Daca urmezi o facultate, dupa terminarea liceului, nu poti obtine indemnizatie de somaj.
In alta ordine de idei pensia alimentara nu are legatura cu indemnizatia de somaj, pensia alimentara se acorda pana la 18 ani ori pana la terminarea facultatii, daca urmezi studii superioare, dar nu mai mult de 26 de ani.
Nu exista vreo interdictie legala de a cumula pensia alimentara cu indemnizatia de somaj, daca indeplinesti conditiile pentru ambele.
Bună!
Dacă vei urma o facultate, atunci NU poţi cere/primi Ajutorul de şomaj ( nici măcar pe perioada verii )!
NU contează dacă primeşti ( sau nu ) pensie alimentară.
Vezi alte detalii în răspunsul pe care l-am dat la linkul :
http://www.tpu.ro/......u-somajul/
Toate cele bune.
Eu ma refer in perioada aceea inainte de admiterea la facultate ..adica vreo 2 luni...majoritatea colegilor si-au bagat dosarul si stiu de la cei din anii precedenti ca au si primit, repet pe lunile iunie, iulie si daca nu ma insel pana in octombrie la inceperea anului universitar. Auzisem de la o cunostinta care lucreaza la somaj ca nu poti lua somaj daca ai si pensie alimentara.
Am inteles de la inceput si repet: nu primesti somaj daca urmezi facultatea. Nici macar nu se acorda pe lunile iunie si iulie, acesta se acorda abia dupa trecerea a 60 de zile si inscrierea la somaj. Prima inscriere este doar pentru luarea in evidenta.
anonim_4396 întreabă: