HepHap
| HepHap a întrebat:

Conform sondajelor referitoare la nivelul de educatie al electoratului, Mircea Geoana a fost, in general, alesul absolventilor de maxim 10 clase (cu precadere din mediul rural), Traian Basescu al celor cu studii medii iar Crin Antonescu al celor cu studii universitare. Ar putea accepta electoratul liberalilor, format mai ales din studenti si intelectuali, sa sustina un candidat simpatizat mai ales de oamenii simpli, cu studii gimnaziale?

Răspuns Câştigător
| Flav a răspuns:

Da, e corect. Si asta fiindca personal am interogat si facut acele sondaje. Geoana a fost votat numai de persoane de peste 60 de ani si nici macar nu erau pentru el, ci pentru P. s. d. Pe Basescu l-a votat lumea buna, dar a iesit mediu fiindca l-a votat si lumea medie, fiind mai popular. Am facut un studiu separat. Pe Antonescu l-au votat cei care au studii in drept: avocati, juristi, iar pe Basescu l-au votat cei din invatamant(profesori universitari chiar), doctori si-am prins chiar si analisti financiari( asta cred ca spune multe). Ah da, am prins un tanar de 21 de ani si cand l-am intrebat cu cine a votat, mi-a spus Geoana.Sa cad din picioare, imi vinea sa-i zic ''ia hai tu la o bere sa discutam putin, cum de pana si tineretul sa voteze Geoana''. Cand am ajuns la intrebarea cu ocupatia, m-am calmat. Era barman omul.
Eu accept orice presedinte chiar daca n-o sa-l agreez. Dar nu accept ca cineva sa-si exprime votul in functie de cum indica Antonescu, Vadim sau Oprescu. Asta inseamna sa n-ai personalitate, sa nu stii ce vrei de la tine. Si daca oamenii simpli, cu studii gimnaziale il vor pe Geoana iar cei scoliti tot pe el fiindca asa e indicat de bunul samaritean cu nume de floare, atunci ne vom intoarce iar in epoca lui Flinstone.
pe. s.- majoritatea studentilor au votat cu Antonescu si pe alocuri cu Basescu. Dar se pare ca nu-s de ajuns studenti interesati de viitor, la cate pensii mari sunt in tara.

32 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ardnaxur1961, legea aia cu marirea salariilor profesorilor a avut ca scop atragerea de voturi pentru partid, partidul trebuia sa cucereasca Parlamentul. Acum Base are nevoie din nou de voturi, dar pentru el. De fapt el n-a dat cu bita-n balta, asta e politica. Si el si profesorii si toata lumea, toti stiau ca nu vor fi bani pentru a putea fi aplicata legea, a fost doar strategie (a se citi manipulare) politica. Apropo, profesorii s-au bucurat, pentru ca desi erau constienti ca nu se poate, au sperat totusi ca va veni Base cu o minune prin care sa aplice totusi legea. Eh, politica si sperante, sperante si politica. Mereu s-au tinut mina-n mina cele doua.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ardnaxur1961, stiu si asa este. Dar profesorii, oameni sint si ei, iar 50 de procente peste minusculul salariu pe care-l au, insemna ceva nesperat de mult. De asta spun ca totusi au sperat, desi stiau ca nu se poate, totusi in sufletul lor sperau intr-o minune care sa faca realizabila o promisiune de politician (a se citi mincinos). De asta s-au si luptat atit de mult sindicalistii sa vada legea semnata. Au fost folositi, au fost pacaliti, politicienii mint cu cea mai mare nerusinare, dau dovada de cel mai crunt cinism. Tocmai de asta nu s-a promis un 10%, ar fi fost mai credibil dar de neluat in seama, pentru efectul scontat s-a sarit brusc peste orice decenta si s-a oferit mirificul 50%. Asa este, intelectualii sint cel mai greu de pacalit, pentru ca ei gindesc, dar in cele din urma si ei sint oameni (asa cum spuneam) si pusi in fata inimaginabilului ramin socati, nu le vine sa creada ca poate fi adevarat, ca e posibil sa se minta cu atita nerusinare. "Nu, nu se poate, trebuie sa fie totusi adevarat" gindesc... si in cele din urma se adevereste ca de fapt nu este. Cu toate astea insa, intelectualii ramin in continuare cel mai greu de manipulat, tocmai pentru ca ei gindesc.