Da. Da' ce vrei, sa te bage la puscarie pe viata? Oricum sa stii ca nu e prea bine sa te bati pe strada nu se stie cum reactioneaza celalalt sau daca are vreo arma la el.
Cam asa cred si eu.
Conrob totusi daca se intampla ceva mai grav decat niste palme poti intra la inchisoare.
Daca victima face plangere prealabila poti fi condamnat pentru infractiunea de lovire sau alte violente, conform Codului penal, citez:
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
Fratele meu i-a dat unui băiat de vreo 20 de ani cu o bordură in gură, i-a făcut plângere și nu a pățit nimic.
Depinde de imprejurari, probe, etc.
Poate ca fapta a fost considerata legitima aparare sau fratele este minor sub 14 ani.
LoveForShania întreabă:
AC_Alexandru_1992 întreabă: