| costinvlad a întrebat:

Daca cineva vrea sa dizolve parlamentul prin referendum tb sa faca o petitie si sa o trimeata unde? Sau daca vrea sa interzica comunismul, si sa faca referendum pentru asta? Dar Uniunea Europeana, un cetatean european daca face petitie pentru a nu mai colabora cu comunistii si statele comuniste, ar fi referendum international? Ms.

Răspuns Câştigător
| MihaiNicu23 a răspuns:

Ar fi bine daca ar face-o.

17 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu poate fi dizolvat Parlamentul prin referendum, Constituția nu prevede așa ceva.
A doua întrebare n-are sens, absolut niciun sens, toate țările europene au pluripartidismul și democrația în Constituție. Apropo, mai sunt doar 4 țări comuniste în lume (Cuba, Coreea de Nord, China, Vietnam), niciuna în Europa.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu discuti de chestii oficiale aici. Uita-te la noi.

| sierra1 a răspuns:

Un cetatean - fie el și european - daca face petitie pentru orice, nu ar declanșa în veci un referendum international

| costinvlad explică (pentru sierra1):

Dar national? Pentru dizolvarea parlamentului? Ms.

| sierra1 a răspuns (pentru costinvlad):

Un om? De văzut dacă președintele are asemenea atribuții

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru sierra1):

Președintele poate dizolva Parlamentul doar dacă nu mai există o majoritate, nu există referendum pentru așa ceva. (dacă sunt respinse consecutiv 2 guverne)

| sierra1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Măcar de-ar face-o!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru sierra1):

Păi nu auzi că nu poate? Vorbim pe limbi diferite?

| sierra1 a răspuns (pentru anonim_4396):

1 credeam că vorbești cu ecoul meu: Mihai23
2 Am scris: Măcar de-ar face-o! (stiind că nu poate) Nu citești ce scrie?

| costinvlad explică (pentru anonim_4396):

Dar daca presedintele nu mai promulga nicio lege a psd? si nu mai promulga nimic? Ce se intampla? Apropo. Daca o sa il suspende, la referendum eu as vota Cu NU(As vota sustinere fata de presedinte), iar daca nu va fi suspendat, ar fi sah mat. Ms.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru costinvlad):

Ar însemna că își bate joc de Constituție, de Parlament și de tot ceea ce înseamnă stat de drept, ca membru UE, nu prea poți face asta.
După ce a făcut azi, deja văd un titlu în presa internațională: ''Președintele României îi cere demisia primului ministru pentru că face înțelegeri secrete cu evrei'.

anonim_4396

Și avem un precedent, greva regală, care n-a dus la niciun rezultat. big grin

Pai de ce face intelegeri cu aia? Vor sa ne dea sclavi in lanturi lor? Au vandut aia de dupa 90(PSD-isti, PDL-isti, etc tot) iar acum si pe noi? De ce sa am incredere in evrei cand se fac intelegeri secrete cu ei? Pai ei vor sa fim sclavii lor(Sa ne aibe in lanturi). Eu as vota cu DA la referendum pentru intrebare "Ati dori ca Klaus Iohannis sa fie cancelar si guvernator si ministru-prezidential caruia sa i se subordoneze guvernul si parlamentul, camerele si institutiile"? Ms.

anonim_4396

Care e înțelegerea secretă? Că vor să mute ambasada?

Vroiau sa ne faca comunisti. Eu nu as muncii in *** pe 700 lei daca pot muncii la fel si sa iau 3000 de euro in UK si comunistii nu te lasa sa pleci afara cumva?

anonim_4396

laughing Zău? De unde ai informația?

Din astral happy sad laughing (: