Amenda trebuie platită mai ales daca din vina ta ai primit o, degeaba faci contestatie, dar pentru ce ai luat amenda? Si din ce cauza sa i ti vina la vamă?
Vreo 65 la ora, unde era limita de 50, cu 60 ai voie deci practic cu vreo 5 km am depășit, la camere de viteza. Am înțeles ca nu ma lasă să trec, în caz de vine, nu știu sigur dacă funcționează camerele, dar mi se pare imposibil sa nu ma lase sa trec în caz ca n am bani ce fac rămân în tara?
Cum ai depasit cu 15 km peste limita nromala ai de platit amenda, ca vrei ori ba.
Daca nu platesti iti vine acasa instiintare si cine stie, poti fii chemata la judecatoria din moldova, daca refuzi sa o platesti.
Eu nu am inteles ce vrei tu sa contesti... odata ce esti constienta ca ai avut 65km la ora in zona de 50, deci ai facut o ilegalitate, avand clar 15km peste viteza legala si Politia are poza cu masina ta si viteza inscrisa.
Pentru ca nu au baza de date în ro, dar nu știam sigur, nu au venit la vama, ce e în afara UE, îți vin la vama, precum Turcia, acolo asa am primit, dacă nu primești la vama ești liber, asa sunt tarile din afara UE. Ideea de a contesta era ca să îmi vina acasă, unde nu ar fi venit, cum am înțeles și de la toți care au luat amenda pe loc, au dat adresa din ro și nu a venit, mașinile înmatriculate la noi, nu sunt în bazele lor de date. Și probabil as fi câștigat contestația, pentru ca era cu 5 km peste limita amenzii și nu am știut, nu era semn de viteza acolo, dacă știam nu depășeam. Și de ar veni acasă, după 3 ani dispar, cert e ca în afara UE cum am zis, vin la vama când ieși, am scăpat?
Nu-ti fa probleme ca-ti vine acasa amenda, fiindca o trimite directiei generale a Politiei. O amenda nu dispare dar cand incerci sa treci din nou in tara respectiva esti oprit la vama si platesti amenda dublu.
Nu am inteles pana la urma, ai depasit viteza cu 15km sau 5.
In topicul initial pe care l-ai modificat spuneai ca ai avut 65km la ora si acolo era zona de 50km/ora.
Ma rog, pana la urma va veni poza cu kilometrajul corect si cu amenda si punctele luate in concordanta cu legea locala.
Nu mai fi pesimista asa, ca nu vine nimic, în tarile din afara UE nu e posibil sa ți trimită acasă, doar la vama la ei, ca sunt 2 vămi mereu când ieși din UE. Am depășit limita cu 15 km la ora, dar cu 10 ai voie, și de aia am zis cu 5. Nu a luat nimeni pena acum, nu cred ca voi fi eu prima? Nici cunoscuții mei care au trecut și cu 100
Tu esti din aia care iti faci singura regulile de circulatie
Ai depasit cu 15km peste viteza legala, dar tu crezi ca ai voie sa te ierte de vreo 10km
Good luck!
Cu 10 e legal, peste 10 e amenda. Nu mai vorbiți în necunostinta de cauza. Amenzile din Moldova nu vin! Niciun roman nu a primit
Poate doar in imaginatia ta!
Ca legea este lege si primesti amenda si daca ai 2-3 km peste viteza avertizata pe sosa.
dar nu am indoiesc ca vei invatat tu repede, cand vei avea amenda in mana.
Am întrebat politia în vama. Au spus ca nu au baza noastră de date.