| Classiffied a întrebat:

Claritatea morală sau lupta sua împotriva terorismului.1.lupta dintre sua și terorism este lupta dintre bine si rau.2.valorile tradiționale americane precum libertatea si democratia merita promovate si aparate prin intervenția militară.in lupta împotriva terorismului sua uneori iau măsuri mai puțin populare cum ar fi colaborarea cu regimuri nedemocratice sau practicarea torturii atata timp cat acestea servesc scopului sua.4. orice încercare de a justifica terorismul ca un raspuns just la acțiunile sua va periclita lupta împotriva terorismului. Sunteti de acord cu cele expuse mai sus? Ce spuneti de punctul 3? A admis vreodata oficial guvernul american ca a colaborat cu regimuri nedemocratice sau ca a practicat tortura?

2 răspunsuri:
| Yurisa a răspuns:

1. SUA se prezintă adesea ca apărător al valorilor democratice și ale libertății, poziționându-se împotriva terorismului ca reprezentant al „răului." În funcție de contextul cultural și politic, ce e bine și ce e rău nu e mereu clar, nu e alb și negru.

2. Eu nu cred în așa ceva, sincer. Mi se pare o scuză pentru interesele lor strategice și economice, nu morale.

3. După atacurile de la 11 septembrie 2001, SUA au adoptat metode considerate de unii drept necesare pentru prevenirea altor atacuri, inclusiv „tehnici de interogare avansată," care au fost ulterior recunoscute ca fiind tortură.
https://en.m.wikipedia.org/......by_the_CIA

Statele Unite au colaborat cu regimuri autoritare în cadrul unor operațiuni de combatere a terorismului, argumentând că aceste alianțe erau necesare pentru securitatea națională. (colaborarea cu Egiptul și regimul lui Hosni Mubarak, Arabia Saudită, Uzbekistan)

Jurnalistul Stephen Grey a scris o lucrare documentată despre așa ceva,
https://www.hrw.org/reports/2004/uzbekistan0304/uzbekistan0304.pdf
Și mai sunt și alte surse

| Classiffied explică (pentru Yurisa):

Ai perfecta dreptate își protejau interesele economice sub masca moralității. Cand eu am spus aceste lucruri am fost catalogat imediat drept anti american (desi nu sunt).