| RAY a întrebat:

Daca democratia e cu adevarat exprimarea libera de ce esti condamnat cand te exprimi liber? de ce exista cenzura?
vedem trupe hip hop cenzurate,ziaristi,posturi tv,chiar si internetul e plin de reguli, eu nu vad democratie in jurul meu inca traim in comunism in acea mentalitate care nea ramas in minte

5 răspunsuri:
| Eu1711 a răspuns:

Pentru ca noi romanii am inteles democratia cu totul gresit! Nu vom pute fi niciodata ca ceilalti! Insa nu inseamna ca trebuie sa aprobam comunismul, in mod normal comuncisum e cel mai perfect regim, insa acesta ramane la un nivel UTOPIC

| RAY explică (pentru Eu1711):

Ai dreptate mare

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Exista o puternica limitare a drepturilor fundamentale, inclusiv a liberei exprimari - aceea ca drepturile tale se intind pana acolo unde nu afecteaza drepturile altora.
Imediat dupa 1989 unii dintre noi au inteles ca democratia inseamna ca poti face orice, ceea ce nu este adevarat, aceea este anarhie.
Nu traim in comunism, sunt doar unele reminiscente, dar nu privind libera exprimare. Dimpotriva, in acest domeniu s-a depasit democratia si am ajuns aproape de anarhie.
A te exprima liber nu inseamna sa balacaresti si sa injuri pe toti si toate, cum se pare ca-ti inchipui si tu. Cine te impiedica sa-ti exprimi ideile, sa contesti, etc, daca o faci in mod civilizat si cu argumente?

regis
| regis a răspuns:

Democratia este una, libera exprimare este altceva. Este drept ca libera exprimare este mai des intalnita in societatile democratice, insa teoretic cele doua nu pre au de a face.
Libertatea de expresie ramane oricum in mare parte doar la nivel de lozinca, chiar daca legea iti garanteaza acest drept, omenirea este inca foarte departe de a acest deziderat, in principal datorita diverselor constrangeri sau interese. Chiar si in tari considerate absolut libere, tagaduirea holocaustului este considerata infractiune, ca sa nu mai vorbesc de afisarea anumitor insemne care ar putea avea vreo legatura cu nazismul.

| ZeHelp a răspuns:

Democratie=demos(putere)+kratos(popor); drept urmare, pentru ati raspunde intrebarii asupra existentei cenzurii, statul, in general, guvernul in particular, interpreteaza puterea poporului in scopuri proprii pentru asa zisa protectie a interesului public. Cenzura este o practica derivata din totalitarianism; nu uita ca, in sangele nostru, o buna bucata din mentalitatea pe care o avem astazi este datorata anilor grei de indoctrinare politica/sociala/culturala/religioasa condusa de catre comunistii aflati la putere.