Presupunand ca angajatorul tau nu are o trupa de avocati si testele demonnstreaza ca nu e semnatura ta, închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Daca are bani cere sa plateasca amenda si scapa bine-mersi.
Depinde dacă prin asta ți-a produs un prejudiciu sau nu.
Un contract nesemnat de tine nu este valabil din punct de vedere legal. așa că te poți trezi fără loc de muncă.
Multumesc! Da, mi-a adus prejudicii, ca dupa aceea m-a chemat sa fiu cercetata disciplinar pentru ca nu am indeplinit ce a pretins, dar ITM a fost in control si a stabilit ca nu mi-a inmanat un exemplar din contract, nici fisa postului si nici ROI. Dar ITM doar poate constata ca a prezentat un contract semnat. Dar nici si nici colegul meu nu am semnat niciodata un contract. Restul, catre stat a platit contributiile.
Adica eu sustin ca a semnat in numele meu, colega ca a semnat in numele ei, chiar asociatul lui, ca a semnat in numele lui, el nu poate dovedi ca ne-a dat un exemplar daca tot am semnat, dar judecatorul poate constata ca el are dreptate? Eu cred ca dincolo de exprimare si interpretarea unor aspecte raman dovezile fizice, materiale, de necontestat. Ce sa invoce? Ca am semnat si am uitat toti...
Repet, falsul în inscrisuri oficiale trebuie dovedit cu expertiză, Iar cauza dtale și a colegei sunt cauze distincte, nu le poți amesteca. Nu este așa de simplu un asemenea proces.
Astfel, dta îl dai în judecată pentru ce?
Că a semnat el în locul tău?
Și ce ceri tribunalului?
Ce ți-a făcut el ție?
Ce despăgubire ceri pentru ce ți-a făcut? Că te-a hărțuit la serviciu? Ce dovezi aduci la asta?
În baza cărei legi ai pretenția respectivă?
Judecătorul judecă pe legi, și pe dovezi fondate, nu pe declarații, pe povești.
Dacă acestea nu sunt formulate cum trebuie, nici măcar nu ajunge la judecător plângerea ta, procurorul dă NUP, și îți vine acasă o hârtie pe tema asta.
Multumesc pentru detaliere si rabdare. Coroborate toate datele pe care aici nu pot sa le expun, pe baza legii, omul acesta este un infractor. Voi reveni sa va spun ce a hotarat instanta. Pana acum, ITM mi-a dat dreptate in tot ce am sesizat si a primit sanctiuni contraventionale repetate, conform legislatiei muncii. Sanatate maxima va doresc!
Fugi la ITM sa discuti problema asta, aia o sa verifice contractele la toti muncitorii