| ggabitu a întrebat:

Cum pot sa-mi recuperez o suma mare de banii (euro) de la cumnatul meu? Nu am niciun act cu el, am mers pe increder si rude. NU are nimic pe numele lui decat societate acare a construit-o cu banii mei. Acum sunt in divort.

11 răspunsuri:
| IMC90 a răspuns:

Daca nu ai nici un act nu poti face dovada imprumutului, deci nimeni nu o sa te ia in seama.

| d51680 a răspuns:

Iti spun eu o vorba pe care se pare ca nu o cunosti;"Nu imprumuta bani la prieteni, pentru ca ramai si fara bani, si fara prieteni".In cazul asta la rude. Daca relatia ta cu el este buna si este om de cuvant o sa iti recuperezi banii.Eu iti urez numai bine!

| MMihai a răspuns:

Nu ai făcut acte, dar ai cel puțin martori, că i-ai dat banii ăia?
Dacă nu ai cum proba că i-ai dat suma respectivă, nu știu dacă are rost să îi faci plângere la poliție și la parchet, pentru infracțiunea de înșelăciune.
În vechiul cod penal, parcă era art 215, dar nu știu noul cod penal.

| anutza a răspuns:

E rau ca ai avut incredere, acu el nu va mai recunoaste, singura dovada care o poti avea va fi daca il inregistrezi odata si va recunoaste ca are sa-ti dea bani

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu reusesti in mod amiabil singura posibilitate este pe cale judecatoreasca. Va trebui sa ai probe ca l-ai imprumutat, macar martori, avand in vedere ca nu ai incheiat un act, in considerarea rudeniei. Vezi sa nu treaca mai mult de 3 ani de la data cand trebuia sa restituie imprumutul. Poti incepe prin a-i trimite o scrisoare, cu confirmare de primire, prin care ii ceri restituirea imprumutului, sa pastrezi o copie a scrisorii. Eventual poti sa-i trimiti o somatie prin intermediul unui executor judecatoresc. Daca are societatea inseamna ca ai avea ce executa, in caz ca s-ar ajunge la executare silita. Numai bine!

| harciog a răspuns (pentru Ioandelasal):

Ce nu vede dom'legist este ca situatia matale a fost pusa la punct cu mult inainte de a-si da cineva seama si, cineva care si-a luat toate masurile de siguranta ca nu exista dovezi, e putin probabil sa le dea atunci cind a cistigat pe deplin. Daca trimiti scrisoarea stii care va fi raspunsul?;-Ai innebunit mai? Cind dreaku ai avut tu banii aia?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru harciog):

Vad si stiu mai multe decat crezi tu. Nu am spus ca o sa si castige, mai ales daca nu are probe si respectivul nu recunoaste datoria. Am explicat doar ce poate face.

| harciog a răspuns (pentru Ioandelasal):

Respectele mele dom'legist dar cred ca esti convins ca unii oameni nu pot face fata in lumea de afara demonstratiilor de "la bara", asa ca vor trebui unele explicatii mai pe larg.Nu m-am indoit niciodata de viziunile dv cu adevarat.O zi buna.

| Ecea a răspuns:

Daca este vorba de o suma mare de bani, poti lua legatura cu recuperatori.

| fulgerul a răspuns:

Invita-l la un sprit, ia doi gealati cu tine, o ranga si arde-l tata pana o sa-ti dea si tata lu masa.Vezi sa nu fie martori si fa-ti alibiul inainte, dar dai sa zaca! Daca i-ai dat banii cu aprox 1 an inainte de divort, este clar ca si nevastata e commplice.Arde-o si pe ea daca o prinzi.Ba,ai fost fraier! Stai linistit, eu am fost fraier de vreo 3-4 ori pana acum! Mare smecherie, dai si pleci!

| barabula a răspuns:

Aoleu,si eu am vindut o masina la un om de incredere in urma cu 6ani si nu am vazut nici un cent.masina sa pierdut in ceata iar eu am ramas pagubas.asa e omul nostru de incredere.