NU!
comunismul a ajutat infrastructura si a pus bazele economiei, nazismul sau fascismul nu ar fi adus nimic bun pa langa o putere militara sporita dar daca puterea economica era la pamant mai cuceresti tu Basarabia sau ceva.
Comunismul a facut si bine si rau dar mai mult bine dacat ar fi facut nazismul sau fascismul
Nici una. Parca tot era mai bine pe timpul lu Ceausescu el a investit mult in tara si daca gasea un om pe strada ii dadea casa. Acuma te ia si din casa ta proprie cu toate actele tu vrei sa le spui ca e ilegal dar ei nuuu.
Acum darama cladiri istorice ca sa faca cluburi de noapte. Asa s-au intamplat cateva cazuri.
Uite ce e -tu esti serioasa cand sustii ca pe atunci se luau oamenii de pe strada si li se dadea case? erau inchisi si facuti sa dispara, daca ii gasea, din cate stiam eu....ma intreb de unde ai imaginea asta asa de idealizata despre un regim dictatorial? In comunism, ca si in nazism, s-a incercat eliminarea oamenilor inutili!
P.S.ca sa nu mai spun de daramarile abuzive pe vremurile comunistilor? ce crezi,dupa ce a cazut Ceausescu, Romania nu a ajuns ca si inainte de comunism, iubire..mai degraba cum era inainte de Ceausescu!
Dar daca dupa sfarsitul celui de al II-lea razboi mondial eram condusi de un regim nazist si am fi beneficiat de "Planul Marshall" nu crezi ca am fi cunoscut o dezvoltare exploziva cum de altfel au facut state precum Franta, Germania de vest, Olanda, Italia, Austri etc?
Plus ca economia sovieticilor era varza dupa cel de al II-lea razboi mondial.
"In comunism, ca si in nazism, s-a incercat eliminarea oamenilor inutili! "
Ceea ce ar trebui si astazi sa facem.
Ah,eu credeam ca se face deja sigur exista si vreo teorie stiintifica, despre tendinta unei societati spre uniformizare, prin marginalizarea-spre eliminare a elementelor nedorite. Nimic nou sub soare
anonim_4396 întreabă:
CosminC86 întreabă:
Lacatusw2005 întreabă: