anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca am trecut in clasa a 9-a la un liceu, ma pot trasfera in septembrie la un alt liceu pe acelasi profil? Sau doar in clasa a 10-a?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu te poti transfera in mod legal.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Poti depune cerere de transfer, de regula intr-o vacanta. Te vei transfera doar ai media de admitere necesara pentru liceul de transfer, obtii aprobarea de la ISJ daca se depaseste numarul maxim de elevi din clasa si CA al liceului de transfer iti aproba cererea.
Exista si exceptii cand te poti transfera in timpul cursurilor, conform art.144, alin.(4) din Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ME nr. 4183/2022, citez:  
"(4) Transferul elevilor în timpul anului şcolar se poate efectua, în mod excepţional, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, în următoarele situaţii:
  a) la schimbarea domiciliului părinţilor într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului Bucureşti;
  b) în cazul unei recomandări medicale, eliberată pe baza unei expertize medicale efectuate de direcţia de sănătate publică;
  c) de la clasele de învăţământ liceal la clasele de învăţământ profesional;
  d) la/de la învăţământul de artă, sportiv şi militar;
  e) de la clasele cu program de predare intensivă a unei limbi străine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase;
  f) în alte situaţii excepţionale, pe baza documentelor justificative, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar."

| Andreic776 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Daca am media cu 30 sutimi mai mica decat ultimul din clasa respectiva si am aprobare de la liceul de unde vreau sa ma transfer, ma pot transfera cumva acum in septembrie?