| Furnicuta000 a întrebat:

Daca eu intru intr-un magazin si scrie la intrare pe un afis "80% reducere la toate produsele din magazin" dar exista o perdea care separa jumate de incapere si dupa perdeaua aia sunt produse care cica nu sunt de vanzare momentan ca e marfa de saptamana viitoare, asta nu incalca vreo regula? Adica saptamana viitoare dau perdeaua jos si pun afis cu "marfa noua". Pot sa fac o reclamatie la anpc? Rog sa raspunda doar cei care stiu

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Marfurile de dupa perdea nu sunt expuse pentru vanzare (probabil nici nu sunt etichetate cu pret).
Ca urmare, nici nu se poate reclama "eficient".

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu incalca nici o prevedere legala, asa ca n-ai ce reclama, la fel cum nu poti reclama situatia cand marfa este in depozitul magazinului.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Si daca nu-ti ajung banii vii la mine si ma rogi sa te imprumut. Eu nu vreau si tu te duci si ma dai in judecata? Pai acel om cu marfa lui face ce vrea.

| Furnicuta000 explică (pentru Ioandelasal):

Pai nu e in depozit. Ele sunt scoase din depozit si puse pe rafturi dar sunt puse in cam 75% din rafturile din magazin apoi se trage o perdea ca sa nu ajunga clientii la ele si in restul de magazin sunt produsele la reducere. Iar luni (o data pe luna) se da perdeaua jos si lasa clientii sa se plimbe prin tot magazinul. Au si depozit dar ala e o camera separata. Eu ma refer ca afisul ala mi se pare inselator pentru ca scrie reducere 80% la toate produsele din magazin dar ei pun o perdea in mijlocul magazinului si daca vrei sa treci perdeaua iti spun ca produsele alea nu intra la promotie pentru ca e marfa de saptamana viitoare

| Furnicuta000 explică (pentru Salontanul):

Daca zici ca fiecare face ce vrea cu marfa lui atunci de ce prietena mea care are un stand in mall cu prajituri a primit amenda 5000 lei ca a uitat sa scrie gramajul pe un singur lot de prajituri ambalalte? Nici macar nu era data de expirare ca sa zici ca a facut ceva foarte rau. Daca ea a primit amenda pentru practici inselatoare atunci de ce situatia expusa de mine nu e inselatoare?

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Furnicuta000):

Alo! Una-i sa nu scrii ce trebuie pe eticheta, si alta-i sa vinzi sau nu un produs. Nu scrie nicaieri in lege ca esti obligat sa vinzi tot ce ai in magazin. Despre eticheta scrie ce trebuie sa contina. Crede-ma! Am lucrat peste 5 ani ca vanzator si gestionar.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Furnicuta000):

Se pare ca nu mi-ai citit atenta raspunsul.
N-am spus ca este in depozit, doar ca este similar, avand in vedere ca nu le-a pus inca in vanzare.