| AndreiRadu5557 a întrebat:

Credeți ca armata obligatorie ne-ar ajuta sa avem mai multe efective sau credeti ca mai bine ne dotam cu arme nucleare pentru descurajarea oricarui inamic, stim ca nato are dar ar fi bine si Romania sa detina astfel de arme, ce spuneți?

12 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Arme nucleare nu avem cum. S-a lăudat nea Nicu că România poate face arme nucleare dar doar s-a lăudat.

Soluția este armata obligatorie - că degeaba cumpărăm armament modern dacă nu are cine să-l folosească, sau să atunci în luptă soldați neinstruiți in caz de război.

| AndreiRadu5557 explică (pentru gabicoo):

Sau ar mai fi o varianta cu roboti soldati

| AndreiRadu5557 explică (pentru gabicoo):

Spun asta pentru ca următorul razboi va fi cel mai tehnologizat din istorie, probabil nu vom avea nici un om pe front si totul se ca face din spatele calculatorului

| MistarGoGu a răspuns:

Armata profesionista! Lucrul făcut din OBLIGATIE este făcut PROST! Când un om este motivat financiar va lupta! Teoretic am putea ca avem și specialiști dar ne trebuie tehnologia și banii!

| MistarGoGu a răspuns (pentru AndreiRadu5557):

Faina gluma! Cred ca ai văzut toată seria Terminator NU? La noi în sectorul civil *( industrial -comercial -servicii ) gradul de automatizare / robotizare este la nivel de tara bananiera! Ce sa mai vorbim de roboti militari!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Crezi că armele nucleare le cumperi de la aprozar?

| gabicoo a răspuns (pentru AndreiRadu5557):

Roboți soldați - peste 100 de ani.
Seria Terminator a fost SF.

| LisaJulie a răspuns:

Sunt foarte multe persoane care ar trebui sa învețe sa se apere, nu ar trebui doi ani, un an sau 6 luni ar fi suficient sa inveti tehnici de apărare și supraviețuire! Și băieții și fetele ar trebui sa aibă pregătire militara

| johnnny123 a răspuns (pentru AndreiRadu5557):

Da, roboți-soldați ar fi o variantă. Dar eu zic că și mai tare ar fi dacă Armata Română ar avea niște nave spațiale din alea de mărimea unui oraș, ca în Independence Day...
Dacă tot suntem la capitolul "fantezii" de grădiniță.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Parerea mea este ca, in prezent, nu este nevoie de stagiu militar pentru toti cetatenii apti si nici de arme nucleare.
Totusi cred ca ar fi bine un stagiu redus, de ex.2-3 luni si apoi cate o luna la fiecare 5 ani.

| Cipi1212 a răspuns:

Eu cred că armata trebuie să fie profesionistă.

| Mosotti a răspuns:

E mai bine sa avem nucleare ca sa prevenim orice atac, tarile nucleare au nucleare in primul rand ca sa nu se atace una pe alta.
Degeaba ai afective, ca si daca castigi sau nu, se lasa cu morti si raniti, distrugeri, asa ca mai bine sa nu inceapa treaba.