anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum imi pot schimba religia?
Ce varsta trebuie sa am?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Iti poti schimba religia de la 16 ani, mergand la noua denominatiune religioasa si in conformitate cu preceptele acesteia.
Conform L.489/2006, privind libertatea religioasa si regimul juridic al cultelor, citez:
"ART.3.(1) Pãrinţii sau tutorii au dreptul exclusiv de a opta pentru educaţia religioasã a copiilor minori, conform propriilor convingeri.
(2) Religia copilului care a împlinit vârsta de 14 ani nu poate fi schimbatã fãrã consimţãmântul acestuia; copilul care a împlinit vârsta de 16 ani are dreptul sã îşi aleagã singur religia."

68 răspunsuri:
| Mayhem666 a răspuns:

Cred ca poti avea orice varsta, dar mai sigur, sa ai peste 14 sau peste 18 ani. Dar totusi cred ca poti sa tii-o schimbi la orice varsta. Pana la urma, tu nu ai decis sa te nasti cu religia aia, ci parintii tai ti-au decis orientarea religioasa de cand te-ai nascut.

| xByte a răspuns:

De la 16 ani poti sa iti schimbi religia din punct de vedere legal. Desi personal nu as sta sa imi bat capul cu asa ceva, fiindca sunt multi oameni ce pe hartie figureaza ca apartin unei religii, cand ei de fapt practica alta, si nu este nici un fel de restrictie din punctul asta de vedere.

| florinflorescu a răspuns:

Buna. religia este o optiune personala, nu trebuie sa te duci sa dai declaratii sau sa faci cereri. pur si simplu mergi acolo unde te simti mai bine si unde ceea ce crezi tu rezoneaza mai bine cu acea religie. daca ai peste 14 ani poti alege ce doresti, daca nu ai 14 ani, in continuare poti alege ce doresti dar au si parintii un cuvant de spus.
parerea mea personala este ca religia se baga intre credinta omului si dumnezeu pentru a trage foloase de la oamenii credinciosi, fie bani fie servicii fie alte bunuri. de aceea sunt tot mai multi atei, eu unul consider ca doar dumnezeu ne este creator, el a lasat ordine pe pamant, iar tot ce se intampla se intampla cu un scop, iar biblia si poveatile din religie raman doar povesti manipulatoare ca si politica. toti iti spin ca adrvarul si dumnezeu e la ei in bisirica dar nimeni nu iti spune ca dumnezeu are o legatura unica cu fiecare, ca este doar intr-un singur loc pentru fiecare, adica in sufletul nostru...

| untu a răspuns:

Odata ce esti botezat in credinta ortodoxa si nu se mai schimba niciodata pentru nimic din lume! Religia nu se schimba niciodata indiferent de varsta! Domnul Iisus Hristos a fost botezat o singura data, un singur botez! Cea mai frumoasa religie din lume este credinta crestina ortodoxa!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru untu):

Ma amuzi, esti cea mai amuzanta persoana de pe aici laughing

| xByte a răspuns (pentru anonim_4396):

Partea si mai amuzanta consta in faptul ca nu e troll rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

„Cea mai frumoasa religie din lume este credinta crestina ortodoxa!"
Într-adevăr, mie-mi place cel mai mult când se târăsc babele în genunchi și se îmbrâncesc să pupe moaște și microfoanele reporterilor!

| cristi202 a răspuns:

Crezi ca se schimba ca ciorapii? happy
Orice religie pretinde ca are adevarul. Cind vorbesti de adevar, vorbesti de principii. Ei bine, astea nu se schimba asa usor, dureaza ani pana ce ti le formezi, si ani cand realizezi ca ai luat-o pe o cale gresita si vrei sa o schimbi. Doar daca vorbesti de o manifestare exterioara a religiei, cum ar fi modul de inchinare, sau doar in acte, ca sa schimbi o statistica, atunci poate fi ceva mai simplu.
Deci, dupa cum bagi de seama, trebuie sa ai ceva anisori ca sa iti poti schimba religia in adevaratul sens al cuvintului.

| untu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e deloc amuzant! Vad ca nu-ti e frica de Dumnezeu! Sunt foarte trist pentru voi! Regret!

anonim_4396

De ce sa-mi fie frica de ceva inexistent?

| untu a răspuns (pentru xByte):

Nici tu sa nu razi de cele religioase si sfinte! Nu te-au invatat parintiisi bunicii tai sa te creasca si sa te educe ca sa devii un om foarte bun, normal si asezat la locul lui!

anonim_4396

Esti dus cu pluta.

Treaba ta si ai sa vezi ca o sa ai mult de pierdut! Cand o sa vina pe lume un conducator care pretinde a fi imparatul lumii, acela este ANTIHRISTUL! Cand o sa vina sfarsitul lumii vor fi multe vaiete si plansete!

anonim_4396

Mai e pana la sfarsitul lumii, o sa fiu mort de mult cand o sa vina.

| xByte a răspuns (pentru untu):

"... ca sa devii un om foarte bun, normal si asezat la locul lui"
-Defineste-mi normalitatea si bunatatea

| Deduta6780 a răspuns:

Cam 15 ani!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Taci mai, ca e frumoasa. Babele ca babele, dar tu te gindesti ca se tirasc si de-alde Madalina Ghenea? big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru GabiDumitrescu):

Eeee... mă faci să devin religios!
Și, apropo, se zice „touch me", nu „taci mai"!

| Danielllllll a răspuns:

16 cred

| anonimg a răspuns:

Vezi numai sa nu te arunci din lac in put, pentru ca lucrurile acestea te vor afecta pana acolo incat o sa urasti si pe crestini, si pe atei, si pe tine insuti.
Trebuie deci sa fii sigur ca noua orientare nu iti lasa nici un semn de intrebare. De asemeni noua orientare(buna sau rea) iti va testa psihicul la maxim. Trebuie deci sa fii pregatit si inaintea oamenilor pentru noua schimbare.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonimg):

Deja ma consider ateu, vreau doar sa scrie asta si in acte.

| anonimg a răspuns (pentru anonim_4396):

Am inteles.
Apropo, ca de la prieten la prieten vreau sa te intreb: ai citit vreodata Biblia? Adica sa o citesti tu fara sa cunosti din auzite, macar ca si cultura generala.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonimg):

Am citit-o, da.
Dar nu prea mult.
Imi fac timp in vara.

Daca eu sunt dus cu pluta (nebun), dar tu ce esti?

Ateu,esti un zero barat! Ai pierdut viata vesnica pentru intotdeauna!

Te inseli, sfarsitul lumii este foarte aproape decat asteptam! Trebuie sa fim atenti si sa pregatim sufleteste!

Cruce,daca esti un ateu zero barat, de ce mai pui intrebarea asta?

| Neverrrrrr a răspuns (pentru untu):

Asa spun toti credinciosii despre religia lor, ca este cea mai frumoasa, exista peste 22 de religii mari si foarte multe subramuri ale acestora(eu sunt ateu oricum).

anonim_4396

Viata vesnica?
Ma amuzi.

Întrebări similare