| SingleForOne a întrebat:

Cum ar afecta societatea și oamenii din funcții publice, în special cele mari din guvern și parlament, dacă ar fi o lege care sună cam așa:

"Cei care propun legi, care au intrat în vigoare, fără a avea calcule exacte și nu consideră posibile variante de eșec, vor fi amendați în valoare de la /până la (ceva usturător, după nivelul veniturilor lor, în procent) și sancționați penal pentru afectarea mediului de viață, de afaceri și financiar-administrativ al oamenilor"?
În special fac referință la acele legi, hotărârii, ordonanțe, etc care pot pune în dificultate cele menționate mai sus.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Exista o singura Constitutie a Romaniei iar legile constitutionale sunt numai cele de revizuire a Constitutiei.
Conform acesteia, citez:
"ART. 72.Imunitatea parlamentară
  (1) Deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului."

4 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Nu ar emite nimeni o așa lege fiindcă ei nu caută să piardă, ci sa câștige.
Nu vezi că fac regulile in funcție de interesele lor?
Au căutat să acopere gaura bugetară din cauza prostiilor pe care le-au făcut și acum au adoptat legile care fiscalizează pe toți, inclusiv și musca aia penală care mă bâzâie noaptea pentru că poluează fonic laughing

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu poate exista o asemenea lege, avand in vedere ca nu acei care le propun le pot si adopta, cu exceptia cazului ca sunt propuse de parlamentari, dar pentru adoptare trebuie un anumit cvorum.
Si o asemenea lege, care ar privi pe toti parlamentarii care voteaza pentru, nu ar fi adoptata de Parlament si nici promulgata de Presedinte, fiind chiar contrara Constitutiei Romaniei.

| SingleForOne explică (pentru Ioandelasal):

De ce contrară constituției? Mai exact, care lege constituțională?

| relian a răspuns:

Legile care is adoptate, is gindite, sau asa ar trebui, gindite in urma unor analize, a colaboraraii celor care comnduc cu specialisti etc.O lege poate sa fie buna pentru o anume situatie, apoi peste ani sa nu mai fie buna, caz in care se poate anula, sau reformula sa corespuna nevoilor acelui timp.

Nu ai cum sa amendezi un grup de oameni care au bagat o lege, stiu si eu sa zic interzic aia avortul ok? Daca la momentul ala apare o situatie care impune asta, ar fi o lege buna pentru societate.

Daca p[este ceva ani acea societate ar evolua si situatia nu ar mai necesita acel interzis, oamenii ar deveni nemultumiti, ar avea si motiove, atunci se revine si se anuleaza aca lege.

Dar nu ai cum sai amendezi pe aia care au interzis, pentru ca au avut la baza anumite criterii cand au bagat acea interzicere, ca majoritatea oamenilor au fost pentru interzicere.

A, dat doar asa un exemplu.Acu ca in RO legile is parf, unde pui ca nici alea care mai sunt bune, nu-s aplicate sau respectate, aici vorbim deja de alt basm, laughing vorbim de sistem, legea ce arati tu la sistemul ala, nu se poate aplica, nu poate fi aprobata, pentru ca acolo exista un singur sef iar ala e tilharesc laughing parlamentul.

Sa modifici legi din constitutie e destul de dificil in oricare sistem, pentru ca cei care guverneaza au interesele lor.

Ca urmare atunci cand a fost facuta constitutia, trebuie sa se faca cu cap, nu pe rahaturile ce s-a facut.
Constitutiile astea din UE din RO si alte tari, is pe baze feudale, doar ca se numesc altfel.
Cum este posibil, logic sa dai o lege care sa protejeze un tilhar? Esti parlamentar, faci o magarie, stiu si eu ce mai faci, ups stai nu ai voie sa te atingi de el laughing are imunitate, imunitate la ce ma?

Ei acolo is pusi, sau ajung, sa lucreze pentru populatie, nu pentru ei, dar odata ajunsi acolo deja se cred stapini, feudali, cum am spus.

In RO si majoriattea altor tari, nu exista separarea puterilor in stat, mai exact nu exista mai multi sefi care sa guverneze o tara, exista unu singur, asa ca cine sa ia amsuri impotriva lui? Odata ajuns acolo el e seful el taie el spinzura, deci sistemul e varza, nu-i buna.

De ce au ales sistemul asta? De feudali ce sunt, de tilhari, un tilhar ce o sa aleaga? Totdeauna va alege sa tilhareasca, asa e firea lui, va da legi pentru el, sa fie aparat, nu conteaza ca ailanti is semenii lui, nu le pasa.
Legile bune, ar afecta pe cei care ar guverna, si ar avantaja pe cei multi, dar nimeni nu cauta sa faca asa ceva.