Iti poti schimba religia de la 16 ani, mergand la noua denominatiune religioasa si in conformitate cu preceptele acesteia.
Conform L.489/2006, privind libertatea religioasa si regimul juridic al cultelor, citez:
"ART.3.(1) Pãrinţii sau tutorii au dreptul exclusiv de a opta pentru educaţia religioasã a copiilor minori, conform propriilor convingeri.
(2) Religia copilului care a împlinit vârsta de 14 ani nu poate fi schimbatã fãrã consimţãmântul acestuia; copilul care a împlinit vârsta de 16 ani are dreptul sã îşi aleagã singur religia."
Crezi ca se schimba ca ciorapii?
Orice religie pretinde ca are adevarul. Cind vorbesti de adevar, vorbesti de principii. Ei bine, astea nu se schimba asa usor, dureaza ani pana ce ti le formezi, si ani cand realizezi ca ai luat-o pe o cale gresita si vrei sa o schimbi. Doar daca vorbesti de o manifestare exterioara a religiei, cum ar fi modul de inchinare, sau doar in acte, ca sa schimbi o statistica, atunci poate fi ceva mai simplu.
Deci, dupa cum bagi de seama, trebuie sa ai ceva anisori ca sa iti poti schimba religia in adevaratul sens al cuvintului.
Vezi numai sa nu te arunci din lac in put, pentru ca lucrurile acestea te vor afecta pana acolo incat o sa urasti si pe crestini, si pe atei, si pe tine insuti.
Trebuie deci sa fii sigur ca noua orientare nu iti lasa nici un semn de intrebare. De asemeni noua orientare(buna sau rea) iti va testa psihicul la maxim. Trebuie deci sa fii pregatit si inaintea oamenilor pentru noua schimbare.
Deja ma consider ateu, vreau doar sa scrie asta si in acte.
Am inteles.
Apropo, ca de la prieten la prieten vreau sa te intreb: ai citit vreodata Biblia? Adica sa o citesti tu fara sa cunosti din auzite, macar ca si cultura generala.
Am citit-o, da.
Dar nu prea mult.
Imi fac timp in vara.
Ateu,esti un zero barat! Ai pierdut viata vesnica pentru intotdeauna!
Viata vesnica?
Ma amuzi.
Daca te consideri un,, bun crestin'' nu ar trebui sa judeci alegerile altora, daca el nu doreste sa creada un lucru, nu crede.Sunt 22 de religii mari si fiecare are mai multe subramuri, iar fiecare religie (aproape) interpreteaza modul de a ajunge in acel paradis pe care multi credinciosi il viseaza, este diferit.De exemplu o subramura a islamismului spune ca daca ucizi pe cineva in numele lui Alah sacrificandute, obtii viata vesnica.Deci daca unu' deala iti face felu, nu te gandi ca merge in iad, ci in rai.Ai dreptul sa te judeci doar pe tine, nu pe altii, desi sunt ateu nu ii judec pe credinciosi, nu ma intereseaza de altii.Ma intereseaza ca o mica parte din banii nostri se duc fara voia noastra la BOR, daca eu nu sunt crestin, de ce sa platesc?
Eu cred ca nu ai nevoie sa iti schimbi religia doar pentru ca scrie ca esti crestin pe hartie, in acte si eu sunt crestin dar in realitate sunt ateu, nu ma deranjeaza de ce spun cei din jur.
,,daca ucizi pe cineva in numele lui Alah sacrificandute, obtii viata vesnica.'' este gresita! Nu scrie in Coran daca trebuie sa omori sau sa razbuni pe cineva omarand! In Coran scrie acolo,,daca ucizi pe cineva, tu platesti pentru pacatele celui ucis si se ajung in IAD!" Profetul Mohamed spune ca,, trebuie sa respectam religiile ale fiecaruia om, mai ales la toate religiile lumii! Deci avem un singur Dumnezeu, pe ALLAH!''
Te amuzi, stai sa vezi cand ai sa mergi in IAD, o sa te inspaimanti ce o sa vezi acolo! Si tine minte, ca am avut dreptate cu ce ti-am zis eu!
Nu trebuie sa scrie neaparat in coran, ziceam ca intr-o subramura se crede acest lucru, si nu am de gand sa iti dau tie dovezi caci nu ma intereseaza parerea ta.
Ok.
Succes in rai.
Exodul capitolul 32 27 El le-a zis: „Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul lui Israel: ‘Fiecare din voi să se încingă cu sabia; mergeţi şi străbateţi tabăra de la o poartă la alta şi fiecare să* omoare pe fratele, pe prietenul şi pe ruda sa.’"
* Num 25:5; Deut 33:9;
28 Copiii lui Levi au făcut după porunca lui Moise şi aproape trei mii de oameni au pierit în ziua aceea din popor.
29 Moise* a zis: „Predaţi-vă azi în slujba Domnului, chiar cu jertfa fiului şi fratelui vostru, pentru ca binecuvântarea Lui să vină astăzi peste voi!"
Am mai multe dovezi ca diavolul este mai bun ca dumnezeul tau, mai bine vino cu niste afirmatii rationale care dovedesc existenta unuia dintre cei doi.
,,Si ne iarta noua greselile noastre, precum iertam si noi gresitilor nostri'', no, incinge sabia si rupe-i.
Biblia se citeste tot timpul, cam in fiecare zi cate 1-2 capitole!
Nu judeca alegerile altora, ci sa-i arat unde greseste si sa arat o cale buna si dreapta care duce intr-o directie corecta!
Asta e gresita! Biblia e modificata de un anume Cornilescu! Nu e buna biblia!
Treaba ta! Cum vrei!
Cand nu va convine ceva negati, nu e modificata de nici-un cornilescu, si aceea nu este biblia ce exodul scris de Moise si acel eveniment este real(uciderea).
Daca tu gresesti? daca tu te inchini la zeul gresit si in fiecare zi il faci furios pe cel,, adevarat''? O alta afirmatie facuta des de credinciosi este:,, Stiu ca exista mii de zei, dar al meu este cel real''.
Chiar daca ar exista acest dumnezeu, nu as vrea sa fac parte din raiul acestei creaturi sadice, ucigase si rasiste.
Poftim:
Ieremia 48:10
10Blestemat sa fie cel ce face cu nebagare de seama lucrarea Domnului, blestemat sa fie cel ce îsi opreste sabia de la macel!
Deuteronom 17:12~
"Omul care, din mîndrie, nu va asculta de preotul pus acolo ca sa slujeasca Domnului, Dumnezeului tau, sau care nu va asculta de judecator, omul acela sa fie pedepsit cu moartea. Sa scoti astfel raul din mijlocul lui Israel"
13si oricine nu cauta pe Domnul, Dumnezeul lui Israel, trebuia omorît, fie mic fie mare, fie barbat fie femeie.
Exod 22:18~
"Pe vrajitoare sa n’o lasi sa traiasca."
22:20-21~
20Dar daca faptul este adevarat, daca fata nu s’a gasit fecioara,
21sa scoata pe fata la usa casei tatalui ei; sa fie ucisa cu pietre de oamenii din cetate, si sa moara, pentru ca a savîrsit o miselie în Israel, curvind în casa tatalui ei. Sa curati astfel raul din mijlocul tau.
Exodu 22:20~
"20Cine aduce jertfe altor dumnezei decît Domnului singur, sa fie nimicit cu desavîrsire."
Omorati un oras intreg daca ati auzit ca exista necredinciosi in el chiar si animalele lor si distrugeti tot ce va iese in cale.
Levitic 20:13~
"Daca un om se culca cu un om cum se culca cineva cu o femeie, amîndoi au facut un lucru scîrbos; sa fie pedepsiti cu moartea, sîngele lor sa cada asupra lor."
Levitic 20:10~
Daca un om preacurveste cu o femeie maritata, daca preacurveste cu nevasta aproapelui sau, omul acela si femeia aceea preacurvari sa fie pedepsiti cu moartea.
Fetele preotilor care curvesc sa fie arse pe rug.
2Imparati 2:23-24~
23De acolo s’a suit la Betel. Si pe cînd mergea pe drum, niste baietasi au iesit din cetate, si si-au batut joc de el. Ei îi ziceau:,, Suie-te, plesuvule! Suie-te, plesuvule!"
24El s’a întors sa -i priveasca, si i -a blestemat în Numele Domnului. Atunci au iesit doi ursi din padure, si au sfîsiat patruzeci si doi din acesti copii.
Mai vrei? mai am destule, unde este bunatatea, iertarea, empatia lui dumnezeu? a acelei divinitati lipsite de pacat? mie mi-e mila de tine nu de mine, si de oamenii ce se lasa influentati, te compatimesc.
Si daca nu vreau?
O citesc pe toata intr-o saptamana.
Si daca budismul de exemplu e religia reala?
Si a ta e falsa?
Eu ca pacatos mai gresesc, dar ma spovedesc, ma caiesc si imi cer iertare de la Dumnezeu in Sapatamana Mare! Eu nu ma inchin la nici un zeu si nici la un idol (chip cioplit)!
Stai,stai putin! Acela scrie in Vechiul Testament! Domnul Dumnezeu si-a schimbat din Vechiul Testament in NOUL TESTAMENT, dupa Nasterea si Venirea Mantuitorului Iisus Hristos! Noi orientam si convietuim dupa Noul Testament, nu dupa cel vechi ca nu mai este valabil!
Esti sigur?
Afirmatia facuta credinciosilor este gresita! Nu exista mii de zeii, ci exista un singur DUMNEZEU!,, Eu sunt Domnul Dumnezeul tau, sa nu ai alti dumnezei in afara de MINE!'' (porunca 1 din Decalog)
Cornilescu si-a modificat si corectat Biblia Ortodoxa facand scrisa de dansul ceea ce este foarte mare pacat, ceea ce poate fi scos din afara vietii! (adica nu iarta niciodata nici pe lumea asta si nici pe cealalta lume). Dumnezeu nu vrea ca Biblia sa fie modificata sau adaugata niciodata!
Esti doar un cre(s)tin batut in cap, nu nu exista alte personaje inventate, ci doar personajul tau, singurul si unicul.
Cred ca poti avea orice varsta, dar mai sigur, sa ai peste 14 sau peste 18 ani. Dar totusi cred ca poti sa tii-o schimbi la orice varsta. Pana la urma, tu nu ai decis sa te nasti cu religia aia, ci parintii tai ti-au decis orientarea religioasa de cand te-ai nascut.
Odata ce esti botezat in credinta ortodoxa si nu se mai schimba niciodata pentru nimic din lume! Religia nu se schimba niciodata indiferent de varsta! Domnul Iisus Hristos a fost botezat o singura data, un singur botez! Cea mai frumoasa religie din lume este credinta crestina ortodoxa!
Ma amuzi, esti cea mai amuzanta persoana de pe aici
Partea si mai amuzanta consta in faptul ca nu e troll
Nu e deloc amuzant! Vad ca nu-ti e frica de Dumnezeu! Sunt foarte trist pentru voi! Regret!
De ce sa-mi fie frica de ceva inexistent?
Esti dus cu pluta.
Treaba ta si ai sa vezi ca o sa ai mult de pierdut! Cand o sa vina pe lume un conducator care pretinde a fi imparatul lumii, acela este ANTIHRISTUL! Cand o sa vina sfarsitul lumii vor fi multe vaiete si plansete!
Mai e pana la sfarsitul lumii, o sa fiu mort de mult cand o sa vina.
Daca eu sunt dus cu pluta (nebun), dar tu ce esti?
Te inseli, sfarsitul lumii este foarte aproape decat asteptam! Trebuie sa fim atenti si sa pregatim sufleteste!
Cruce,daca esti un ateu zero barat, de ce mai pui intrebarea asta?
Asa spun toti credinciosii despre religia lor, ca este cea mai frumoasa, exista peste 22 de religii mari si foarte multe subramuri ale acestora(eu sunt ateu oricum).
Un om care nu crede in basme.
Credinta ortodoxa nu este basme, este reala, char si eu am simtit o prezenta stranie (a unui inger pazitor)!
,,Credinta ortodoxa nu este basme, este reala'' aici sunt de acord deoarece credinta inseamna ca crede intr-un anumit lucru, nu am zis ca nu ar fi reala credinta ta, cum si eu pot sa cred in unicorni zburatori si in monstul facut din macaroane.Cum ai simtit tu prezenta unei creaturi supranaturale? ceea ce vedem, simtim, percepem, sunt doar rezultatele unor procese ale creerului, nimic mai mult.
Si ingerul tau pazitor se uita la tine cand dai l**a?
Normal ca pentru tine e reala.
Si eu cred in existenta extraterestrilor.
Si eu am simtit prezenta cuiva cand nu era nimeni in camera.
Asta e o iluzie.
Chiar exista unicorni, sirene si dragoni zburatori! Au fost vazute si dovedite! Un dragon zburător a fost vazut si filmat a creat mare vâlvă pe internet.
Dragonul care zboară deasupra munților din China i-a împărțit pe intarnauți în două părți, cei care cred că totul este real și cei care sunt de părere că acestea nu sunt decât imagini fictive.
Fiara mitică apare zburând deasupra unui lanț muntos în apropierea graniței dintre China și Laos. Stim ca dupa caretea scrisa de Jules Verne, despre,, Calatoria in centru Pamantului" unde in centrul pamantului este un spatiul gol cu aer ce adapostesc vietuitoarele mistice si mitologice!
Eu ma refer la un dragon autentic, sunt milioane de legende si poze cu monstrii, dar nu inseamna ca sunt reale, dar daca tu ai 15 ani e normal sa crezi lucrurile astea, sa ai o copilarie frumoasa!
Nu e o iluzie! Daca tu crezi in existenta extraterestrilor, sa ai grija ca nu sunt pasnici!
L**a? Ce vorbesti prostii? Nu fac asa ceva, cand stiu ca ma urmareste si ma supravegheaza la fiecare pas, cand vreau sa fac ceva bun!
Deci tu nu faci s*x cu nevasta, ca te vede Dumnezeu? )
Si Dumnezeu de ce e pasnic?
Razi,razi,fac dragoste cu nevasta mea, daca as avea, dar nu pentru placere, ci sa concep copii!
Cre(s)tin level 9999999999
„Cea mai frumoasa religie din lume este credinta crestina ortodoxa!"
Într-adevăr, mie-mi place cel mai mult când se târăsc babele în genunchi și se îmbrâncesc să pupe moaște și microfoanele reporterilor!
Taci mai, ca e frumoasa. Babele ca babele, dar tu te gindesti ca se tirasc si de-alde Madalina Ghenea?
Eeee... mă faci să devin religios!
Și, apropo, se zice „touch me", nu „taci mai"!
Buna. religia este o optiune personala, nu trebuie sa te duci sa dai declaratii sau sa faci cereri. pur si simplu mergi acolo unde te simti mai bine si unde ceea ce crezi tu rezoneaza mai bine cu acea religie. daca ai peste 14 ani poti alege ce doresti, daca nu ai 14 ani, in continuare poti alege ce doresti dar au si parintii un cuvant de spus.
parerea mea personala este ca religia se baga intre credinta omului si dumnezeu pentru a trage foloase de la oamenii credinciosi, fie bani fie servicii fie alte bunuri. de aceea sunt tot mai multi atei, eu unul consider ca doar dumnezeu ne este creator, el a lasat ordine pe pamant, iar tot ce se intampla se intampla cu un scop, iar biblia si poveatile din religie raman doar povesti manipulatoare ca si politica. toti iti spin ca adrvarul si dumnezeu e la ei in bisirica dar nimeni nu iti spune ca dumnezeu are o legatura unica cu fiecare, ca este doar intr-un singur loc pentru fiecare, adica in sufletul nostru...
De la 16 ani poti sa iti schimbi religia din punct de vedere legal. Desi personal nu as sta sa imi bat capul cu asa ceva, fiindca sunt multi oameni ce pe hartie figureaza ca apartin unei religii, cand ei de fapt practica alta, si nu este nici un fel de restrictie din punctul asta de vedere.
Duhovnicul întreabă:
KiaraHoney întreabă: