Ai pus asa de multe intrebari despre politica externa, despre justitie, despre guverne, despre conspiratii si nu poti sa iti dai seama cum ar profita o companie de armament de pe urma unui razboi in care se folosesc arme?
Hai ca nu e greu tare...
Ok.se cere arme și aceste companii ofera.dar nu stiu detaliile exacte. productia exactă care sunt profiturile daca aceste profituri sunt mai mari sau mai mici in timp de pace etc etc. Ca asa ca se vând arme stie oricine.
Si tu ce crezi? Ca se vand mai multe sau mai putine cand e un razboi care foloseste arme?
hai ca nu e greu
Și cine vrei să-ți spună "detaliile exacte, producția exactă și profiturile"? Crezi că sunt mulți oameni pe TPU care lucrează la Pentagon sau la General Dynamics?
Iar o sa fiu acuzat că sunt anti american daca spun ce cred eu. Ce cred eu nu prea conteaza se pare.ci doar ce pot obține de la alți utilizatori ai acestui forum.
Și totuși nu pot să-ți dau informațiile pe care le cauți.
Fă o solicitare oficială la departamentul de achiziții al Pentagonului să-ți pună la dispoziție toate datele pe care le vrei.
Sa stii ca spre exemplu pe Facebook gasesti o groaza de grupuri care iti valideaza ideile daca asta cauti si nu gasesti pe TPU
Noile tehnologii sunt aplicate in primul rand in tehnica armatelor.
Doar dupa multi ani, tehnologiile sut cedate uzului civil, cand deja incep sa fie demodate in armata.
Evident ca, ce este produs initial este mult mai scump decat productia de serie.
Asemenea tehnologii foarte cunoscute sunt: internetul, GPS-ul, etc.
Armata, cand cedeaza tehnologia invechita, o vinde (evident, la pret de "nou" pentru cumparatori). Asemenea vanzare masiva este ceea a armamentului de 20-30+ ani, ramas de pe vremea "Razboiului rece", Ucrainei. Vanzarea este "camuflata" /facturata ca "ajutor" /imprumut (vezi golirea bazei NATO de la Ramstein). Plata contravalorii acelui armament este transformata in datorie, ca va fi rambursata in zeci de ani de catre Ucraina (care va plati in materii prime, cu pret stabilit de creditorii).
Dupa razboi si profitul dupa armament, va urma un business si mai mare, "Reconstructia" tarii, dar care va fi executata si facturata tot de firmele din tarile care au dat "ahutoarele" de armament.
Profituri uriase de ambele ocazii.
Asemanator se intampla de fiecare data cand o tara puternica economic "sprijina" militar o alta tara.
Multumesc pentru informație dar nu am nevoie sa ma valideze nimeni.multumesc pentru grija.
Se si pot reprofila. Nu este neaparat nevoie sa faca arme.
Dar, da profita, normal. La fel cum profiti tu de TPU sa pui intrebari care au conotatii propagandiste.
Nu mai bine cauti pe net? Pari a fi capabil sa dai un search.
https://www.agerpres.ro/......nt--825829
Companiile de armament, nu profita dupa urma razboiului, sau in timpul razboiului de cineva, pur si simplu fabrica mai multe arme, deci muncesc si cistiga bani.
Chiar de este razboi, aia care muncesc nu o fac moca
Pe timp de pace, la fel nu au cum profita de cineva sau de ceva.Fac arme si le vind, din aia traiesc, din aia fac ei bani.
Daca au innfluenta pentru a declansa un razboi? Nu au nici o legatura cu razboiul, aia is oameni pasnici fac afaceri nu se razboiesc ei cu careva, nici nu au cum influenta declansarea vreunui razboi.
In cel mai fericit caz, pot face bani, daca fabrica o arma f buna, puternica, caz in care ei fac bani si lumea sta linistita pentru ca intervine teama fata de acele arme, ceva gen, tu ai pistol eu cutit ma ataci, daca am si eu pistol, poate mai bun ca al gtau, stai linistit