Din fericire nu mai poate fi presedinte inca 5 ani, poate doar daca devine un dictator modern cum e Putin, si la cum se manifesta in ultima vreme cred ca si-ar dori!
Intrebarea e ce a facut bun Basescu de cand e la putere? El si sleahta lui de hoti gen Videanu, Udrea, Blaga etc? Regii asfaltului de cine au fost protejati pana acum? Datoriile la fmi cine le-a facut? Cat a crescut salariul minim de cand au fost ei la putere? Cat a scazut mai bine zis nivelul de trai? Cate autostrazi sau construit? Cativa km! Mari realizari!
Cred ca mai mult conteaza din cine este compus guvernul. Presedintele nu cred ca poate face mare lucru din ce ai zis oricine ar fi.
FARA SUPARARE...dar de atata timp nu a facut aproape nimic de ce am crede acum ca ar face ceva?
Hai sa fim oameni seriosi si nu naivi.
Presedintele nu poate face mare lucru in domeniile expuse de tine, poate doar sa roage Parlamentul sa adopte actele normative necesare si Guvernului, celorlalte organe si justitiei sa le aplice.
Da pararea mea e ca el nu mai trebuie sa fie presedinte adica nici unu l din ei nu merita pentru ca isi bat joc de noi iar oamenii sunt naivi si nu le prea pasa
Va veni unul bun odata doar nu toti o sa fie jigodii ordinare. De asta scapam curand nu e belea.
Ce? pff sa nu mai aud de mincinosul ala cu toti mincinosii din Parlament si toate capusele care sug de pe noi. nu ii sufar. doamne fereste sa nu mai fie el. au fost protestele alea si el se plimba baiatul, nu a avut nici bunul simt sa apara macar sa dea o declaratie, sa zica ceva. daca nu a fost capabil de asta, crezi ca e capabil sa imbunatateasca ceva? astea sunt povesti de adormit copii. suntem cu 100 de ani in urma datorita oamenilor ca el. ce cauta un capitan de vas ca presedinte? ce treaba are el cu orice inseamna executiv si legislativ?
Cred ca daca ar mai fi inca 5 ani presedinte Basescu mi-as baga **** in fiicasa.
Ai innebunit?sau nu ti-ai deschis inca ochii? Basescu face ceea ce face doar pentru el, nu vedeti ca el ne fura tara?
Nu te supara dar nu cred Basescu are un mare defect ESTE OM si noi daca am fi pe pozitia lui (exemplu eu si mai stiu cativa) am fi corupti.
Oricine ar fi la conducere in continuare..lantul coruptiei s-a format si intarit prea bine in ultimii ani incat sa il poata rupe cineva.plus ca nu vrem noi ca romani sa facem vreo schimbare.ca santem fraieri si ne place sa fim modelati cu vrajelile si rahaturile lor.mai bine nu va fi.ne scufundam incet in indiferenta noastra.cu toate ca tot noi suferim.ar trebui sa facem iar revolutie.ce o sa faca? o sa ne omoare pe toti? nu prea cred.ca nu vor avea pe cine sa mai conduca.eu unul sper sa crape toti in scaunele parlamentare.sant inutili.in haosul asta putem trai si singuri.nu avem nevoie de cretini cu 10 fete sa ne indrume spre asta.
In ziua de azi toti sunt cu ochii dupa furat eu nu cred ca o sa traim mai bine.
Nu,cred ca ar aparea mai multi"baieti destepti", Romania ar cadea intr-o criza gen Grecia cu economia la pamant... Insa nu cred ca asa zisii USL o salveze tara sau asa ceva.Toti parlamentarii sunt hoti
Da ce crezi ca Basescu e Dumnezeu?
cel putin atata tim cat tara e in criza fii sigur ca nici cu 25% nu o sa se mareasca salariile, si cu salariile astea mizere nu-i posibil ca sa nu ei mita, parerea mea
Cred ca e singurul care a facut ceia ce trebuia facut in vremurile astea.bag sama ca boii nu se intreaba de ce a facut ce a facut.ii intereseaza doar tainul nu si viitorul vitelusilor lor. oamenii gandesc.si stiu ca nimeni nusi taie creanga de sub picioare fara sa se uite unde cade.nu ma prostii o fac.iar basescu si boc nu erau prosti.dar boii de unde sa stie? se iau dupa doi idioti care le-a mai dat cate un stiulete in plus urmand sai infometeze patru ani deaci inainte.
Astazi nu este 1 aprilie sa zici ca basescu o sa faca aceste lucruri dar nici cu usl nu este departe de pdl, absolut toti sunt hoti
Daca nu ar fi atatia hoti taman acolo unde se face politica poate ca da, dar interesele sunt mari si indiferenta unora la fel
>> "ne-ar scapa de coruptie"
Sub Nastase Adrian voievod, niste baieti au vazut ca merge coruptia mascata, cu protectionism direct de la stat merge bine.Sub Basescu Traian imperator au zburdat cat se poate de liberi si nestingheriti.Verdict,nu.
>> "baietii destepti"
Tot acestia, au inflorit sub dominionul imperatorului semi-chior interpus.Sa nu uitam de antologicul : "Ce crima a facut Popoviciu?" sau de prietenii sai indirecti ce au invartit multa energie care a trecut prin Romania, foarte multi bani totodata.
>> "regii asfaltului"
Nu stiu cum sa-ti zic, dar Casuneanu, practic, i-a dat o casa pe care el a vandut-o la suprapret.Iar Nelu Iordache tot sub domnia lui a prosperat.Umbrarescu nu e "al lui", dar asta e oarecum irelevant.
>> "datoriile la FMI"
Dar, cine, ma rog, a facut un imprumut total dezaxat de 20 de miliarde si a convenit cu tartorii financiari externi sa ia "masuri dure,dar necesare", trai-ti-ar familia?
Nu c-ar fi rauri de lapte si miere sub Ponta si Crin, dar macar nu am fi nevoiti sa vedem licheaua de la Anvers, ce guverneaza sub Fuhrer Angela si Jose comunistul, pe care nu l-a ales nimeni in viata lui patetica.
Da' tare mi-e ca esti troll.Economia Romaniei si Romania,implicit va prospera doar printr-o metoda pe care multi o considera sinucigasa si desigur,ilogica in contextul corectitunii politice si al horei marxiste idioate ce-a cuprins lumea. Izolationism economic,politic, chiar si cultural, pentru ca e incomensurabil raul ce ne-a venit, atat de la Vest, cat si de la Est.
Basescu, iliescu, constantinescu, toti ne ofera usi diferite, dar cu aceeasi destinatie.
Lasa mah ca o sa-ti dea ponta realizari de sa nu le poti duce. mai putin si o sa plangeti dupa ``saracia`` de acum, dar va meritati soarta!
Chiar nu vreau sa fac politica aici.
Am sa fiu foarte direct. De cand este in functia de presedinte, nu a facut nimic bun pentru popor. De ce crezi ca ar face-o in urmatorii 5 ani?
Zilele lui ca presedinte incep sa se termine si sincer sa fiu, nu mai cred ca se va mai schimba ceva in tara asta dupa ce nu va mai fi el.
Tocmai el este cel care a dat,, startul,, spre distrugerea tarii, fiind chiar un exemplu pentru ticalosi si parveniti.
Cei deştepţi sunt şi frumoşi?
Care sunt atribuţiile unui preşedinte isteţule? Ai impresia că preşidinţia este firmă de construcţii? Sau poate bancă de investiţii?
Atribuţiile preşedintelui sunt clar exprimate în constituţie, nu le cunoşti sau te faci că nu le cunoşti?
De chestiile astea se ocupă de vreo şase luni prietenii uslaşi.
http://www.fundatia-aleg.ro/module-pagesetter-viewpub-tid-17-pid-72.phtml
Mai studiază şi după aceea mai gândeşte puţin înainte de a posta inepţii!
Actele Preşedintelui
In exercitarea atribuţiilor sale, Preşedintele României emite decrete care se publică în Monitorul Oficial al României. Nepublicarea atrage inexistenţa decretului. Decretele emise de Preşedintele României privind tratatele internaţionale încheiate în numele României, acreditarea şi rechemarea reprezentanţilor diplomatici ai României, aprobarea înfiinţării, desfiinţării sau schimbării rangului misiunilor diplomatice, mobilizarea parţială sau generală a forţelor armatei, respingerea agresiunilor armate îndreptate împotriva ţării, instituiriea stării de asediu sau stării de urgenţă, precum şi în ceea ce priveşte conferirea de decoraţii şi titluri de onoare, acordarea gradului de mareşal, de general şi de amiral şi în ceea ce priveşte acordarea graţierii individuale, se contrasemnezază de primul-ministru. (Articolul 100 - Constiţutia României)
Politica internă
Numirea Guvernului
Preşedintele României desemneaza un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament. În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţa a postului, Presedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membrii ai Guvernului. Daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului, Presedintele Romaniei va putea revoca şi numi pe unii membri ai Guvernului numai pe baza aprobării Parlamentului acordată la propunerea primului-ministru. (Articolul 85 - Constituţia României)
Primul-ministru, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune individual, în faţa Preşedintelui României, jurământul de credinţă. (Articolul 104 - Constituţia României)
Preşedintele României nu îl poate revoca pe primul-ministru. Dacă primul-ministru îşi pierde calitatea de membru al Guvernului, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuţiile primului-ministru până la formarea noului Guvern. (Articolul 107 - Constituţia României)
Consultarea Guvernului
Preşedintele României poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente şi de importanţă deosebită. (Articolul 86 - Constitutia României)
Participarea la şedinţele Guvernului
Preşedintele României poate lua parte la şedintele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politca externa, apărarea tarii, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii.
Preşedintele României prezidează şedintele Guvernului la care participă. (Articolul 87 - Constitutia României)
Mesaje
Preşedintele României adresează Parlamentului mesaje cu privire la principalele probleme politice ale naţiunii. (Articolul 88 - Constituţia României)
Promulgarea legilor
Legea se trimite, spre promulgare, Preşedintelui României. Promulgarea se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire. Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii. Dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea. (Articolul 77 - Constituţia României)
Dizolvarea Parlamentului
Dupa consultarea preşedintilor celor doua Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, daca acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel putin două solicitari de învestitură. În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură data. Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimile şase luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă. (Articolul 89 - Constituţia României)
Referendumul
Preşedintele României, dupa consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional. (Articolul 90 - Constituţia României )
Politica externă
Preşedintele încheie tratate internaţionale în numele României, negociate de Guvern, şi le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil. Celelalte tratate şi acorduri internaţionale se încheie, se aprobă sau se ratifica potrivit procedurii stabilite prin lege. Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României şi aprobă înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice. Reprezentanţii diplomatici ai altor state sunt acreditaţi pe lângă Preşedintele României. (Articolul 91 - Constituţia României)
Preşedintele României reprezintă statul în relaţiile internaţionale şi, în aceasta calitate, încheie tratate în numele României sau poate da împuternicire, în aces scop, primului-ministru, ministrului afacerilor externe, altor membri ai guvernului sau unor reprezentanti diplomatici ai României. Pe baza împuternicirii date de Preşedintele României, Guvernul ia măsuri pentru iniţierea şi negocierea tratatelor internaţionale care se încheie în numele României. (Art. 1 - Legea 4/1991)
Negocierea şi semnarea tratatelor internaţionale încheiate în numele României, se fac pe baza împuternicirilor date de către Preşedinte, de catre delegatiile aprobate de acesta. (Art. 3 - Legea 4/1991)
Guvernul informează Preşedintele României şi parlamentul despre orice acord, convenţie sau alte întelegeri internaţionale pe care le încheie şi care nu trebuie să fie supuse ratificării.(Art. 5 - Legea 4/1991)
Preşedintele României, primul-ministru al Guvernului şi ministrul afacerilor externe pot negocia şi semna tratate, acorduri, convenţii şi alte întelegeri internaţionale, fără a prezenta depline puteri. (Art. 8 - Legea 4/1991)
Ratificarea sau aderarea, respectiv denunţarea tratatelor încheiate în numele României, se consemnează în instrumentele de ratificare sau aderare, respectiv de denunţare, semnate de Preşedintele României, investite cu sigiliul statului şi contrasemnate de ministrul afacerilor externe. (Art. 9 - Legea 4/1991)
Siguranţa naţională
ATRIBUŢII ÎN DOMENIUL APĂRĂRII
Preşedintele României este comandantul forţelor armate şi îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. El poate declara, cu aprobarea prealabilă a Parlamentului, mobilizarea parţială sau totală a forţelor armate. Numai în cazuri excepţionale, hotarârea Preşedintelui se supune ulterior apărarii Parlamentului, în cel mult 5 zile de la adoptare. În caz de agresiune armată împotriva ţării, Preşedintele României ia măsuri pentru respingerea agresiunii şi le aduce neîntârziat la cunoştinţa Parlamentului, printr-un mesaj. Dacă Parlamentul nu se afla în sesiune, el se convoacă de drept în 24 de ore de la declanşarea agresiunii. (Articolul 92 - Constitutia României)
Şi mai are câteva atribuţii pe care le poţi studia individual.