a fost confiscat și a primit doar avertisment. I-a zis că poate face contestație la judecător, dar e posibil să se constate pe urma acelor cateva zgârieturi că a fost folosit și că în loc să il recupereze, să primească acea amenda minimă de 25.000 de lei sau chiar mai mult. El nu a avut intenția de a folosi detectorul ilegal fără autorizație, ci a avut intenția de a-l înregistra. Detectorul costă undeva la 2500 de lei, o sumă măricică pentru el. In schimb, ce șanse are de a primi autorizația și ași recupera detectorul?

7 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Amenda nu va primi ca nu pot sa dovedeasca ca l-a folosit dar sa uite de acel detector ca nu il va primii inapoi! Asta se intampla cand nu ai minte! laughing

| Zuzu1991 a răspuns:

Ma indoiesc de mi se indoaie ca mai capata altceva in afara de amenda, iar daca are urme de uzura atunci a fost folosit, presupun ca respectivul efectiv macar l-a testat la el acasa,

asa ca, singura solutie reala e un avocat... BUN, care sa stie cum sa manipuleze legea, ca deja vad niste gauri, de gen politistii trebuie sa demonstreze ca l-a folosit ca sa caute artefacte, si nu la el in curte sa vada daca detecteaza niste cuie ingropate (si deci sa verifice daca e in buna stare de functionare) altfel, este confiscare abuziva, sau ceva (stie un avocat bun, doar BUN sa fie, ca nu sunt chiar usor de gasit)

| mihaela000ela a răspuns:

,,Persoanele fizice şi juridice care deţin şi/sau comercializează detectoare de metale sunt obligate să obţină, în prealabil, autorizaţia inspectoratului de poliţie al judeţului, respectiv a Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, sediul, şi să se înregistreze la aceste autorităţi.,,(ORDIN Nr. 251/409/2275/M 115 din 31 mai 2004 pentru aprobarea Normelor tehnice privind deţinerea şi comercializarea detectoarelor de metale)

| mgtow a răspuns:

Daca si la astea e batuta in cap birocratia e anormal

| Mopmop a răspuns:

De ce nu merge pe ideea ca e second hand? Presupun ca la pretul asta sigur e. Atunci nu cred ca mai e faza de ce l-a folosit.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ești sigur că nu le-a trebuit lor, detectorul? ))
Si eu privesc confiscarea de față, tot ca pe un abuz.
Prietenul ăsta al tău, poate e un om mai "moale", iar partea adversă (politia) I-a citit in ochi frica și lipsa de experiență. Poate că de aceea au incercat sa il intimideze puțin, in cazul in care va cuteza să își caute dreptatea (pe principiul că va pierde tot)
Sunt convinsi că dacă l-au văzut mai prostănac și naiv, nu va merge mai departe. Spune-i să nu-i fie teamă și să meargă cu fruntea sus, insotit chiar de un părinte. Dacă e cazul să deschidă proces impotriva agentului. Să vorbească neapărat cu un avocat, care să-l insotească chiar si la sectia de politie. Să își caute dreptatea.

PS. Solcită si o părere pe siteul avocatnet.ro

| mihaela000ela a răspuns (pentru mihaela000ela):

Agentul,nu are calitate de expertizor. Acele defecte, pot fi vicii ascunse ale produsului.Doar o expertiza, poate constata, daca a fost sau nu a fost folosit.