Nu vor scadea, banii deja au fost alocati si cheltuiti. Oricum salariu mediu nu a scazut niciodata in ultimii 10 ani
Ai dreptate, eu am gresit in exprimare! Vroiam sa ma refer la putere de cumparare
Chiar sincer ma indoiesc ca se va simti in economie acesti bani cheltuiti. Oricum, daca nu era campanie se gaseau alte cheltuieli si economia tot nu vedea banii astia
Eu sunt pentru ca cel ce castiga primul tur sa devina presedinte automat. apoi la munca sa nu mai leneviti. Recunoasteti astaia sunteti. Astia sunt romanii. Pana cand nu ajunge cutitu la os nu facem nimic.
Si la parlamentare cum se intampla aprox la fel. Plus vreau ca un mandat sa fie de 2 ani maximum. Si la parlamentari sa fie tot asa, iar dumnealor sa aiba maximum 3 mandate.
Iar la primarii la fel.
Va pupa Sorin
Nu ai cum sa ai un mandat de 2 ani, ca lucrurile nu se fac asa de pe o zi pe alta.
Si in Elvetia cum e!
Hai cauta pe google. Si despre calitatea vietii in Elvetia ce zici!
Hai pa!
In Elvetia lucrurile sunt facute deja, trebuie doar mentinute
Fi explicit, nu fura startul.
In Elvetia cum e : iti zic eu dc nu stii sa cauti pe goiogkle. Asa un presedinte este ales pe un an calendaristic.
Hai pa! Mari democrati basistilor mai sunteti.
Pai nu fura statul. Cand lucrurile merg bine, nu exista coruptie, nu exista delasare si indiferenta o persoana poate prelua atributiile si sa le duca mai departe.
Cand o tara are nevoie de o reforma sanatoasa e prea complicat sa apara alegeri odata la 1-2 ani. Sa presupun ca vom avea vreodata un presedinte si un guvern absolut incoruptibil ce ar putea el sa faca in doar 1 an? Nimic
Vroiam sa scriu ceva mai jignitor de genu sa mori tu...
Dar, sa revenim, ce zici tu acolo e o mare prostie.
Deci avem un sistem dc era bun, at functiona cu oricine la mansa.
Or avem oameni slab pregatiti in partide ori ei nu isi dau interesul la conducerea Romaniei ma refer nu la conducerea unui oras. Am mai avut premieri de ex Boc, care erau praf. Nu comenta nimic in fata Basaului. Era KO de fiecare data. Asa premier sau doamne fereste presendinte nu mai vreau eu.
Deci sistemul poate nu este cel bun. Nu-i nimic il schimbam si ii obligam sa faca ceva si pentru tara lor. Ca n-o sa mai aibe asa mult timp sa fure. De ce? Pai dupa 2, respectiv 4 ani vor infunda puscariile.
Da, sunt de accord cu tine, sa infunde puscaria, sa fie trasi la raspundere etc etc,
dar o schimbare gen curatarea justitie de coruptibili, rectificarile bugetare pentru cresterea economiei samd nu se intampla intr un an, e un proces de durata si este nevoie de timp sa se intample. Un conducator corect are nevoie de timp sa faca asa ceva, nu odata la 6 luni sa se gandeasca la o noua campanie
Justitia nu va mai fi strans legata de politic, nu intelegi. La tine la munca dc s-ar sch sefii la un an, n-ar mai putea angaja numai pile. Ca ar veni alti sefi si ar angaja ei altii. Asa de ex s-ar perpetua angajarile pe merit, intelegi. Societatea s-ar schimba. Asa si cu oamenii politici gen presedinte, senator si primari.
Si da nu l-ar mai fi frica procurorilor sa ancheteze cazuri gen Flota sau fraudarea alegerilor dc s-ar frauda.
Vezi tu. Romanii sunt mai inapoiati de aia nu avanseaza. Uite nu sunt promovati oameni cu idei ci numai tampiti. Ii dau si eu partial dreptate lui Bas "scoala romaneasca scoate multi prosti ". Pai cum sa nu fim noi de acord si sa nu iesim in strada pentru aceste lucruri. Pai hai atunci in *** sa stam cu rudele la munca si cu secretarele in poala. Pe principiul cine are noroc are cine nu are "ghinion ", cum a zis primarul Sibiului care era si ministru de interne, mana dreapta care i-a taiat gatu lu Crin si vicirahat in mafia Psd ului cum ziceti voi basis
E foarte bun exemplu cu serviciul.
daca seful s ar schimba de la an la an fiecare ar angaja el pilele lui, in schimb un sef care sta 5 ani si vrea ca proiectul sa mearga angajeaza oameni capabili.
plus un sef nou in fiecare an inseamna o perioada de acomodare cu proiectul, inseamna ca nu are timp sa isi puna in practica ideile noi, nu are timp sa iti faca oamenii sa lucreze in ritmul pe care il vrea el.
Presupunand ca in Ro s-ar angaja pe merit spui tu!
tu esti pe merit sper! eu cunosc cam un singur prieten de al meu este pe merit angajat restul pe pile, rude, interpusi, altele. In concluzie in Germania poate ar merge ce ai zis tu, la noi nu.
Ceva gen teoria formelor fara fond. Poti sa o cauti e si romaneasca. E haios.
Stai tu linistit, in sistemul privat patronii rar angajeaza pe pile ca e afacerea lor in joc
Si eu vad la firma unde am fost acest lucru toti prietenii imi spun asta, si unde sunt acum toti sunt asa. Bine ca o fi unu doi care ii trage pe ceilalti, le face munca, sau un caz exceptional da cred. Dar atat. Iti spun eu. Si acum am rezolvat si dilema unor oameni.de ce se voteaza cu portocalii, pai ca ei au gasit post in regim portocaliu si pe prietenii. Deci sa nu cumva sa se schimbe sistemul. Sa nu fie usuiti de la munci. Ei acum tu n-o sa fii de acord ca doar te incluzi in aceasta categorie si nu esti nebun sa te sapi singur.
Eu sunt in postura in care iau parte si din decizia de angajare, asa ca stai tu linistit nu mi a dat niciun pedelist locul de munca, si nici un nu dau la altii pe pile. Nu prea inteleg de ce ai impresia ca esti singurul muncitor si corect din tara?
Nu am zis asa ceva. am specificat ca toti pe care ii cunosc din varii motive nu sunt pe meseria lor pe propriile picioare. scrie in mesaj. Acum ca or mai exista si exceptii felicitari. N-am ce spune altceva