Infractiunile privind drogurile nu sunt prevazute in noul Cod penal ci in L.143/2000, cu md. ulterioare (ultima modificare intrand in vigoare pe data de 1.02. 2014), cea privind traficul avand urmatorul continut:
"ART.2.(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea unor drepturi."
Daca o persoana a fost condamnata la inchisoare, pe o perioada mai mare decat 7 ani, respectiv 12 ani, pedeapsa ii va fi redusa la aceste perioade iar daca le-a si executat poate fi pusa in libertate.
Noul Cod penal nu pune in libertate infractorii ce-si executa pedeapsa, doar ca se face aplicarea legii penale mai favorabile, asa cum am aratat mai sus.
Judecatorul ar putea da cu suspendare, desi ma indoiesc ca pentru trafic de droguri ar da cu suspendare.
Stiu ca n-are legatura cu subiectul dar nu cred ca are rost sa fac o noua postare la aceasta categorie.
Am o intrebare despre transferurile de la un profil la altul.Eu sunt la A si vreau sa ma duc la B. Aveam la inceputul anului un coleg la A(la mine in clasa) care a facut nu stiu ce cerere la inspectorat si s-a dus la B.El avea media sub cea de admitere la B.Intrebarea mea este... daca eu am facut cerere de transfer de la A la B atunci ultima medie de la B se va considera media astuia transferat? Adica trebuie sa am media cel putin cat a acestei persoane?
Daca esti in cl. a IX-a trebuie sa fi avut media de intrare mai mare decat a ultimului intrat la profilul B.
Pai da dar... ultimul intrat se considera asta transferat sau ala intrat fara transfer?
Ultimul intrat este cel care a intrat cu media cea mai mica, indiferent de faptul ca la data cand ceri tu transferul acesta mai este ori nu la acel liceu.
anonim_4396 întreabă:
Marijuanaro întreabă: