Se poate cu categoria AM (mopede), daca se incadreaza in aceasta categorie sau cu B1, daca caracteristicele tehnice depasesc pe cele pentru cvadricicluri usoare.
Conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"„21. moped - autovehicul care face parte din categoria mopedelor potrivit Regulamentului (UE) nr. 168/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 15 ianuarie 2013. Este asimilat mopedului cvadriciclul uşor, astfel cum este prevăzut în Regulamentul (UE) nr. 168/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 15 ianuarie 2013;"
Conform Ordinului nr.211/2003, cu modificările şi completările ulterioare, citez:
"6. Categoria L6e - cvadricicluri uşoare, respectiv vehicule cu 4 roţi a căror masă la gol este de cel mult 350 kg, exclusiv masa acumulatorilor în cazul vehiculelor cu tracţiune electrică, având viteza maximă constructivă de cel mult 45 km/h şi echipate cu un motor:
a) cu o cilindree de cel mult 50 cmc dacă este un motor cu ardere internă cu aprindere prin scânteie, sau
b) cu o putere maximă netă de cel mult 4 kW dacă este un alt motor cu ardere internă, sau
c) cu o putere nominală continuă maximă de cel mult 4 kW dacă este un motor electric."
B1 si B, din cate stiu eu.
Asta daca ATV-ul respectiv este omologat pentru circulatia pe drumurile publice. Multe din cele de 49cmc sunt destinate copiilor, neomologate pentru trafic, deci pot fi folosite doar pe proprietati private inchise circulatiei publice.
Eu zic de un atv kimco mxu 50-reverse si are acte talon, itp etc
Frank51 întreabă: