| AlexDorinel a întrebat:

Cum pot romanii sa se descurce cu salariul mediu de 3000 lei sau 3500 cât o mai fi?

Mai ales dacă sunt 2 copii în familie e foarte foarte foarte greu după părerea mea.

Eu sunt singur la părinți și am parinti cât de cât mai avuți și au mai fost momente când am vrut ceva și nu s-a putut dar apoi acești copii.

28 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

Pai daca nu dau chirie se descurca f bine cu minim 5000 lei daca lucreaza amandoi.

| Pamanteanul a răspuns:

Cu 3500 de ron nu ma descurc nici singur ca plătesc chirie, cheltuieli, mâncare puțina, țigări, și nimic altceva, aia cu copiii probabil au luat de la banca sau au și din alta parte ca nu se poate altfel.

| chuckmanson a răspuns:

Se trăiește în țări mult mai sărace ca ale noastre și te miri cum de supraviețuim noi cu 3500 de lei? Crede-mă, ți-o plăcea ție comunismul, dar nu ai fi supraviețuit o oră în perioada aia cu genul ăsta de atitudine rolling on the floor rolling on the floor rolling on the floor

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Pamanteanul a răspuns (pentru AlexDorinel):

Pai net da

| CodrutElian1990 a răspuns:

Renunta la multe, iar copiii jinduiesc.
Dar ce zici de ci care traiesc cu o pensie de 600 lei?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Putina disciplina financiara si se poate.

| raMLesS a răspuns:

Auzi la el laughing Da tu unde lucrezi doctore de spui ca 3500 lei brut e putin pentru o persoana? laughing
Da ăştia care au minimul pe economie si sunt singuri, ei cum se descurcă? laughing
Pentru Romania, daca esti singur trãiesti binisor cu 3500 lei brut, chiar n-ai pe ce sa cheltui mai mult.
O parte din populație nici pe astia nu-i castiga.

| Mosotti a răspuns:

De exemplu eu cu mama intr-un ap cu trei camere proprietate personala fara copii si nimic, cheltuim cam 5000 lei lunar.
Si mai avem si un 2000 lei deoparte lunar pentru altele, telefon, calculator, frigider sau ce o mai fi.

5000 cu tot cu impozit, lumina, intretinere, asig casa, mancare.

Deci cumva cam 3500 lei de persoana venit net cu tot cu cei 2000 aia de altele.
Dar nu lipseste nimic, ce am nevoie iau.

Si tine cont, nu ma duc in cluburi, in oras, nu iau haine noi, nu ma duc in calatorii, pentru ca nu imi place in mod natural asta.

Asa ca pana la urma nu sunt departe de 3500 aia net per persoana, insa sa lucre amandoi cu 3500 daca e o familie.

Daca sunt copii trebuie mai mult, asta f clar, mai ales daca cumpara haine, calatoresc, etc.

Iar aia care au mereu lipsuri, ce sa zic, tin la durata vietii nu la calitate.
Eu daca n-as avea, m-as duce dracu, nici asa sa am o viata de cacao, ca nu ii mai vad sensul.

| Mosotti a răspuns (pentru chuckmanson):

Si daca se traieste in alte parti mai rau, cu ce ne incalzeste pe noi? Cont sa traim noi bine, nu sa lalaim o viata de cacao si sa murim ca prostii apoi.

Ai vazut tu ca au iesit in strada in masa sa ceara conducerii venituri bune? Si sa ceara sa se rezolve, nu cum au facut pana acum.
Deci le place saracia fara sa-si dea seama, ca altfel faceau ceva.

| chuckmanson a răspuns (pentru Mosotti):

Tipul ăsta a întrebat cum se descurcă românii, de parcă am trăi în cea mai săracă țară din lume sau ceva de genul. Sunt de acord cu ce spui, dar răspunsul ăsta era o ironie la adresa celui care a pus întrebarea asta

| Freya1 a răspuns:

Majoritatea oamenilor ce au deja si cate doi copii nu mai prea stau in chirie.Sunt rare cazurile.
Plus ca au alocații, probabil muncesc amândoi si nu traiesc doar cu 3000 de lei.Dar si asa, o dată ce ai casa ta te descurci, iar daca nu te descurci mai faci un ciubuc.

| InYourPants a răspuns (pentru Pamanteanul):

Bine ca te descurci cu 0...

| Mosotti a răspuns (pentru chuckmanson):

Pai a intrebat foarte bine, ca banii nu sunt deloc cat ar trebui la o familie si cu doi copii sa zicem.
Nu are deloc legatura ca nu suntem cea mai saraca tara din lume.

De multe ori ma intreb si eu ce se intreaba el.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru raMLesS):

Hai sa nu exageram, 3500 brut e de-a dreptul varzet daca nu ai spatiul locativ propriu si trebuie' sa decartezi chirie.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Mosotti):

Poti sa defalchezi te rog cheltuielile astea, ca sunt curios. Sinteti fumatori?

| Mosotti a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

605 lei lunar pentru:
Asigurare case adica doua apartamente, impozit case, asig sanatate eu, impozit chirie, impozit pensie mama, cablu TV, internet pe cablu.
Cam 485 lei lumina + intretinerea + telefoanele.

In rest mancare, cele necesare la bucatarie, baie si altele.

Nu suntem fumatori.

Dar la mancare gandeste-te ca eu mananc cateodata si 2 cozonaci odata de 450 g.
Legumele, fructele is scumpe, etc.

Ai 200 de kile? 2 cozonaci odata? Geezus...

Am 67,8 Kg la 1, 70 m, dar de multe ori mananc si asa adica 3900 Kcal odata.

Insa media o am de cam 2300 cat ard pe zi, dar si in zile alea, daca mananci legume, etc, e mai scump.

In decembrie 2010 am mancat cinci cozonaci odata de 450 g! 9000 si ceva de kcal, dar atunci eram nebun rau, aveam o pofta de a manca de moarte.

Lol, sigur nu ai cancer, ceva? Eu am mincat cateva felii de cozonac acum de paste si o cantitate mica de pasca/altele si am pus pe mine vreo 3 kile...

Ai mancat tu mai mult, nu pui 3 kile aiurea, adica daca ai avut 21000 Kcal in plus, ai pus 3 kile in acea perioada.
Un cozonac de 500 g are 2000 Kcalorii.
Trebuia sa mananci 5 kile de cozonac in perioada aia, ca sa iei 3 kile, adica trei 5 cozonaci mari de 1 kil.

O pasaca medie are cam 1800 Kcalorii.
Deci trei felii de cozonac si putina pasca, e nimic.

Nu am cancer, daca sar de 2300 pe zi, ma ingras ca la carte, adica cate Kcal am in plus, atata se depune.

Nu e neaparat de calorii cit e si de provenienta lor. Glucide + grasimi + carbohidrati = reteta pentru dooooom
Ca idee, maninc putina piine - in multe zile deloc - si consum mai multe lactate low-fat, high-protein ca inainte. Plus alune/nuci/altele de genul. A, da, si fructe, desigur. In special banane, ca sunt cu sechele din perioada comunista. Si nascut in anul maimutei, haha. big grin

Nu conteaza, e de la Kcal, nu conteaza ce mananci daca nu sari de Kcal care le arzi, poti sa mananci tu carbo (glucide) + gasimi, nu are nici o importanta.

Pe corp nu il int de unde vin kcal alea, conteaza ca ii vin, face totalu si in functie de ala pui, te mentii sau slabesti.

Ca sa pui 1 Kg de grasime e nevoie de 7000 Kcal in plus fata de cat arzi, nu exista sa nu depinde neaparat de kcal, doar de asta depinde, pe probate.

Da, dar ca sa dai jos acelasi kil de grasime nu e suficient doar un deficit caloric de 7000 si gata...

Ba da, ca sa pierzi 1 kil de grasime, ai nev sa ai 7000 kcal in minus! Probeaza sa vezi, daca ai 700 Kcal in minus, dai 100 g jos.
E fizica pura asta.
Eu am probat de 101 ori asta.

De ex daca o saptamana mananci sa zicem 1200-1300 Kcal pe zi, adica sa ai deficit de 1000/zi, slabesti 1 kil.

Si e si normal sa fie asa.
Daca corpu mai are nevoie de 700 pe zi, le trage din grasime.

Chiar daca ai activitate fizica, nu se duce grasimea asa de usor. https://craftvisione.wordpress.com/......permanent/

Normal ca nu se duce usor, se duce in functie de cate kcal ai in minus.
Daca cu activitate fizica sau nu, ai deficit de 1000 K/zi, slabesti cam 4-4, 5 kg lunar.
Nu conteaza cum obtii acel deficit, ca, cu ce diete, cu ce mananci, cu sau fara activitate fizica.

Daca ai deficit 2000 Kcal fata de cat arzi, dai jos cam 8-9 Kg lunar.
Daca ai 500, dai doar 2-2, 3 kile lunar.

E matematica simpla.
Ce iti zic, nu am citit, am probat de n ori. Dar de fapt asta se stie peste tot.

Daca arzi 3500 kcal pe zi in afara de cat arzi, slabesti 1 kil la doua zile fara probleme.

La acelasi deficit sau surplus, slabesti sau te ingrasi cu aceiasi viteza!