| Hacuna12 a întrebat:

Dacă am luat un telefon în rate si l-am pierdut și vreau sa anulez rata sa nu mai plătesc nimic ca l-am pierdut, ce pot face? Si ce pot păți?

10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

E problema ta ca l-ai pierdut. Din moment ce l-ai cumparat trebuie sa il achiti integral.

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cum adica sa anulezi rata? e strict vina ta si problema ta ca ai pierdut telefonul, rata trebuie platita

| sierra1 a răspuns:

Nu pățești nimic doar că-l plătești ca pe unul nou. Rata n-o anulezi, o achiți

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să nu mai plătești nimic că l-ai pierdut, nu poți. Dacă nu plătești rata, ajungi să fii dat în judecată și tot va trebui să o plătești. Mai poți să plătești costul integral, toate ratele care au rămas.

| mihai69 a răspuns:

Nu poți face nimic.
Trebuie să plătești integral, altfel vei fi executat silit. Și sigur vei ajunge să plătești mai mult.

| johnnny123 a răspuns:

Haide să apelăm puțin la logică... Știu că e greu, dar fă un efort.

Să presupunem că ai fi cumpărat acel telefon cu banii jos, nu în rate. Dacă-l pierdeai, crezi că-ți dădeau banii înapoi?

Situația este exact aceeași, pentru că ratele nu sunt altceva decât o plată eșalonată (care evident trebuie achitată integral, indiferent că mai deții sau nu produsul).

| Lioana a răspuns:

E obligatia ta sa plătești telefonul chiar daca l-ai pierdut. Daca nu il platesti te vor da in judecata si te vor executa silit pe baza sentintei date.

Răspuns utilizator avertizat
| cfrtobias a răspuns:

Sa anulezi rata probabil trebuie sa platesti tot