| Ss74jfv a întrebat:

Credeți că asta e sfârșitul industriei crypto? Ați văzut căderile din ultima luna.

Bill Gates și președinta Băncii centrale europene au spus ca aceste criptomonede n-au nici o valoare. Sa-i credem sau nu?

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Criptomonedele sunt ca si valorile pe bursa sau la licitatii.
Aprecierile, parerile cumparatorilor le ridica sau le coboara valoarea.
Exemplu pot fi "picturile" lui Picasso. Cand le-a pictat, abia cumpara ceva de mancare din ce a vandut. Acum, dupa moartea lui, picturile lui valoreaza milioane de dolari. Dar, daca un alt pictor ar fi semnat acele picturi, atunci valoarea lor ar fi aproape nula. La fel s-ar intampla si cu picturile lui in caz de un cataclism, cand doar valoarea reala (materiala) ar conta.

| doctorandus a răspuns:

Cu criptomonedele poti face doar cerere si oferta. In rest nimic. Actiunile la o companie tot iti mai platesc dividende. Sunt acoperite prin activitatea economica a companiei respective. Sigur, compania nu-ti garanteaza ca va fi rentabila peste cinci ani sau ca nu vine o revolutie si o nationalizeaza, dar macar sunt acoperite in ceva.

Criptomonedele nu au nicio acoperire. Iar costurile curentului consumat pentru minat nu constituie nicio garantie ca acele criptomonede vor valora macar cat a costat minatul lor. Alea sunt costuri irecuperabile.

Daca eu cumpar cu 100 Euro criptomonede al caror minat a costat 10000 Euro, nu e nimic neobisnuit in asta.

| Sophieka a răspuns:

Doamne Ajuta!

Sper sa ramanem la banii fizici si sa nu mai existe alte porcarii de genul.

| Tokyo44 a răspuns:

Corect.Nu au valoare.
E ca si cum as vinde eu o cutie de chibrite si se vinde, revinde la 1000 euro can ea valoreaza 20 eurocenti
Daca mi-ai darui 1 milion de euro nu as cumpara nici o moneda crypto.