"Bani"?
800 de lei pentru 4-5 ore pe zi (fara zile libere), fara drept de somaj, fara asigurare medicala, ti se par "bani"?
Mai ales ca nu sunt venituri sigure, poate scapi o basina pe live, ti se suspenda contul si ramai fara... "job".
Un paznic cu minimul pe economie e mai destept decat tiktokerii care cersesc tap-tap-uri, trandafiri si ce prostii mai sunt acolo.
Așa e dar multi au anxietate, boli psihice și nu pot munci, și dacă muncesc sunt discriminați la locul de munca
Multi au anxietate tocmai din cauza ca nu au job.
Job-ul este un pachet de beneficii enorm, care iti aduce in viata disciplina, bani si multa socializare.
Am jonglat mult intre somer, angajat si freelancer, iar cel mai bine am iesit cand am fost angajat. Cunosteam multi oameni, aveam venituri sigure, si imi organizam timpul mult mai bine.
Anxietatea nu este o soarta, mereu are explicatii. Ori este biologica si trebuie tratata, ori faci ceva gresit.
Este o soartă! Eu nu pot sa ies din casa fara xanax! Și cu xanax uneori am probleme serioase. Am AGORAFOBIE și nu vrei sa știi ce înseamnă cu adevărat suferința totala, sa paralezi de frica și emoții când ieși din casă sa tremuri ca ultimul ciudat din toate direcțiile și unii sa râdă sau sa se uite la tine ciudat când tu ești în spaima! Nu cred că te-ai mai duce tu așa la lucru! Voi habar nu aveți ce înseamnă suferință! Sunt multi cu anxietate care sunt funcționali, care nu au anxietate gravă și sunt puturoși de aia poți să zici ce vrei dar sunt cărora le e imposibil sa iese singuri din casă! Ăștia cum mai se pot angaja? Vad că sunt câțiva și pe aici cu așa ceva și sunt și fete dar nu au curaj să spună ce probleme au.
Când nu ai bani să te ocupi de sănătatea ta și nu te susține nimeni și nu ai părinți și ce am zis eu crede-mă că nu mai de lucru îți arde! Chestia că gunoaiele ce sunt pe tiktok și fac miliarde ( unii din ei, Robert Ionescu, Feraru și alții ) aia sunt sănătoși, nu au probleme la mansarda.
Gata, deja este milionar cu raspunsul tău.
Oricum asta va face, nu putem să îl obligam sa facă ceva ce nu simte.
Stai linistit, fac baietii mei cate 5000-10000 pe noapte. Nu iti da nimeni banii astia )) intr-o luna de zile deja ai facut banii pentru 10 ani de munca si iti iei si pensie privata )))
Beneficii pentru patronat/firma. Tu esti platit mult prea putin. Ei incaseaza miliarde. zeci de miliarde. tu abia daca iei cateva mii de lei pe luna. Nu se mai merita. Noua generatie a inteles ca nu se mai merita.
Bravo lor! Aia e viata! Unii cu munca si altii cu. creierul.
Din cauza asta suntem scarbiti de societatea asta si trebuie schimbata clar din temelie!
Nu o să fie schimbată că e comunistă
Incaseaza miliarde, cu care platesc taxele, consumul si salariile de miliarde. Invata economie.
De preferat, pe pielea ta: participa la economie (angajeaza-te drecu).
Nu stii daca ai auzit zicala: Unii cu idei sunt genii si altii idioti!
Nu sunt inca sigur in care categorie te incadrezi sau esti pe la mijloc.
Ti-as fi raspuns, dar pleci de la o premisa mult prea gresita.
Facultatea iti asigura un start mai bun, si nu iti plafoneaza viitorul, dimpotriva.
Ca majoritatea se plafoneaza dupa facultate, este oarecum alegerea sau potentialul lor.
Si totusi, nu cred ca daca ti-ar oferi o multinationala un job de 8 ore cu posibilitate de remote, cu salariu intre 8000 si 20.000 de lei, in Romania, te-ai mai plange ca Stefan Mandachi are cifra mare de afaceri. Efectiv nu ti-ar pasa.
De la 8000 de lei in sus, in momentul actual, ai mai multi bani decat poti cheltui, daca esti un om sanatos la cap. Nu are sens sa vrei mai mult, aia e obsesie deja. Probabil nu intelegi (inca), ca salariul vine de 12x pe an, deci nu trebuie sa traiesti tot restul vietii dintr-un salariu. Se aduna in cont, ajungi efectiv sa nu-ti mai pese de ei. Asa, "sclav" la o multinationala.
Iar job-urile sunt mult mai usoare cand te apuci de ele. Ajung sa fie parte din viata sociala.
Si cine iti da tie banii astia? Viata sociala zero. ca sa primesti tu 8000 in mana trebuie sa primesti brut 16000 si ceva si sa produci cel putin 50000 de lei pe luna daca nu mai mult. Nu se pupa deloc ceea ce spui tu. Marea majoritate abia daca iau 3000-4000 de lei si muncesc de sar capacele.
Angajatorii iti dau banii aia, daca ai minim 2 ani de experienta pe o calificare, si ii atragi clientii. Pe 3000-4000 de lei lucrezi la inceput de iti sar capacele, cand esti necalificat si neexperimentat. Si tot o duci foarte bine cu 3000 de lei, considerand ca la 20 de ani inca stai cu parintii, deci cheltuielile sunt minime.
Un frizer cu 4 ani experienta nu va lucra sub 4000 de lei pe luna, nici macar intr-un oras mic. Iar intr-un salon decent, intr-un oras mare, produce aia 50.000 despre care vorbesti.
Normal ca daca ramai in Botosani, acolo lucrezi "pe rupte" pentru 3000 de lei cu tot cu calificare, dar acolo iti iei apartament bomba cu 40k de euro, iar calitatea muncii pe care o faci este zero, poti sa fii beat nonstop si necalificat.
Vad ca tot insisti cu ideea asta ca "scoala si facultatea nu te invata cum sa faci bani". De aia nu ai tu bani, pentru ca nu te-au invatat la scoala cum sa faci bani?
Iti garantez ca daca ai fi avut la scoala cursuri de facut bani predate de Warren Buffett si Jeff Bezos TU tot nu ai fost dispus sa depui efortul necesar pentru a intelege si aplica ce s-a predat la cursurile alea. Ai fi tratat si cursurile alea la fel cum ai tratat si restul materiilor si nu ai fi invatat absolut nimic.
Pentru ca de fapt tu nu vrei sa inveti sa faci bani, pentru ca e greu. Tu vrei doar sa ai bani, eventual care-ti apar magic in cont.
Sunt multi prosti cu facultate și liceu și sunt cu 5-8 clase care se descurca mult mai bine datorita faptului că au școala vieții.
Adică furăciuni si alte alea.
Nu! Lucrează în fabrici, au saloane de frizerie, dețin afaceri! Mă refeream că se pot adapta și integra în societate mai ușor decât unul care are multa școală cunosc multe cazuri! Eu de exemplu am fost bun la învățătură dar în realitate sunt praf, nu am nici o realizare! Nu m-a ajutat că am fost eu la engleza olimpic și am obținut premii! Nu ma pot integra în societate, am probleme de integrare! Nici în familie nu ma mai pot integra de când mi s-o agravat depresia și anxietatea. Deci, școală nu m-a ajutat la nimic! Sunt si cu studii care se ocupa cu furaciuni și se droghează toata ziua! Dar tu nu știi ești depășit.
Pai si nu este bine? Ce conteaza cum faci banii conteaza sa ii faci. Fara bani nu existi. Asta e viata!
Cei care se descurca au „relatii la negru". Fără scoală.
Ai nevoie doar de tupeu.
Tipa de la avatar, parca am bătut-o la șah, ori pe ea ori pe cineva care făcea cosplay am uitat.
Frățioru mai lasă tik-tok ul și toate ***-urile despre cum să faci bani și cum nu te ajută școala în viață. Sper sa ajungi în punctul în care să înțelegi exact cum merge viața nu din clipuri pe net.
E cat se poate de adevărat. In general facultatea e o mare pierdere de vreme. Teoretic cică te învață cum să lucrezi pentru un patron care sa te plătească bine, dar practic nici măcar asta nu te învață. Citisem undeva ceva drăguț: studenții de nota 10 vor ajunge să lucreze pentru studenții de nota 5. Niciodată nu o sa te învețe o facultate cum sa faci afaceri și cum sa faci bani, daca vrei mai mult de la viață mai bine nu mai pierzi timpul prin nicio facultate pentru că te tâmpește!
Este o intrebare mai controversata, dar adevarata (partial). Scoala te invata sa fii docil, sa nu pui intrebari si sa asculti ordinele. Dar in acelasi timp iti da posibilitatea sa-ti descoperi pasiunea si inclinatiile, iti dezvolta anumite abilitati pe care, din pacate, nu le folosesti decat atunci cand ajuti copii la teme. Scoala de cartier nu iti asigura vizibilitate in sistem decat daca esti patron, dar daca ai scoala poti sa-ti deschizi un PFA, nu un SRL, si iesi mai ieftin per total cu tot. Sunt multe chichite si smecherii la mijloc, dar mai bine ai putin de peste tot decat totul dintr-o singura parte, iar tu o iei pe un alt drum.