| AmNamDaNu a întrebat:

Credeti ca Romania o sa intre in razboi in curand? Sunt doar o adolescenta si mi-e teama de ce s-ar intampla tuturor daca rusii ar veni peste noi in tara. Mi-e tare frica de moarte, de bombardamente si de foamete. Va rog sa-mi spuna cineva ca nu e chiar asa cum cred eu!

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu cred ca Romania va intra in vreun razboi si n-o sa vina rusii peste noi.

| minrest a răspuns:

Nu mai fi asa fricoasa. Nu exista sanse sa intram intr-un razboi. Nu mai crede tot ce auzi.

| AmNamDaNu explică (pentru minrest):

Multumesc????

| LisaJulie a răspuns:

Nu se va intampla asta! Stai linistita, asa au spus si in 2003 cu invazia Orientului Mijociu si nu s-a intamplat nimic

suntserios
| suntserios a răspuns:

Probabil că nu, dar realitate e că în momentul de față nu prea mai avem siguranța Nato. Iar cum Trump sa aliat cu Putin pot împărții teritorii cum vor ei. Sa speram doar că nu vom avea granița directă cu Rusia până la următoarele alegeri din Sua

| KovacsB a răspuns:

Istoria doar se repeta.

| VoidEternal a răspuns:

Realist vorbind, nimeni nu poate sa prevada viitorul. Dar sansele sunt mici. Insa acum 5 ani daca ai fi vorbit de razboi lumea ar fi crezut ca esti nebun. Lucruri ridicole se intampla uneori, cunosc oameni care isi fac planuri de a parasi tara in caz ca iese CG presedinte, nu mai zic in caz de razboi.

Treaba e delicata acum, America isi cam strange jucariile din Europa, de cand cu Trump care are o totul alta politica decat administratia anterioara. Noaptea trecuta presa americana anunta ca deja au fost sistate transporturile de arme si munitii catre Ucraina, probabil stii si tu ca Trump si Zelenski s-au certat in biroul oval pentru ca Zelenski nu a vrut sa-si indatoreze poporul catre americani pentru urmatoarele 30 de generatii, fara sa aiba nicio garantie ca asta inseamna sfarsitul confluctului.

NATO e mai instabila ca oricand, avand in vedere ca americanii deja au anuntat mai mult sau mai putin direct, fix in inima Europei la Munchen ca nu isi vor mai respecta promisiunile ratificate in tratatele de aderare, au zis sa nu bazam pe ei sa intervina in caz de ceva (adica in caz ca Putin vrea mai mult Lebensraum cum zic nemtii, ca nu are destul) chestie care e de noaptea mintii, americanii s-au retras deja din mai multe organizatii printre care si OMS care ii incomoda. Politica europei nu le mai convine, nu-i ajuta pe miliardari sa fie si mai bogati suficient de rapid, le sporesc averile prea lent. Rusii deja declara ca Ucraina e ca si a lor. Bine, rusii declara multe, nu sunt timizi sa vomite tot felul de mizerii.

Partea buna e ca Europa se mobilizeaza si incepe sa constientizeze ca pentru pace trebuie sa ne bazam pe noi insine nu pe americanii care au alte interese acum, ei sunt ocupati sa impuna tarife, sa-si taxeze aliatii si pe chinezi si sa deporteze mexicani. O sa dureze insa, americanii sunt cu ordini de magnitudine peste Europa dpdv militar. Din cauza asta ma astept ca in urmatorii ani sa se reintroduca armata obligatorie, si nu mi se pare ridicol cu razboi la granita. Mai ridicol ar fi sa ne ascundem cu capul in nisip si sa speram ca trece cu apa rece.

Asta e lumea in care traim din pacate, in loc sa ne concentram energia si resursele catre un viitor mai sustenabil, in lume reincepe cursa inarmarii. Construim noi variante de distrugere in loc de opusul si asta pentru ca 3-4-10 oameni nu mai sunt multumiti doar cu bani, au deja prea multi, ei vor putere si control.

In urmatorii cativa ani Romania nu e in vreun pericol imediat. Poate intre timp lucrurile se mai stabilizeaza.