Da, e corect. Si asta fiindca personal am interogat si facut acele sondaje. Geoana a fost votat numai de persoane de peste 60 de ani si nici macar nu erau pentru el, ci pentru P. s. d. Pe Basescu l-a votat lumea buna, dar a iesit mediu fiindca l-a votat si lumea medie, fiind mai popular. Am facut un studiu separat. Pe Antonescu l-au votat cei care au studii in drept: avocati, juristi, iar pe Basescu l-au votat cei din invatamant(profesori universitari chiar), doctori si-am prins chiar si analisti financiari( asta cred ca spune multe). Ah da, am prins un tanar de 21 de ani si cand l-am intrebat cu cine a votat, mi-a spus Geoana.Sa cad din picioare, imi vinea sa-i zic ''ia hai tu la o bere sa discutam putin, cum de pana si tineretul sa voteze Geoana''. Cand am ajuns la intrebarea cu ocupatia, m-am calmat. Era barman omul.
Eu accept orice presedinte chiar daca n-o sa-l agreez. Dar nu accept ca cineva sa-si exprime votul in functie de cum indica Antonescu, Vadim sau Oprescu. Asta inseamna sa n-ai personalitate, sa nu stii ce vrei de la tine. Si daca oamenii simpli, cu studii gimnaziale il vor pe Geoana iar cei scoliti tot pe el fiindca asa e indicat de bunul samaritean cu nume de floare, atunci ne vom intoarce iar in epoca lui Flinstone.
pe. s.- majoritatea studentilor au votat cu Antonescu si pe alocuri cu Basescu. Dar se pare ca nu-s de ajuns studenti interesati de viitor, la cate pensii mari sunt in tara.
Dar ar putea vota cu unul care a spus ca scoala romaneasca scoate dobitoci pe banda rulanta?
Eu sunt absolvent de scoala romaneasca si ma consider profund jignit de o astfel de afirmatie. Daca pe voi nu va doare, votati-l fratilor, sa va incadrati in profilul alegatorului basescian indobitocit de sistem. Eu prefer sa ma alatur absolventilor de maxim 10 clase, conform rationamentului vostru pe astia macar nu i-a indobitocit nimeni.
In plus de ce l-as vota pe unul care in 5 ani a calcat in picioare invatamantul romanesc? Daca in 5 ani nu a incercat macar sa il imbunatateasca, de ce as avea incredere sa il votez pentru inca 5 ani? Daca a promis ca de a doua zi dupa instalarea guvernului va plati retroactiv salariile marite ale profesorilor si acest lucru nu s-a intamplat inca, de ce l-as crede astazi? Ca sa isi ceara scuze si sa isi asume greselile in 7 decembrie?
Nu ma intereseaza cum va gestiona Geoana criza, pana acum nu a fost gestionata deloc. Si ma repet, nu votez cu Geoana, votez antiBasescu.
@enigma - stiu ce prerogative are presedintele, trimite-i linkul si presedintelui tau, poate data viitoare nu va mai promite. Nu de alta, dar el a promulgat legea, el a sustinut-o si tot el a promis ca o va aplica prin intermediul guvernului pe care il va institui dupa alegeri. Iar daca presedintele nu da salarii, putea sa le dea in calitate de prim-ministru. Nu imi da un link catre o pagina in care se spune ca anul asta a fost premier Emil Boc, ca am mai auzit bancul asta si nu mi s-a parut deloc amuzant.
PS: si nu vorbeam de faptul ca nu a marit salariile, ci de faptul ca a promis sa le mareasca. Sau promisiunile intra in categoria prerogativelor prezidentiale?
Intelectualii nu sunt atat de greu de manipulat pe cat pare. Si acea lege cu salariile profesorilor este un exemplu foarte relevant. Le-am spus atunci tuturor cunostintelor care lucreaza in invatamant ca nu vor primi in urmatorii ani acea marire, indiferent de cine va fi la guvernare. Cativa erau la un pas de a-mi da in cap atunci, ba chiar incercau sa imi aduca argumente ca merita acei bani, desi le explicam clar ca nu e vorba de merite, ci de un simplu populism. Nu au sesizat nici macar ironia care li s-a aruncat atunci cand marirea s-a amanat pana la 1 aprilie. Astazi mare parte din profesori mai cred ca masura se aplica daca nu erau vremuri de criza, refuzand pur si simplu sa creada ca au fost mintiti pe fata. Si nu ma refer la Basescu, ci la toti, singurul care a afirmat raspicat ca nu se poate era Tariceanu, care isi facuse alte calcule si stia ca aplicand acea lege isi ridica in cap restul bugetarilor.
Privind din alt punct de vedere, manipularile functioneaza destul de greu la dobitoci. Si asta pentru ca ei nu pun botul la promisiuni nu pentru ca nu cred in ele, ci pentru ca nu privesc dincolo de ziua de azi. Si unii politicieni au inteles perfect ca e mult mai usor sa obtii votul unui dobitoc punandu-i in mana 10 roni, un pahar de tuica sau un kg de faina, decat facand o campanie corecta in care sa ii povestesti despre prioritati sau despre bugetul educatiei.
In primul tur, a fost o turma de candidati, astfel incat fiecare alegator a avut de unde alege. Parerea MEA este ca toti cei care am votat, am votat nu (numai) un partid, ci si un om.
Sincer, mie Antonescu mi s-a parut un tip cat de cat mai civilizat, mai educat, mai capabil sa lege singur doua vorbe fara sa le invete ca papagalul sau, mai rau, sa le citeasca de pe o fituica.Era candidatul care mi se potrivea MIE cel mai bine.
In turul doi, toti cei ca mine vom avea o mare problema: sa votez un mitocan betiv sau un prostanac cu staif?
Mi-aduc aminte ca, intr-un an am votat negativ. Dar atunci a fost relativ simplu: aveam de ales intre un comunist cu zambet...pardon! fata! umana si un nebun cu certificat.
Acum insa, chiar daca as vrea sa votez negativ, chiar nu stiu care ar fi "mai negativ" decat celalalt. Deja sunt convinsa ca pot sa dau si cu banul, ca tot aia e.
@Flav: sa stii ca profesorii nu prea au votat cu Basescu. Niciunul dintre colegii mei nu a facut-o. Basescu a pierdut trenul cu profesori, anul trecut, cand a dat cu bata-n balta promulgand legea aia faimoasa care marea salariile cu 50%.
@Linda: eu nu discut aici avantajele si dezavantajele profesorilor. Basescu ar fi dat cu bata-n balta indiferent cui ar fi promis 50% in acel moment. Pana si profesorii insisi au fost surprinsi atunci. Era clar pentru oricine ca, in acel moment, nu existau bani pentru vreo marire de salariu.
Numai ca, Baselul e maestru in dat cu bata-n balta. Asa a dat si cu referendumul ala cu care ne toaca de cand a inceput campania. Un referendum fara nicio valoare, alta decat satisfacerea "pohtei ce-a pohtit-o".
@Sensei.Bro----Andrei: sincer, nu mi-am facut nicio clipa iluzii in privinta vreunei mariri de salariu. Si nici colegii mei. Orice s-ar spune, nu prea (mai) suntem o masa de manevra. Si noi traim in tara asta, stim si noi ca 2+2=4 si ca nu sunt bani, mai ales intr-o perioada de criza ca asta.
Din pacate, toate guvernele postdecembriste s-au bazat pe principiul "divide et impera", astfel incat au reusit cu brio sa invrajbeasca diferite categorii de oameni unii impotriva altora.
Iar profesorii au ajuns sa fie cei mai huliti. De ce? Pentru ca nu-i totuna sa mearga 600 000 de bucuresteni cu tramvaiul in loc de metrou, cu ridicatul in cap a cateva milioane de parinti brusc ingrijorati ca odraslele vor pierde examenele. Ceea ce, intre noi fie vorba, nu s-a intamplat niciodata.
Iar in privinta castigarii voturilor, cred ca niciun candidat nu e atat de idiot incat sa se bazeze pe voturile intelectualilor. Astia au un defect major: gandesc. Asa ca taxeaza orice derapaj al unui candidat si se orienteaza spre altul... daca au spre care. Daca nu...nu voteaza.
@eu.votez.in.6.decembrie
Sondajele sunt facute, la exit polluri, de INSOMAR, recunoscut pentru consecventa cu care l-a "coborat" pe Basescu in sondaje, in ultimul timp. Sunt si ei din acelasi grup Realitatea-Catavencu, care ne baga pe gat, cu forta, lucruri care trebuie sa fie adevarate, nu?
Badea Gheorghe de la tara e social-democrat si stie ce e aia ideologie de stanga? Sau a votat ca si-a primit ceva banuti si o galeata colorata in rosu, in care duce apa-n casa. La cat de simplu gandesti, incep sa ma lamuresc care e candidatul tau.
http://www.realitatea.net/......88181.html
@ regis
Probabil scandalul cu universitatile particulare a fost o doar o diversiune iar de la Spiru si alte asemenea vor iesi numai doctori docenti.
@ regis
Si eu sunt absolvent de scoala romaneasca, sef de promotie plus studii doctorale, si m-am simt jignit cand am fost dat la o parte pentru ca functiile sunt ocupate de incapabili cu diplome valabile.
Oare cum gestiona Geoana criza, daca era presedintele in functiune, mai ales ca el a declarat ca nu ia bani de la FMI. Din ce buget lua fonduri? Nici eu nu cred in promisiunile lui Basescu, si ale nimanui de altfel, pentru ca am renunat demult sa mai inghit gogosi electorale. Te las pe tine sa te delectezi cu promisiunile mariajului PNL-PSD, cu adevarat sincere si pornite din dorinta de a reforma Romania, si il voi vota pe Basescu, nu pentru ca e onest, curat si omul perfect, ci din simplul motiv ca, vorbind comparativ, Geoana e un timorat, o fantosa in spatele caruia se ascunde o gasca mai numeroasa si mai fioroasa de briganzi: lipitori ca aere patriciene, partide multiple si interese straine.
@ Tepes
Diferentele le vezi la vot si la mineriade, cand cei care au de suferit sunt intotdeauna intelectualii.
Multi dintre votantii PNL-ului au fost stupefiati sa-l auda pe Crin ca se lipeste de Geoana deci crinul lor nu e nici pe departe imaculat! Cred ca mai degraba vor vota cu Basescu sau nu vor vota deloc ceea ce ar fi pacat pentru ca suntem in pericol sa iasa la vot doar simpatizantii lui Iliescu din toate satele, care vor ateriza apoi in crasma multumiti ca au pus iar stampila pe cei 3 trandafiri(prea putini dintre ei stiu cine e Geoana, ei asociaza PSD-ul cu Iliescu)
Daca s-ar face compromisuri cu siguranta ar putea accepta. Acum depinde de fiecare in parte. Fiecare candidat si-a expus anumite dogme pe care nu stiu sincer cat le vor respecta. Fiecare candideaza pentru interesele partidului nu ale cetateanului fie el intelectual sau nu, bogat sau sarac.
In general in asfel de mize "interesul poarta fesul". Unii, loiali intereselor de partid, vor vota dupa cum li se spune dar sunt sigura ca multi vor vota dupa convingerile lor nu la comanda.
Poate daca nu era criza avea cum sa plateasca Basescu salariile crescute profesorilor. Dupa mine profesorii si altii din sistemul public ar trebui sa se considere favorizati pentru ca spre deosebire de cei din mediul privat care isi pierd slujbele intr-un ritm distrugator, ei totusi le mai au.
Rationamentul meu este acum dl Boc prin masurile propuse intr-adevar a vizat reformara Romaniei, daca Basescu ar castiga alianta PNL-PSD nu mai are gir electoral sa respinga propunerile lui si Boc ar putea reveni prim-ministru. Eu pe Boc il vad ca pe un om de buna-credinta. Si foarte destept ca se intelege cu Basescu, nu e nici un avantaj un presedinte si un premier care se cearta tot timpul.
Parerea mea ca banii ar trebui sa se dea pe elev, profesorii (si implicit scolile) care au elevi mai multi sa aiba bani mai multi. Si medicii, judecatorii etc, in fuctie de volumul de munca ce il au. Posibil daca economia ar fi mers mai bine ar fi dat salariile marite.
Intr-adevar ar fi bine sa nu faca promisiuni fara acoperire. Dar bineinteles nici Geoana nu sta rau la capitolul promisiuni nefondate.
Cu cat ar fi societatea civila mai bine organizata cu atat si-ar putea mai putin face ei pohtele.
Cei din domeniul public se gandesc mai bine cu Geoana, ca Basescu va face reduceri. Poate Geoana nu va face reduceri, dar nu va da salariil cu lunile (daca nu-si revine econommia) si nu are cum sa-si revina cu o administratie asa stufoasa.
Eu gandesc simplu si incurajez pe orice alegator sa NU voteze impotriva unui candidat CI SA VOTEZE PENTRU CEL CARE IL REPREZINTA
te reprezinta Geoana il votezi pe Geoana
SAU
te reprezinta Basescu il votezi pe Basescu
ordinea in care i-am scris pe cei doi candidati este absolut intamplatoare
Mda, am citit si ce spuneti voi. Exact problema la care faceam referire zilele trecute. Geoana este inexistent. Cei ce au votat Geoana, de fapt au votat PSD-ul. Sansele lui au fost mari din start, deoarece avea in spate un partid puternic, altfel nici macar nu i s-ar fi cunoscut numele, daramite sa candideze la functia suprema in stat. Spre deosebire de Geoana, Basescu este exact opusul lui. In cazul lui el este cel votat si nu partidul. Asa cum am mai spus, partidul este cel care depinde si supravietuieste datorita lui Basescu, spre deosebire de Geoana care depinde si exista datorita partidului. Cu alte cuvinte, PSD, cu sau fara Geoana va merge mai departe, in timp ce PDL, fara Basescu revine de unde a plecat, adica de atunci cind a fost debarcat Roman, cind partidul era pe punctul de a sucomba. Asta este marea diferenta dintre cele doua personaje ramase in cursa. Ceilalti candidati au fost si au ramas niste maruntisuri menite sa intareasca iluzia democratiei. Acum va fi interesant de urmarit cum vor fi distribuite voturile din turul doi, in functie de negocierea ciolanului de catre Basescu si PSD, cu principalele partide ramase "pe afara" PNL si UDMR. In functie de abilitatile lui Basescu si cele ale PSD, balanta va inclina intr-o parte sau alta. Ceeace nu se poate trece cu vederea, este ca in cazul lui Base, el este seful suprem, el este cel care discuta si hotaraste, in timp ce atunci cind vorbim de PSD, Geoana sta pe banca, nu are nimic de spus, el fiind doar papusa partidului. Aici partidul negociaza iar asta este in dezavantajul lor evident, trebuiesc duse munci de lamurire, pentru ca toti "greii" partidului sa fie de acord cu ceeace se negociaza. Aici este avantajat Base, el nu trebuie sa ceara voie nimanui, el decide, deci se poate misca mai repede si cum il stim foarte abil, este posibil sa iasa deasupra
@regis-si uite o mostra de la Spiru Haret.
http://marceltolcea.blogspot.com/......ni-sa.html
http://www.hotnews.ro/......olvent.htm
Inca mai crezi in calitatea invatamantului romanesc? :)) :))
@regis
,, Daca a promis ca de a doua zi dupa instalarea guvernului va plati retroactiv salariile marite ale profesorilor si acest lucru nu s-a intamplat inca, de ce l-as crede astazi? ''
Pentru a-ti raspunde la aceasta afirmatie, iti las un link sa citesti ce prerogative are presedintele.Sa stii ca nu presedintele da salarii ci guvernul.
http://www.TPU.ro/......ala-mi-se/
Vezi raspunsul castigator. Lectura placuta! :))
@ardnaxur1961-profesorii au fost manipulati politic, inca nu ai inteles? Se mizeaza foarte mult pe miscari de strada, vezi cazul metrorex, pentru a-l scoate pe Basescu tap ispasitor.Stii care este diferenta dintre un ministru si un lider de sindicat? Un ministru dupa cel mult patru ani pleaca, liderul de sindicat isi doreste sa ramana in functie si 20 de ani.Asa ca au tot interesul sa para ca se preocupa de soarta,, enoriasilor''. Nu contest ca profesorii castiga mult mai putin decat merita, insa trebuie sa vedem si de unde le dam, iar pentru asta in primul rand trebuie sa reducem din capusile din administratie, pentru ca din alta parte nu avem de unde le da.
@regis-acum m-am lamurit, chiar nu cunosti prerogativele presedintelui.
,, PS: si nu vorbeam de faptul ca nu a marit salariile, ci de faptul ca a promis sa le mareasca. Sau promisiunile intra in categoria prerogativelor prezidentiale? ''
Atunci, dupa gandirea ta astept ca romanii sa plece grupuri, grupuri pe luna, nu de alta, insa multi deja sunt cu capul in nori si habar au pe ce lume traiesc.Asta apropo de promisiunea prostanacului.