| Adi1987 a întrebat:

Daca esti angajat la o firma si patronul te da afara fara un motiv adecvat, sau daca te da afara fara niciun motiv ca i s-a sculat lui, se poate face reclamatie? Patronii astia cam fac ce vor ei la firme, daca unuia nu ii place fata ta nu te angajeaza, pe timpul lui Ceaușescu nu erau firme cu patroni, nu era niciun patron, altfel era, salariul se lua de la casier, erau locuri de munca, acum nu prea mai sunt, ii foarte greu de un loc de munca.

9 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Nu merita sa te consumi atât pentru a te răzbuna.
Crede-mă.
Cât despre propaganda comunistă, să știi că lucrurile nu erau așa roze cum prea des povestesc bătrânii.
N-o zic eu, o zic cei ce au trăit și au văzut cu ochii lor, nu cei care au văzut prin ochii comuniștilor.
Pur și simplu caută alt job și mergi înainte, răzbunându-te îți faci ție mult rău!

| Ionut2025Tz a răspuns:

Ai semnat fisa postului? Fizic trebuie sa faci orice scrie in fisa postului, iar conform contractului individual de munca pentru munca prestata speficiata in fisa de post primesti banii din contractul de munca. Orice deviere de la contract si fisa de post se reclama la ITM.
Patronul primeste o vizita de la ispectori ITM, iar daca acestia gasesc nereguli, patronul e amendat.
De asemenea il poti daa in judeacata ca sa ceri plata salariilor neincasate pe perioda in care nu ai muncit daca ai fost dat afara in mod abuziv, si poti cere inclusiv reangajarea daca motivul pentru care te-a disponililizat e abuziv, dar trebuie sa dovedesti asta in instanta, ceea ce e greu si costa atat timp cat si bani.
Sfatul meu mergi mai departe, daca esti serios, muncitor si te duce putin teasta, gasesti repede de munca.
2 Pe vremea lui ceasusescu daca ziceai ceva rau de marele carmaci te salta securitatea si te batea cu facaletul la talpi de nu mai puteai sa mergi o saptamana, acum il poti injura linistit pe patron, ciolacu, iohanis sau pe cine vrei tu, pentru ca ai libertate de expresie.

| Adi1987 explică (pentru Ionut2025Tz):

Chestia este ca eu nu stiu nicio meserie, nu am nicio calificare, si daca nu stiu meserie nu ma primeste nicaeri, asta e o problema grava

| Adi1987 explică (pentru Ionut2025Tz):

Si daca il injuri pe patron nu te da afara de la firma?

| johnnny123 a răspuns (pentru Adi1987):

Aha, deci nu știi nicio meserie, mai ai și gura mare pe deasupra, dar tot patronul e de vină că te dă afară.

Ai impresia că pe vremea lui Ceușescu ăștia fără meserie și cu gura mare o duceau bine?

| Dismally a răspuns:

Evident, il poti da in judecate si va fi obligat sa iti plateasca salariu pe toate lunile in care nu ai putut lucra la el. Nu te poate da afara legal decat cu o comisie de ancheta care va constata abateri grave din partea ta.

| Kufu95 a răspuns:

Mai exact ce s-a întâmplat? Că tare îmi e că mai degrabă nu îți vin ție niște lucruri.

| Ionut2025Tz a răspuns (pentru Adi1987):

Si ce te opreste sa te angajezi pentru orice munca necalificata:maturator la compania locala de salubritate, sortator de gunoi reciclabil, sau la orice spalatorie. Rezisti o perioada ca sa strangi niste bani. Apoi te califici pentru o meserie mai banoasa (sudor, macaragiu, docher, zidar, instalator sanirat, etc), apoi cauti un job conform pregatirii tale si dai tot ce poti ca sa devii cel mai bun.
Totul depinde de tine. In loc sa te plangi ia-ti viata in propriile maini si croiesteti calea, da din coate, inainte nu era mai bine. Acum e momentul sa devi cea mai buna versiune a ta.

| darrio2007 a răspuns (pentru Adi1987):

Pe santiere de constructii se cauta necalificati la cârcă.